Six Steps Above The Earth – Sanctuaire – Vermine

Six Steps Above The Earth – First Step (free download)

Six Steps Above The Earth.againstthesilence

Το πρώτο βήμα είναι πάντα κάπως αμήχανο και δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα και γοητευτικό. Δεν ξέρεις τι είναι αυτό που θα “αντιμετωπίσεις” και σίγουρα είναι κάτι που σε εξιτάρει. Πολύ αργά και βαριά βήματα ξεδιπλώνονται μέσα από επαναλαμβανόμενα συναισθήματα…

Ακούγοντας την ολοκαίνουργια κυκλοφορία, μιας νέας μπάντας με όνομα Six Steps Above the Earth και με τίτλο του άλμπουμ First Step , αρχικά κάπως μπερδεύομαι, και αναρωτιέμαι πως ένιωσαν οι Gallo και George κάνοντας αυτό το πρώτο βήμα, να γράψουν τρία -περίεργα/ωραία- κομμάτια. Ίσως αυτό που με μπερδεύει, είναι το ότι στη σωστή στιγμή ανακάλυψα έναν επαναλαμβανόμενο ήχο –βαρύτονης κιθάρας και ντραμς- που πλησιάζει τόσο πολύ τις σκέψεις μου. Δεν μπορώ να ορίσω την ταχύτητα την οποία γεμίζει και αδειάζει το μυαλό μου και επειδή η διάρκεια του άλμπουμ είναι μικρή επιλέγω να το ξανά ακούσω.

Και αφού το first step έγινε… προσωπικά είμαι περίεργη για τη συνέχεια των βημάτων, τα οποία ίσως μας πάρουν μαζί τους και μας πάνε κάπου παρακάτω, ίσως μας ξεπεράσουν, ίσως και όχι… ποιος ξέρει; Λογικά θα μας λύσουν την απορία οι Θεσσαλονικείς με τα επόμενα five steps!

 

 

Kat

 

Sanctuaire – Le Sang Sur l’Acier (Les Productions Hérétiques)

Santuaire.againstthesilence

Η black metal σκηνή του Καναδά μας έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια ονόματα όπως οι Thantifaxath και οι Sorcier Des Glaces. Οι τελευταίοι, μάλιστα, κυκλοφόρησαν έναν από τους καλύτερους δίσκους του είδους αυτή τη χρονιά, ενώ η παλιά δισκογραφική τους εταιρεία, Les Productions Hérétiques, ανέλαβε από την αρχή ένα από τα σύγχρονα μουσικά ονόματα του Quebec, τους Sanctuaire. Πρόκειται για μία ακόμα παρουσία με την οποία αποδεικνύεται η μουσική επιβολή ακόμα και της μονάδας, καθώς τα πάντα από τη σύνθεση ως και τα φωνητικά προέρχονται και εκτελούνται από έναν μόνο μουσικό, γνωστό ως Monarque Helserkr.

Μετά το πέρασμά του από άλλα σχήματα και με μία προηγούμενη ατομική απόπειρα υπό το όνομα Monarque, o Monarque Helserkr δημιουργεί τους Sanctuaire το 2014 και έκτοτε η δημιουργική του πορεία είναι σταθερή και ετήσια. Mες το 2016 κυκλοφόρησαν σε περιορισμένο αριθμό δύο EP, με πιο πρόσφατο το Le Sang sur l’Acier. Τα τέσσερα κομμάτια που απαρτίζουν το Le Sang sur l’Acier σμίγουν επιτυχημένα τα τραχιά φωνητικά με συνθέσεις που δε στερούνται ούτε μελαγχολικών παύσεων ούτε δυναμικών κορυφώσεων – απόδειξη ότι ήρθε η στιγμή για μια ολοκληρωμένη κυκλοφορία.

 

 

Βικτώρια

 

Vermine – Self-titled (BLWBCK)

VERMINE.againstthesilence

Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι οι Vermine είναι τελικά ο Vermine. One man metal στα χνάρια των Xasthur και Leviathan, o Olivier Lolmède κάνει το ντεμπούτο του στην black σκηνή με τον δίσκο αυτό. Αν και υπήρξε μέλος συγκροτημάτων όπως οι Pleibean Grandstad και οι 8 Control, η στροφή και επιλογή που έκανε στο είδος της μουσικής τον δικαίωσε και με το παραπάνω.

Ο ομότιτλος δίσκος του ξεφεύγει από τις νόρμες της γαλλικής black σκηνής και ακουμπάει στο ωμό/raw στοιχείο της αμερικάνικης με μια πρέζα νορβηγικού πιπεριού. Η σκοτεινή ατμόσφαιρα διακρίνεται ακόμα και στα πιο “ήρεμα” σημεία του δίσκου, πράγμα δύσκολο για πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη του συγκεκριμένου είδους. Δεν ξέρω τι έχει γίνει τελευταία και βγαίνουν συγκροτήματα που αποτελούνται από ένα μέλος αλλά στα λίγα που έχω ακούσει πάντα έρχομαι προ εκπλήξεως. Μην είναι η επιλογή της μοναξιάς και της αποξένωσης; Μην είναι μια δακρύβρεχτη ιστορία; Μην είναι κάτι ενδιάμεσο; Όπως και να ‘χει το αποτέλεσμα αυτών των επιλογών ή/και της κακής του μοίρας κάθε τι άλλο παρά κακό είναι. Θλίψη και blast beats, μοναξιά και στοιχειωμένες μελωδίες, έρεβος και ανατριχιαστικά φωνητικά. Προσωπικό σημείο αναφοράς το “Rivage” που, κατά την ταπεινή μου άποψη, συνοψίζει το μεγαλείο της black μουσικής ιστορίας μέσα σε ένα κομμάτι 7 και κάτι λεπτών.

Από το post black των 00’s και μετά, δίνει πάσα στην προηγούμενη γενιά χωρίς να χάνει το υπόβαθρο του το κομμάτι. Λίγο Mayhem, λίγο Immortal και το blast beat μου. Η βασανισμένη ψυχή του Vermine βγάζει τα εσώψυχα του μέσα σε ένα δίσκο διάρκειας 25 λεπτών με ένα αποτέλεσμα άκρως διαβρωτικό και επικίνδυνο για τους συναισθηματίες.

 

 

 

ichie

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.