Ten new female-fronted songs countdown, 63 

Boy Harsher – Tower

Οι BH φτιάχνουν την δική τους μικρού μήκους ταινία, με δική τους μουσική βεβαίως και ένα βίντεο σε στυλ καραόκε βραδιά για μελαγχολικούς κατά φαντασία δολοφόνους. Μουσικά με το νέο τους άσμα καταφέρνουν και ξεφεύγουν ελαφρώς από την καθόλα πετυχημένη μανιέρα τους και μάλλον η έκπληξη αυτή δεν θα είναι η μοναδική από τη μεριά τους από δω και πέρα!

Jasss – Camelo

Η Ισπανίδα δημιουργός όσο κι αν μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις όταν κυκλοφορεί νέο υλικό, εδώ ξεπερνά και τον ίδιο της τον εαυτό. Μετά το a la electronica “A World Of Service” ως προπομπό του επερχόμενου της δίσκου που θα βγει τέλη Νοεμβρίου στην Ostgut Ton, έχουμε το ισπανόφωνο και τραχύ “Camelo”. Μια σύνθεση που ωριμάζει μέσα μας μετά τις πρώτες ακροάσεις.

Arca & Sia – Born Yesterday

Φτάνει, λοιπόν, η στιγμή που η Arca μας παρουσιάζει ένα εντελώς pop hit ερμηνευμένο μάλιστα από την πασίγνωστη σταρ Sia! Που θα φτάσει άραγε το παιδί θαύμα της εποχής μας; Άγνωστο!

Jlin – Embryo

Η Αφρομερικανίδα μουσικός ανεβάζει ρυθμούς με το νέο της κομμάτι και ερωτοτροπεί με το techno στην πρώιμη μορφή του. Λογικό και αναμενόμενο και σε αυτή τη στροφή να πέσουν τα φώτα των σύγχρονων σηματοδοτών πάνω της για άλλη μια φορά.

Mayurashka – Miyabi Noborou

Η Γιαπωνέζα ανερχόμενη δημιουργός καταθέτει ένα μυστηριακό, σχεδόν χορευτικό άσμα για χάρη της Donne Che Corrono Cui Lupi, της συλλογής με φεμινιστικό περιεχόμενο που περιλαμβάνει πλήθος γυναικών μουσικών και θα κυκλοφορήσει αρχές Δεκεμβρίου στην Osare Editions. Ακριβώς μέσα στο κλίμα των συγκεκριμένων δεκάλογων!

Laura Cannell, Kate Ellis & Chris Watson – Cloaked By Raven Wings

Ένα βιολί, ένα τσέλο, ένα μικρόφωνο ανοικτό στη φύση και οι εικόνες του Andre Bosman συνθέτουν ένα καθαρά Οκτωβριανό σκηνικό. Η εσωστρέφεια ενός κορακιού, η οχλοβοή μιας πόλης από μακριά, η μελαγχολία των αποστάσεων που δεν διανύονται ποτέ. Από ψηλά βέβαια κοιτάζει αλλιώς το βλέμμα.

Hiro Kone – Mist To Petrifact

Μπορεί να κινείται στο underground με διακριτικό τρόπο, αλλά η Hiro Kone έχει καταφέρει να κερδίσει μέσα σε λίγα χρόνια μια κάποια αναγνώριση. Το πρόσφατο της άλμπουμ ίσως είναι η κορυφαία της δουλειά και στο βίντεο της Natalia Podgorska αναδεικνύονται όλα αυτά τα ανθρώπινα-απόκοσμα-συναισθηματικά κουμπιά ενός από μηχανής θεού που γίνεται ένα με μια άγνωστη φύση!

Jana Irmert – The Soft Bit

Η Γερμανίδα δημιουργός συνδυάζει εικόνα, χορό και ήχο με τα όρια των τριών αυτών στοιχείων να χάνονται το ένα μέσα στο άλλο. Ένα βλέμμα που εστιάζει σε σκηνικό νεκρής φύσης και ζωντανής κινησιολογίας, μια μαέστρος που δεν έχει να διευθύνει τίποτα άλλο πέρα από τον εαυτό της και έπειτα απαλή σιωπή!

Grouper – Ode To The Blue

Η δύναμη του φιλιού είναι μια ανεξαρτήτως φύλων ή συνδυασμών τους. Η Liz Harris κάλεσε τον Dicky Bahto να φτιάξει ένα βίντεο για το νέο της τραγούδι από τον ολόφρεσκο δίσκο της Shade και αυτός με μια απλή ιδέα σκέφτηκε τον χώρο ενός νεκροταφείου με έναν άλλο τρόπο, εντελώς θα λέγαμε τρόπο Grouper!

Snowdrops – Elevation

Το ντουέτο της Christine Ott με τον Mathieu Gabry μας προσφέρει μια αρκούντως χορταστική πρόγευση του νέου επερχόμενου τους άλμπουμ. Η πορεία της εμβάθυνσης σε έναν ήχο ιδανικό για κάθε είδους ανασκαφή συνεχίζεται. Η συναισθηματική ανάταση που πετυχαίνει η συγκεκριμένη σύνθεση την αναγάγει σε μια εκ των κορυφαίων των δημιουργών του!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.