Nine new hc/punk songs countdown, 61

Tvivler – Tvangslogik

Σε ένα μήνα περίπου οι Δανοί Tvivler θα βγάλουν το ντεμπούτο τους, το οποίο θα προκαλέσει ένα μεγάλο μπαμ στους κύκλους του underground σκληρού ήχου! Από που ξεπήδησαν; Πως γίνεται να ‘ναι τόσο δυνατό το άλμπουμ τους; Πως παίζουν τόσο καλά και ταυτόχρονα απλά; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα ανακύπτουν, με τις απαντήσεις να κρύβονται στα νοήματα των ίδιων των τραγουδιών τους, όπως αυτό εδώ που αναφέρεται στην ανακύκλωση της βίας που αντιμετωπίζουμε καθημερινά!

Cesspool – Buried

Παραμένουμε στην Κοπεγχάγη, αλλά προχωράμε στα ενδότερα των σκληρών ακουσμάτων. Οι Cesspool παίζουν στο ντεμπούτο τους αυτό το ωμό, πίσω στις ρίζες hc, το οποίο όσο παλιομοδίτικο ακούγεται, τόσο φρέσκο αποτυπώνεται με το δυναμικό παίξιμο τους. Μερικές φορές, μόνο αυτό αρκεί!

S.H.I.T. – Hidden In Eternity

Ο Καναδάς έχει βγάλει σπουδαίες μπάντες στο είδος αυτό, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη ότι αυτή η μπάντα εδώ και δέκα χρόνια συνεχίζει τη σπουδαία παράδοση που αναφέραμε. Έκπληξη επίσης δεν πρέπει να προκαλείται κι από το γεγονός ότι έρχονται την Τετάρτη, απόψε, στα μέρη μας για συναυλία, μιας και παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα τα τελευταία χρόνια στη διοργάνωση diy σκηνικών στην Αθήνα και όχι μόνο! https://www.facebook.com/events/234562400902860/

Dark Thoughts – Skin Like Paper

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Αμερικάνοι Dark Thoughts, οι οποίοι εξειδικεύονται στην πιο μελωδική εκδοχή του punk rock. Λόγω του βρώμικου ήχου τους ξεφεύγουν από το τσούρμο των συγκροτημάτων που έχουν παίξει με τον τρόπο που παίζουν κι αυτοί, αν και θυμίζουν ελαφρώς αυτούς που ακολουθούν, καθώς έχουν παίξει και συναυλίες μαζί!

Radioactivity – New song

Οι Radioactivity του Jeff Burke έχουν νέο μπασίστα, νέο άλμπουμ προς το τέλος του έτους και μια αμερικάνικη περιοδεία με τους Mudhoney που είναι στο κλείσιμο! Μια γεύση του που βρίσκεται η μπάντα παίρνουμε από το παρακάτω σετ (στο 11.38 παίζουν μάλιστα κι ένα νέο κομμάτι), όπου κυριολεκτικά θερίζουν εν μέσω κονσερβοποιημένων χειροκροτημάτων κι ενός βίνταζ κονφερασιέ! (view)

Personality Cult – Nothing To Do With It

Και ακολουθεί το νέο αίμα της Dirtnap records με το δεύτερο άλμπουμ των Personality Cult, όπου συναντάμε τον ίδιο τον Jeff Burke στην παραγωγή! Διόλου τυχαία όλα θυμίζουν το υλικό των Marked Men/Radioactivity, αλλά αυτό ποσώς μας ενδιαφέρει.

Cold Meat – Bad Mood

Στις 20 Μαρτίου βγαίνει το νέο άλμπουμ αυτής της λονδρέζικης μπάντας και ακούγοντας το εκρηκτικό σύντομο δείγμα του δε χρειάζεται, μάλλον, να αναπολούμε πλέον τις παλιές καλές εποχές του αγγλικού ωμού πανκ, όπου στο μικρόφωνο συναντούσαμε γυναίκες!

Youth Crusher – Μεζεδάκι Ωμό

Επιστροφή στο old school έχουμε και με τους Αθηναίους YC που αυτή τη φορά επιλέγουν μόνο τον ελληνικό στίχο για ακόμη πιο ρετρό αποτελέσματα! Στις 7 Μαρτίου θα μας παρουσιάσουν ζωντανά μεταξύ άλλων στην Αθήνα το νέο ολόφρεσκο τους μεζεδ… εεε, επτάιντσο τους, ξεκινώντας την ευρωπαϊκή τουρνέ τους.

https://www.facebook.com/events/213676249685302/

Loma Prieta – Continuum

Πέντε χρόνια αναμονής τελείωσαν, με τους LP να μας δίνουν ένα επτάιντσο με δύο δυνατές συνθέσεις και μια αίσθηση ότι η σπουδαία αυτή μπάντα απλοποιώντας τον ήχο της δεν είπε ακόμη την τελευταία της λέξη!

Coriky – Clean Kill

Θα μπορούσε κι αυτό εδώ να ακούγεται ρετρό, αλλά δεν είναι έτσι. Η νέα μπάντα του Ian MacKaye των Fugazi, Minor Threat κ.α. με την Amy Farina των The Evens και τον Joe Lally των Fugazi ακούγεται όπως θα περιμέναμε, συν την αίσθηση ότι ακούς μια πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα με την αθωότητα και την ορμή που μπορεί να τη διακατέχει! Τέλη του μηνός θα έχουμε διαθέσιμο ολόκληρο το άλμπουμ τους!

Μπάμπης Κολτράνης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.