Ten new songs countdown, 38

dekalogoi38

Mogwai – Teenage Exorcists

Η μπάντα που αρκετές φορές έχει κυκλοφορήσει αριστουργηματικά ep επιστρέφει με μια νέα τριάδα κομματιών, συν τρία remix σε κομμάτια του περσινού πετυχημένου Rave Tapes. Το ep αυτό μάλιστα θα έχει τον ευφάνταστο τίτλο Music Industry 3. Fitness Industry 1.! Ακούγοντας το συγκεκριμένο κομμάτι δεν παραξενεύεσαι που είδες την μπάντα να φορά σύσσωμη μπλουζάκια των Slowdive πριν κάτι βδομάδες.

Ought – Pill

Νέα καναδέζικη μπάντα λοιπόν, με το ντεμπούτο της στην Constellation να τραβά την προσοχή πολλών. Όντως είναι σπάνιο σήμερα να βρεις κάποιους που να παίζουν τα βασικά και να ηχούν ωραία στο αυτί. Το ηρεμιστικό χάπι που ακούμε εδώ θα περιέχεται στο ep που θα βγάλουν τέλη του μήνα, αλλά βρισκόταν και στην πρώτη τους δουλειά πίσω στο 2012.

Pianos Become The Teeth – Late Lives

Μέχρι τώρα έχουμε δυο δείγματα από τον επερχόμενο δίσκο των Pianos και με την αλλαγή στον ήχο τους στο πιο ήρεμο, ήδη έχουν διχαστεί οι φίλοι τους. Όντως μπορεί αρχικά να ξενίζει όσ@ς τους γνωρίζουν ήδη από τα πριν , η χρήση αποκλειστικά καθαρών φωνητικών και η έλλειψη κιθαριστικών εκρήξεων, αλλά η μουσική τους συνεχίζει να συνεπαίρνει με έναν ευθύβολο τρόπο.

Touché Amoré – Non Fiction (BBC Live Version)

Η συνήθεια καλά κρατεί για κάθε αξιόλογη μπάντα που κάνει περιοδεία στην Αγγλία, να περνά από το studio του BBC για μια ηχογράφηση στα γρήγορα. Η λίστα μάλιστα των ονομάτων που έχουν κυκλοφορήσει κιόλας τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων ηχογραφήσεων είναι τεράστια και πλούσια σε ποικιλία. Οι ΤΑ δεύτερη φορά δοκιμάζουν να τεστάρουν τις live επιδόσεις τους στους τέσσερις τοίχους των εκεί studio και αυτήν την φορά σε αντίθεση με την προηγούμενη, τα αποτελέσματα τους δικαιώνουν.

Vessel – Drowned in Water and Light

Αφήνουμε τις κιθάρες και πάμε στα ηλεκτρονικοπερίεργα. Αυτά έτσι κι αλλιώς στις μαύρες εποχές που ζούμε, με την αρωγή της ηλεκτρονικής τεχνολογία, δεν θα σταματήσουν να βγαίνουν ποτέ. Ο Vessel βγάζει αυτόν τον μήνα νέο δίσκο την Tri Angle και αξίζει μια δοκιμή για να δούμε τα όρια της σύγχρονης μουσικής λίγο πριν φάει τα μούτρα της στην ολοκληρωτικά ηχητική παράνοια.

Andy Stott – Violence

Η σύγχρονη μουσική μέσα στον ορυμαγδό νέων ονομάτων κρύβει μια μικρή, αλλά σημαντική μερίδα ονομάτων που κάτι ενδιαφέρον έχουν να δηλώσουν. Ο Andy Stott παίχτηκε αρκετά με το ντεμπούτο του και τώρα επιστρέφει τον επόμενο μήνα με κάτι που αναμένεται να αρέσει σε πολύ κόσμο.

Andrea Belfi – Roteano

Συνήθως έχουμε τους drummer ως τα παράταιρα μέλη της μπάντας και ένα αναγκαίο κακό για αυτές. Ο Andrea όμως, καθώς δεν παίζει έτσι κι αλλιώς με στερεότυπο τρόπο τα κρουστά του, μας καταθέτει άλλη μια νέα προσωπική δουλειά του στο άκρως ενδιαφέρον Miasmah label. Χαλαρωτικό με δόσεις μελωδία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο προπομπός του δίσκου.

Silent Servant – Speed And Violence

Η κατεύθυνση είναι το μπαστάρδεμα της techno με το σκοτάδι και το αποτέλεσμα ολοένα γίνεται και πιο κοφτερό. Ο Silent Servant μετά το τελευταίο του album χτυπά με μικρής διάρκειας κυκλοφορίες τα ευαίσθητα μέρη του εγκεφάλου και εδώ στο split με τον Broken English Club (Oliver Ho) κουνά την αόρατη αστρομπάλα σε ένα θεοσκότεινο δωμάτιο.

Stewart Walker – Caught In The Switches

Από την ψαγμένη techno ο συγκεκριμένος φτάνει σήμερα να κυκλοφορεί ηλεκτροακουστική μουσική με ένα πέπλο μυστηρίου να καλύπτει την προέλευση των ήχων που φτάνουν στα αυτιά μας. Μικρό δείγμα είναι ετούτο το καλειδοσκοπικό ιντερλούδιο. (listen)

Skalpel – If Music Was That Easy 

Νέος δίσκος από την πολωνική αυτή μπάντα που εμφανίστηκε πριν δέκα περίπου χρόνια την χρυσή εποχή της Ninja Tune. Οι τόνοι παραμένουν jazz με μια σύγχρονη ματιά και όντως φαντάζει σαν τίποτα να άλλαξε στον τρόπο που προσεγγίζουν οι συγκεκριμένοι την μουσική.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.