Ten new songs countdown, 47

δεκαλογοι47.againstthesilence

Day Wave – Drag

Πίσω από το project Day Wave βρίσκεται ο Καλιφορνέζος Jackson Phillips ή αλλιώς το ½ των Carousel.  Drum Machine, reverb στο κόκκινο, “ξένοιαστες” μελωδικές γραμμές και ένα ρεφρέν που εκπέμπει θαλασσινή αύρα.

The Landing – Then Comes The Wonder

Κινούμεν@ι στα ίδια μήκη κύματος με την παραπάνω επιλογή συναντάμε τους Νεοϋορκέζους The Landing. Εδώ έχουμε να κάνουμε με πιο pop φόρμες και καταστάσεις. Space pop όπως την ονομάζουν οι ίδιοι και καλό καλοκαίρι σε όλ@ς…

Radioactivity – Silent

Συνήθως garage/punk κομμάτια που διαρκούν περίπου δυο λεπτά δεν χωράνε περαιτέρω σχολιασμό. Ή σε πιάνουν από τον λαιμό ή πατάς το stop στα 20-30 δευτερόλεπτα. Η φυσική συνέχεια των Marked Men το έχει βάλει σκοπό να μην γράψει ποτέ κομμάτια που να μην ανήκουν στην πρώτη προαναφερόμενη κατηγορία. Εδώ το πρώτο κομμάτι από τον δεύτερο τους δίσκο Silent Kill που θα κυκλοφορήσει τέλη Ιούνη στην Dirtnap. (view)

The Mumzees – Library Boy

Το garage όπως πρέπει να ακούγεται. Ατίθασο, εφηβικό, βρώμικο. Oι Mumzees από την πολιτεία της Gerorgia των ΗΠΑ, έρχονται , σίγουρα, για να κάνουν θόρυβο.  Fuzz-αριστές κιθάρες τύμπανα που χτυπιούνται με μίσος, και εντάσεις που φέρνουν στο μυαλό λίγο από τους Nirvana του Bleach.

Pianos Become The Teeth – Dancing

Αν υπάρχει ένας δίσκος που έχουμε αδικήσει σε κριτική μας τους τελευταίους μήνες, αυτός είναι ο τελευταίος των PBMT. Ήταν εξάλλου μεγάλη η αλλαγή στον ήχο τους και κυρίως στον τρόπο που ερμήνευε τα κομμάτια ο τραγουδιστής που δύσκολα αντιλαμβανόσουν την ποιότητα και το βάθος του Keep You. Ευτυχώς το επτάιντσο αυτό με τα δυο ολοκαίνουργια κομμάτια που δεν χώρεσαν στον δίσκο αυτό μας δίνουν την ευκαιρία να επανορθώσουμε κάπως δεχόμενοι πλέον πιο ώριμα την στροφή της μπάντας σε νέα ηπιότερα μουσικά πεδία.  

Eye Level – Holographic Dreams

Υπάρχει κάτι το αλλόκοτο σε αυτήν την κυκλοφορία της συγκεκριμένης μπάντας από την Αθήνα. Από την μια οι εκτελεστικές και συνθετικές δυνατότητες φαντάζουν θεόρατες για νεοσύστατη μπάντα και από την άλλη είναι σαν να βιάστηκαν να βγάλουν έναν ολοκληρωμένο δίσκο. Κάπως δηλαδή σαν ο φιλόδοξος τρόπος που γράφουν τις μελωδικές γραμμές να μην συνάδει με ένα amateur ύφος της όλης δουλειάς. Πάντως σίγουρα όσ@ θέλγονται από μπάντες όπως οι Circa Survive, Shudder To Think και Modrec θα ενθουσιαστούν με τον συγκεκριμένο δίσκο.

Envy – Ignorant Rain at the End of the World

Αυτό δεν είναι επιστροφή, είναι η ανάσταση του screamo. Η μπάντα από την Ιαπωνία που όταν κυκλοφορούσε κάτι τα άλλα σχήματα του είδους έμεναν με το στόμα ανοικτό έρχεται με νέο κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο που δεν θα αργήσει να φανεί. Πάει κάπως έτσι… (view)

Refused – Elektra

Για την συγκεκριμένη μπάντα και την από το πουθενά επανένωση της έχουμε ήδη γράψει και τώρα έχουμε μετά την φυγή του ένα μέλους της, την νέα σοδειά τραγουδιών. Περίεργα να ακούγεται κάτι νέο από μια μπάντα που διατράνωνε κάποτε πως είναι νεκρή. Το υψηλό επίπεδο των τελευταίων συναυλιών της, η απίστευτη αποδοχή που είχε η επιστροφή τους και η αποτυχία όλων των άλλων Projects που είχαν φτιάξει ως μέλη, τους οδηγεί εδώ, στον δίσκο Freedom και στο νέο κομμάτι που θυμίζει κάτι από τα παλιά, συν μια αλλόκοτη πινελιά από Tool. Χμμμ…(view)

Amon Tobin – In Your Own Time (Eprom Remix)

Μέσα σε ένα πλήθος ανούσιων κυκλοφοριών την Record Store Day είχαμε και νέο υλικό από τον πολυμήχανο βραζιλιάνο παραγωγό. Μυστήριοι ήχοι από το υπερπέραν με ατμόσφαιρες να σε κάνουν να πλησιάζεις άφοβα κοντά τους και φαίνεται πως ο πρωτοπόρος πειραματιστής έκανε πάλι το μικρό του θαύμα.

Esoteric Sob – Diamonds

Ο ημεδαπός παραγωγός γλυκιάς ηλεκτρονικής μουσικής ετοιμάζεται για την επόμενη μίνι κυκλοφορία του στην Numb Capsule και εδώ έχουμε το πρώτο ενδεικτικό δείγμα της. Χωρίς να ακούμε σε αυτό κάτι το εντελώς πρωτοποριακό, το δέσιμο των ήχων κάνει την όλη σύνθεση εύστοχη.

One Comment Add yours

  1. Phoenix says:

    Reblogged this on tolmima.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.