Ten new songs countdown, 27

superscope-still.againstthesilence.wordpress.com

The Afghan Whigs – Algiers

Μια προσοχή την θέλει όταν καταφτάνει μια επιστροφή ενός συγκροτήματος που στιγμάτισε την εφηβική σου ηλικία. Από την άλλη, μάλλον αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να νομίζεις πως δεν μεγαλώνεις καθώς σε συγκινεί ένα τραγούδι που βγήκε από αυτούς σήμερα και όχι πριν είκοσι περίπου χρόνια. Ο λόγος για τους Afghan Whigs, που τους είχαμε αφιερώσει παλαιότερα ένα διπλό αφιέρωμα και απλά περιμένουμε πλέον να ακούσουμε τον νέο τους δίσκο σε λίγες βδομάδες από την Sub Pop.

King Dude & Chelsea Wolfe – Be Free

Ήρθε μάλλον η ώρα να γράψει κι αυτή ένα κανονικό σουξέ που να θυμίζει PJ Harvey στα παλιά της. Νέα συνεργασία με τον King Dude, πάλι σε επτάιντση κυκλοφορία, αλλά αυτήν την φορά σε ένα κομμάτι που τραγουδάν μαζί. Πάντως έβαζα στοίχημα πως στην φωνή είναι ο Michael Gira!

Moonlit Sailor – The Golden Years

Αν έστω κάποια στιγμή στα ακούσματα σας εντάξατε μια γλυκερή κιθαριστική μουσική που έπρεπε να μένει αλώβητη από πολυεθνικές και MTV, σίγουρα θα σκοντάψατε πάνω στην Deep Elm Records. Λοιπόν, πλέον έχει ανεβάσει σχεδόν ολόκληρο τον κατάλογο της με επιλογή ελεύθερου κατεβάσματος και σίγουρα είναι μια καλή ευκαιρία να ξαναεπισκεφτούμε δίσκους των The Appleseed Cast, Planes Mistaken For Stars κ.α.. Ας τσεκάρουμε όμως ένα σουηδικό σχήμα που πρόσφατα έβγαλε album στο συγκεκριμένο ανεξάρτητο label.

Jungbluth – Keeping Peace

Νέο κομμάτι της ιδιαίτερης αυτής diy μπάντας, το οποίο συνεχίζει να θολώνει τα νερά για το που το πάει ηχητικά. Βαρύ, βρώμικο, ημιορχηστρικό και ταυτόχρονα ευαίσθητο, πιάνει την πρώτη πλευρά του split με τους αξιόλογους We Are Callow. Κατεβάστε το με την γνωστή μέθοδο της επιλογής μη καταβολής κάποιου αντιτίμου (name your price).

Ben Frost – Aurora I

Πλησιάζει απειλητικά η νέα δουλειά του Ben Frost που λογικά θα πέσουν με τα μούτρα πάνω της οι απανταχού μουσικολόγοι. Πάει καιρός που είχε βγει το By A Throat και μας είχε τραβήξει από το λαρύγγι αυτός ο υπέροχος και θορυβώδης πειραματισμός. Το μικρό αυτό βίντεο ίσως δείχνει τι ακριβώς να περιμένουμε τον Μάη. (view)

Laibach – Resistance Is Futile

Και αφού ξεκαθάρισαν πως δεν έχουν καμία σχέση με φασιστικές ιδέες που έχουν απήχηση πλέον στην gothic/industrial σκηνή, συνεχίζουν να βγάζουν δίσκους ανά τακτά διαστήματα εδώ και δεκαετίες. Το νέο τους τραγούδι αποδεικνύει πως είναι από τις τελευταίες πραγματικά industrial μπάντες που κάτι έχουν να πουν.

Nine Inch Nails & Coil – Eraser (Baby Alarm rmx)

Η σχέση των δυο αυτών συγκροτημάτων κρατάει χρόνια και αν οι Coil πλέον δεν ανήκουν πλέον ούτε ως υπάρξεις σε τούτον εδώ τον κόσμο, οι ΝΙΝ επιμένουν να τους αποδίδουν τις απαραίτητες τιμές. Νέα μίνι κυκλοφορία λοιπόν με κάποια remix των Coil σε παλαιά γνωστά τραγούδια των ΝΙΝ, τα οποία remix έχουν βγει σε διάφορες ειδικές εκδόσεις παλαιότερα. Ας πάρουμε μια γεύση… (listen)

Frank Riggio – Black Cloud Sunday

Πριν ξαναπιάσει τα επόμενα μέρη της τριλογίας που μας είχε υποσχεθεί, ο ταλαντούχος κύριος Riggio ξεθάβει κάποια ακυκλοφόρητα του από το 2010. Ξεχωρίσαμε το κομμάτι που κάνει την αρχή στην κυκλοφορία αυτή, το οποίο συνδυάζει τον ημικολλητικό ρυθμό με μια ημιμεθυστική ατμόσφαιρα.

Adsol – Time (Esoteric Sob rmx)

Αφού μας προσέφερε μια ιδέα των νέων του κομματιών ο ημεδαπός Esoteric Sob καταθέτει ένα μελωδικότατο remix που θα κοσμεί την μίνι κυκλοφορία του κάτοικου Θεσσαλονίκης Adsol. Μικρή έκπληξη επιφυλάσσεται προς το τέλος του κομματιού όπου σπάει για λίγο η μελωδική down tempo ηρεμία. (listen)

Clark – Superscope

Προσπαθήσαμε να διαβάσουμε το πως λειτουργεί το μηχάνημα που θα αποτελεί και την εικόνα που θα συνοδεύει τις συναυλίες του Clark και ομολογουμένως στραμπούληξε ο εγκέφαλος μας. Απλά δείτε την εικόνα που μάλλον είναι από μόνη της ελαφρώς επεξηγηματική και ακούστε το νέο κομμάτι του Chris που φλερτάρει αρκετά με την σύγχρονη techno. (view)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.