Ten new songs countdown, 41

dekalogoi41

Shlohmo – Emerge From Smoke

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, λένε. Στο συγκεκριμένο άσμα όντως κάτι σιγοκαίει και κλωθογυρίζει επικίνδυνα στην μικρή απόσταση που χωρίζει τα δύο ακουστικά ή ηχεία. Νέο επτάιντσο από το νέο αυτό όνομα και η πρώτη πλευρά ηχεί κάπως έτσι… (listen)

 

Tim Burgess – Oh Men (Carter Tutti remix)

Θυμάστε την σκηνή του Madchester; Εμείς προσπαθούμε να την ξεχάσουμε, κάτι σχετικά εύκολο μετά από την συγκράτηση μιας χούφτας αξιόλογων σχημάτων και την ακόμη μικρότερη ποσότητα πραγματικά όμορφων δίσκων που μείναν από τότε. Ο συγκεκριμένος τροβαδούρος κράταγε το μικρόφωνο με ύφος χιλίων καρδιναλίων στους Charlatans. Φέτος έβγαλε προσωπικό δίσκο και αυτό είναι ένα νέο remix από το δίδυμο Carter Tutti, που κάνει ότι μπορεί για να μεταμορφώσει προς το πιο γλυκό το συγκεκριμένο κομμάτι.

 

 

IVVVO – Consumed

Βαβούρα, πείραμα, minimal techno στοιχεία, θολές σκέψεις, κάτι σαν 90’s φωνητικά, απροσδιόριστη ζεστασιά, το φως τρεμοπαίζει. Μετά από δύο χρόνια, ο Πορτογάλος IVVVO επιστρέφει με αυτή την μελωδική φασαρία. (view)

 

J Moon – When I Hear You Talk You Make Me Wanna Move To The Jungle 

Ντεμπούτο άλμπουμ (Melt) για την Ιταλίδα Jessica Einaudi (J Moon). Μια πολυτάλαντη καλλιτέχνις, καθώς ασχολείται και με την ζωγραφική, visual arts, συγγραφή και φυσικά μουσική. Απαλά φωνητικά, εναρμονίζονται με την ατμόσφαιρα του κομματιού, που θυμίζει δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό. (view)

 

Kissey – Melting Pot 

Να τη και η Σουηδέζα Kissey με το καινούργιο της single “Melting Pot”. Χορευτικό και σκοτεινό με κάποιες δόσεις φουτουρισμού στον ήχο της μας κάνει και κουνιόμαστε λίγο από τους καναπέδες μας.  Μια φρέσκια και πειραματική ματιά πάνω στον ήχο της dark wave. (view)

 

The Rattler Proxy – Company Of Wolves

Μουντή και υγρή νύχτα. Μία μαύρη Camaro διασχίζει τους άδειους δρόμους με ταχύτητα. Θαμπά κόκκινα – μπλε φώτα την ακολουθούν στριγγλίζοντας. Ο οδηγός με ψυχραιμία πατάει περισσότερο το γκάζι. Βάζει φωτιά στο πανί που είναι σφηνωμένο στο πώμα ενός μπουκαλιού, καλού, νότιου, whiskey. Κρατώντας σταθερά το τιμόνι με το αριστερό του χέρι, αρπάζει το φλεγόμενο whiskey από τη θέση του συνοδηγού και ανάβει τσιγάρο, με την φλόγα να αντανακλά στα μαύρα γυαλιά του ενώ παράλληλα δημιουργεί σκιές, στις αυλακώσεις του προσώπου του. Ρουφηξιά. Γερή. Τσιτώνει το “Company Of Wolves” των The Rattle Proxy στο ράδιο, πετώντας το φλεγόμενο whiskey σε μία από τις κόκκινες – μπλε φλυαρίες.

 

 

Sleater-Kinney – Surface Envy

Πάμε για την ολική επαναφορά για την γυναικεία μπάντα που ήδη στο δεύτερο νέο της κομμάτι που βγαίνει στην επιφάνεια, κερδίζει για πλάκα τις εντυπώσεις. Λίγο ανάμνηση από τα ’90s, λίγο γκάζι, λίγο απ’ όλα et voila…

 

 

Torche – Minions 

Προς αναμονή του καινούργιου τους δίσκου με τίτλο Restarter, οι Αμερικάνοι Torche μας πετάνε ένα teaser κομμάτι με τίτλο “Minions”. Και όπως φαίνεται θα κινηθούν σε διαφορετικά μονοπάτια σε σχέση με το κλασίκο stoner/sludge που έχουμε συνηθίσει. Ποτέ δεν είναι κακός ο πειραματισμός και ακούγοντας το συγκεκριμένο κομμάτι φαίνεται να οδεύουν σε καλό δρόμο.

 

 

Title Fight – Chlorine

Στους στίχους συνωστίζονται οι φράσεις «δηλητήριο στη διάθεση», «μάτια από χλωρίνη», «τραύμα», «κενό», με μελωδικότητα που σου συμπαραστέκεται σε μία μουντή μέρα που ατενίζεις τον αττικό ουρανό μέσα από τον ηλεκτρικό, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στα πρόσωπα των συνεπιβατών.. μετουσιώνοντας την καταστροφική αισθητική της παρακμής σε νότες …όπως πάντα .. ευτυχώς…

 

 

Olan Mill – Holocene 

Μεσοπέλαγα αρμενίζουμε ακούγοντας τα δύο νέα κομμάτια του πειραματιστή Olan από τον επόμενο του δίσκο Half Seas Over. Θα ακουγόντουσαν όλα τόσο τυπικά, αν δεν υπήρχε αυτή η υπόγεια δύναμη που εκπέμπει η γυναικεία σοπράνο φωνή και η βαθιά ατμόσφαιρα που κάνει τα σύννεφα να κινούνται πιο γρήγορα και από τις ονειροπολήσεις μας.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.