Ten new songs countdown, 9

Baths – Ironworks

Ο διοπτροφόρος Will Wiesenfeld κρύβεται πίσω από το project Baths. Το “Ironworks”ανήκει στον δεύτερο δίσκο του, το Obsidian. Έξυπνη χρήση ηλεκτρονικών,το πιάνο σε πρώτο ρόλο και τα φωνητικά του…Baths σε όλο τον δίσκο αποτελούν ένα ωραίο στολίδι.

Fantastikoi Hxoi – Nemesis Beat

Ο Fantastikoi Hxoi  κατά κόσμων Άγγελος Μπαλτάς μετά το πολύ καλό άλμπουμ που  κυκλοφόρησε στην Inner ear, κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να φτιάχνει μουσική την οποία μοιράζεται μέσω του διαδικτύου. Το ep Dream Weapons μπορεί κανείς να το κατεβάσει χωρίς αντίτιμο από το blog του FH.

Bon Iver – The Wolves (Act I and II)

Λόγος γίνεται τελευταία για τις υποκριτικές αλλά και φωνητικές ικανότητες του ηθοποιού Ryan Goslin. Ειδικά μετά το εγχείρημα των Dead Man’s Bones (αλήθεια, θα υπάρξει δεύτερος δίσκος;). Στην νέα ταινία που πρωταγωνιστεί, το The Place Beyond The Pines τη μουσική γράφει ο κύριος Mike Paton, εκτός από το εν λόγω κομμάτι που έχει γραφτεί από τον/τους Bon Iver και ναι, δεν είναι νέο. Υπήρχε στο album For Emma, Forever Ago πίσω στα 2008.

Fuck Buttons – The Red Wing

Το Δίδυμο από το Bristol κυκλοφορεί το νέο του πόνημα και το κομμάτι που έμεινε περισσότερο να ταλαιπωρεί τα ηχεία μας είναι το “The Red Wing”. Αυτιστικό beat με spacy ήχους. Είναι αυτό που προσπάθησε να περιγράψει ο Power με λόγια. Ο ήχος του Slow Focus είναι όπως όταν ξυπνάς το πρωί σε ένα άγνωστο περιβάλλον και τα μάτια σου θέλουν κάποια  ώρα να συνηθίσουν το ξένο τοπίο.

CocoRosie  – Gravediggress

Οι αδελφές Casady παραδίδουν αισίως το πέμπτο άλμπουμ τους και το μυστήριο που τις περιέκλειε σιγά σιγά σβήνει. Άντε πάλι – ωραία δε λέω –  εμβόλιμοι ήχοι από διάφορα παιχνίδια που και στην σκηνή παίρνουν μαζί τους, ολίγος  Antony Hegarty, beat box και τα αιθέρια φωνητικά τους. Και “το γλυκό έδεσε ”.  Ξεχωρίσαμε το “Gravediggress” με την όμορφη εισαγωγή.  Σαν να απομακρύνονται λίγο από όλα αυτά.

Amiina – Perth

Οι σειρήνες της Ισλανδίας θα μπορούσαν να είναι οι Amiina. Μέσα στον μήνα που πέρασε, κυκλοφόρησαν το νέο τους ep The Lighthouse Project  το οποίο ηχογραφήθηκε, που αλλού, μέσα σε έναν φάρο. Από εκεί ξεχωρίσαμε το εξωτικό“ Perth ” Ας οπλιστούμε με περιπέτεια, ας ξεφύγουμε για λίγο από την θάλασσα των αυτοκίνητων και ας ψάξουμε τον φάρο που στέκεται στην μέση του πουθενά και στροβιλίζει το φως του.

Chloe Howl – No Strings

Uptempo, φρέσκο Βρετανικό αίμα έχει μυρίσει τον τελευταίο καιρό και τα vampire του διαδικτύου έχουν πέσει με περίσσια όρεξη να ρουφήξουν. Ο λόγος για την μόλις 17 χρονών Chloe Howl η οποία φαίνεται ότι απασχολεί τα μουσικά και μη μέσα τους τελευταίους μήνες χωρίς ακόμα την ύπαρξη ολοκληρωμένου άλμπουμ. Δεν χάνουμε και εμείς την ευκαιρία  να πιούμε λίγο fresh blood….

Pixies – Bagboy

Πρώτο νέο τραγούδι μετά από εννέα χρόνια έχουμε από τους πολυαγαπημένους Pixies. To “Bagboy” μπορεί να κυκλοφόρησε και να συνδυάστηκε με το αντίστοιχο βίντεο, αλλά όλα αυτά χωρίς λοιπά στοιχεία να βγαίνουν στην επιφάνεια. Αν δηλαδή είναι single για επερχόμενο δίσκο ή κάτι άλλο. Μαρκετίστικα κόλπα λέμε εμείς και ακούμε το  κομμάτι με υπομονή και προσμονή για έναν νέο ολοκληρωμένο δίσκο. Όποιος θέλει μπορεί να το κατεβάσει από την σελίδα της μπάντας με μόνο κόστος…το e-mail του.

The Black Heart Rebellion – Circe

O όρος dark folk που τους κόλλησαν νομίζω ότι απέχει  από αυτό που τελικά παρουσιάζουν οι The  Black Heart Rebellion στο Har Nevo. Το “Circe” συγκεκριμένα είναι όσο dark ακούγεται αλλά δεν έχει καμία αναφορά στο folk ιδίωμα.

Kόρε Ύδρο – Τα Βράδια Της Κρίσης

Οι Κόρε Ύδρο μετά την επιτυχία της φτηνής Ποπ για την Ελίτ, το πολύ καλό ¨Όλη η αλήθεια για τα παιδία του ’78″, κυκλοφορούν τον δεύτερο τους δίσκο. Οι Απλές Ασκήσεις στον Υπαρξισμό προκάλεσαν μια τρικυμία στον μουσικό εγχώριο τύπο και θέματα συζήτησης και διαφωνίας. Οι στίχοι τους φανερά επηρεασμένοι από την επικαιρότητα, ποτισμένοι πολλές φορές με όξινη βροχή που ο Π. Δημητριάδης ξέρει να χειρίζεται χωρίς όμως να καίγεται από αυτήν. Από εδώ τα “Τα Βράδια Της Κρίσης”…μα ο κύκλος είχε προ αιώνων κλείσει…για τη δημοκρατία… (listen)

Mu | te

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.