2η Συναυλία του Againstthesilence με τους Autumn Acid, Moon Taken Over & Amberclock w/ Nick Kordelis στην Υπόγα Κ94

ypogak94.againstthesilence

Μια συναυλία πάντα θα παρέχει το χώρο που ζει και αναπνέει η μουσική. Εκεί θα δοκιμαστούν οι μπάντες βγάζοντας τη δουλειά που έχουν βγάλει κατά μόνας. Εκεί οι μουσικόφιλ@, υποψιασμέν@ ή μη, θα έρθουν σε άμεση επαφή με τον πυρήνα της συγκεκριμένης έκφρασης. Εκεί τέλος θα συναντηθούν απόψεις και θα γεννηθούν νέες μαζί με την όρεξη για τις επόμενες νέες μουσικές και προφανώς για τις επόμενες νέες συναυλίες.

Με αυτόν τον τρόπο οδηγούμαστε στη δεύτερη συναυλιακή βραδιά που διοργανώνουμε ως ats, αυτήν τη φορά με τη στήριξη και τη συνεργασία του εγχειρήματος της Υπόγας Κ94, με την οποία συγκλίνουμε στα βασικά πολιτικά περιεχόμενα που προωθεί (βλ. θέσεις ενάντια σε διαφημίσεις, σπόνσορες, security, σεξιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές). Παρουσιάζεται, λοιπόν, άλλη μια ευκαιρία για επικοινωνία, ζύμωση διαφορετικών απόψεων και γνωριμίας μεταξύ μας, αλλά και με νέες μουσικές. Πριν αναφέρουμε ορισμένα εισαγωγικά για την κάθε μπάντα που θα συμμετάσχει στη συναυλία, την οποία και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, ειδικά τους Σαλονικείς Autumn Acid, να αναφέρουμε πως στο χώρο θα διαθέτουμε σε cd τις δυο τελευταίες συλλογές μας με ελεύθερη συνεισφορά. Ραντεβού λοιπόν από κοντά το ερχόμενο Σάββατο.

Autumn Acid

Η καταγωγή των συγκεκριμένων είναι από τη Θεσσαλονίκη και ο ήχος τους παραπέμπει σε κλασικές δουλειές του post-metal, αλλά παρατηρείται ένα τσίτωμα στο όλο ύφος που δίνει μια ωμή ορμή στις συνθέσεις. Με την πρώτη δισκογραφική δήλωση παρουσίας προς τα έξω η μουσική τους ανάσα ακούγεται αρκούντως απειλητική. (listen)

 

Amberclock

Ως Amberclock τελεί σχήμα που, βασιζόμενο σε ακουστικά κομμάτια, κάνει προσπάθεια να τα αποδομήσει χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά, drone, αρμονία/δυσαρμονία ή όποια άλλη ηχητική άσκηση θεωρηθεί θεμιτή με σκοπό να οδηγηθεί σε πιο αντισυμβατικές δομές και ηχοτοπία. Το παρόν live θα έχει αποκλειστικά αυτοσχεδιαστικά μέρη. Αντί για τον Αλέξανδρο Στίγκα, στην κιθάρα -συμβατική αλλά και προετοιμασμένη- θα βρίσκεται ο Νίκος Κορδέλης, μουσικά ιδιαίτερα ενεργός στον χώρο της free improvisation. Στις επιρροές του περιλαμβάνονται οι Miles Davis, Beatles, György Ligeti, Archie Shepp, Derek Bailey.

 

Moon Taken Over

Όταν μια πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα αποτελείται από μέλη σχημάτων ή εγχειρημάτων με ήδη διαμορφωμένο ήχο και κατασταλαγμένο έργο, το αποτέλεσμα που βγαίνει από αυτήν, σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι παρά μια κοινή συνισταμένη των εκάστοτε ατομικών μουσικών αφετηριών και εμπειριών. Αυτό θα υπέθετε κανείς ότι ισχύει και στην περίπτωση των Moon Taken Over, που η σύνθεση τους περιλαμβάνει τον Φίλιππο Zenjungle στο σαξόφωνο, τον Αλέξανδρο από τους Litany στην κιθάρα, και τον Μπάμπη από τους Incognita Sperans στα τύμπανα – ωστόσο, μια τέτοια υπόθεση είναι εξαρχής και εξολοκλήρου λανθασμένη: οι Moon Taken Over αποπειρώνται να διαμορφώσουν έναν δικό τους ήχο και χαρακτήρα, μακριά από τα μουσικά στεγανά και την πεπατημένη της ατομικής μουσικής πορείας των μελών ∙ και τώρα, η μουσική που δημιουργούν και συνδιαμορφώνουν, αποκτά μια επιπλέον διάσταση, αυτής της παρουσίασης της ζωντανά. (view)

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.