Ten new songs countdown, 29

djrooms.againstthesilence

Fennesz – The Liar

Σίγουρα το κομμάτι του μήνα. Μια κίνηση προς τα μέσα, μελωδίες συγκρουόμενες με στεγνούς θορύβους, ρυθμοί αόρατοι και μια καρδιά που με το πέρας της ακρόασης σου μένει στα χέρια. Μαγική επιστροφή από τον Fennesz που μας κάνει να ψάχνουμε πώς εννοεί ο συγκεκριμένος την έννοια πειραματική pop.

Ben Frost – Venter

Στο καπάκι  μπαίνει το πρώτο κανονικό κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο του Ben Frost και είναι σαν να βρισκόμαστε μπροστά σε μια εντελώς νέα μουσική. Ρυθμική, έντονη, μη γήινη, ατμοσφαιρική και σχεδόν παρανοϊκή. Πως αλλιώς να ήταν άλλωστε όταν την εκτελούν ένας drummer ενός black metal group (Liturgy), o κρουστάς των The Swans, ο πολυοργανίστας Shahzad Ismaily και βεβαίως ο Ben Frost.

Swans – A Little God In My Hands

Μιας και αναφερθήκαμε στους κυρίους αυτούς, έχουμε νέο κομμάτι τους που δείχνει την στροφή που έχουν πάρει σε πιο φορμαλιστικά χτισμένες συνθέσεις και όχι σε κομμάτια με υποτυπώδεις μελωδίες που ενίοτε μας έχουν χαρίσει. Ο Michael Gira ξέρει τις δυνατότητες της μπάντας του για αυτό τις τραβάει μέχρι ορίων. Λογικά το συγκεκριμένο τραγούδι πρέπει να είναι το πιο νορμάλ του δίσκου To Be Kind.

Wovenhand – Hiss

Θυμάστε τους 16 Horsepower; Από το 2001 δεν υπάρχουν και ο τραγουδιστής τους έχει φτιάξει τους Wovenhand προσπαθώντας να συνδυάσει μουσικά της παναγιάς τα μάτια. Τελευταίο του επίτευγμα είναι η κυκλοφορία του νέου του υλικού από την Deathwish που την ψάχνει με τα σκοτεινά ακούσματα παντός καιρού. Το νέο αυτό κομμάτι αποδεικνύει πως και σε αυτήν την επιλογή η εν λόγω hardcore εταιρία δεν έκανε λάθος.

Chicago Underground Duo – Kabuki

Τι συμβαίνει εδώ; Επέστρεψε το ντουέτο με νέο υπερηχητικό δίσκο; Αν νομίζετε πως στην jazz και γενικότερα στην αυτοσχεδιαστική μουσική τα έχετε ακούσει όλα, απλά αφήστε αυτήν την ηχητική επίθεση να απλωθεί εκεί που φτάνει. Αν πάλι δηλώνετε αδαείς, υπάρχει και η ίδια η πλούσια δισκογραφία της μπάντας που παίζει τα πάντα, για να τους γνωρίσετε.

Jon Porras – Apeiron

Μπορεί εκ πρώτης όψεως το όνομα αυτό να μην λέει κάτι, αλλά μιας και αποτελεί το μισό των Barn Owl αξίζει να δούμε τι μας επιφυλάσσει το νέο αυτό κομμάτι. Ευτυχώς όχι κάτι που παραπέμπει άμεσα στο προαναφερόμενο ντουέτο αλλά ένα ηλεκτρονικό και γαλήνιο ιδίωμα που κυλά προς το άπειρο.

How To Disappear Completely – Stay With Me

 Με τεντωμένες τις κεραίες μας πιάσαμε το νέο ep της μπάντας με το πανέμορφο όνομα που έχουν πάρει από το υπερκομμάτι των Radiohead. Ειδυλλιακή ambient με emo υπονοούμενο και διάθεση ονειροπόλησης. Άλλο ένα σχήμα από Πολωνία που μας εκπλήσσει ευχάριστα.

 

65 Days Of Static – Drone not Drones

Ποι@ να το έλεγε πως οι οθεόςπουδενυπάρχεινατοκάνειποστροκ 65DOS θα έπαιζαν κάποια στιγμή καθαρό drone ambient. Κι όμως το κομμάτι αξίζει μια προσεκτική ακρόαση. Ας ελπίζουμε να είναι αυτό μια ένδειξη όχι εντυπωσιασμού από την πλευρά της μπάντας, αλλά μια στροφή προς πιο πειραματικά χωράφια.

Τhisquietarmy / Syndrome – Α Cold Valley

Άνοιξη, τουρνέ, δίσκοι και συνεργασίες. Ορίστε το πρόγραμμα κάθε ανήσυχου πειραματιστή όπως είναι ο Thisquietarmy, ο οποίος δοκιμάζει τις δυνάμεις του για άλλη μια φορά συνεργαζόμενος με τους ομοϊδεάτες Syndrome. Τo πρώτο δείγμα είναι στο βαθύ γκρίζο κλίμα που θα περιμέναμε.

Adolf Plays The Jazz – Woven Cloud

Το καλό αργεί να γίνει και έτσι επιστρατεύουμε όλη την υπομονή μας και την περιέργεια μας αναμένοντας το νέο υλικό της αθηναϊκής αυτής μπάντας, έχοντας στα χέρια ένα δεκάλεπτο εγκεφαλογράφημα τους. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το συγκεκριμένο άσμα ως ένα σαφές δείγμα ωρίμανσης της μπάντας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.