Ten new songs countdown, 24

MAXANDERSSON1

Scarlett Johansson & Joaquin Phoenix – The Moon Song

Κανονικά θα έπρεπε να πούμε δυο λόγια για την μελό ταινία από την οποία το συγκεκριμένο τραγούδι είναι παρμένο. Επίσης το σωστό θα ήταν να τονίσουμε τη συμμετοχή των Arcade Fire και της Karren O των Yeah Yeah Yeahs που ερμηνεύει στο πρωτότυπο το φεγγαροτράγουδο αυτό. Αυτά όλα όμως ήδη έχουν ειπωθεί και μάλλον θα επαναληφθούν πολλάκις στο μέλλον. Το θέαμα δεν παίζει με αυτά. Η φωνή όμως της γνωστής ηθοποιού με τον μουστακαλή πρωταγωνιστή να παίζει το γιουκαλίλι του αρκούν και περισσεύουν (view).

Creepoid – Sunday

Πιστοί στο δισκογραφικό τους ραντεβού, επιστρέφουν οι Φιλαδελφιώτες εκ των Η.Π.Α με νέο album. Το τραγούδι προπομπός είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για να μας δείξει πως τίποτα δεν άλλαξε για την μπάντα μετά το τελευταίο τους πόνημα. Η ραχάτικη διάθεση, τα διπλά φωνητικά και η γεύση από The Jesus & Mary Chain είναι εδώ, όπως κάθε Κυριακή βρίσκει την θέση της σε κάθε φουριόζα βδομάδα. (view)

Black Lips – Boys in the Wood

Μαζί με τους GVSB στην Αθήνα για χάρη του μόνου ίσως μουσικά σοβαρού φεστιβάλ στα μέρη μας (όνομα δεν λέμε, καθώς δεν τους χρωστάμε καμία χάρη), έρχονται και οι Black Lips. Μια κιθαριστική και παλιομοδίτικη μπάντα με ένα ακόμη πιο παλιομοδίτικο σε στυλ Rolling Stones κομμάτι που θα είναι στον δίσκο που θα βγάλουν μέσα Μάρτη, ο οποίος θα λέγεται Underneath the Rainbow. Πόση πρωτοτυπία μαζεμένη!

Swervedriver – Dub Wound 

Τι να περιμένουμε από μια μπάντα που έχει να βγάλει υλικό 15 ολόκληρα χρόνια; Μα ένα reunion και ένα κομμάτι πρόσφατα ηχογραφημένο από τα αρχεία της που ποτέ δεν βρήκαν το δρόμο προς το στούντιο. Από τις δυο εκτελέσεις, διαλέγουμε την πιο περίεργη και όχι την εντελώς 90’s πρωτότυπη έκδοση.

The Soft Moon – Feel

Είναι απίστευτο πως η επιρροή των Joy Division και των New Order σκάει στην Αμερική καθυστερημένα είκοσι χρόνια. Νέο κομμάτι από τον The Soft Moon αρκετά χορευτικό για να το προσπεράσεις ως άλλο ένα νέο μοδάτο μουσικό δείγμα που πρέπει να αξίζει αφού το λέει τόσος κόσμος. Αυτός ξέρει;!

La Dispute – Stay Happy There

Αν και ως τώρα αυτή η μπάντα δεν μας είχε κάνει να ασχοληθούμε μαζί της, το νέο κομμάτι μας υποχρεώνει να βάλουμε στο ημερολόγιο τον νέο τους δίσκο που βγαίνει τον Μάρτη. Η φωνή και το τέμπο γίνονται πιο σκληρά, οι στίχοι είναι εμπνευσμένοι και οι τοίχοι αναπνέουν μια πηγαία ένταση.

Unwed – Made Of

Κι άλλο κομμάτι από την No Idea μετά από αυτό των Creepoid και φαίνεται πως η ανεξάρτητη εταιρία του Var πάει να ξαναγνωρίσει τις παλιές δόξες της. Με μέλη από Hot Water Music και Errortype 11, η νέα αυτή μπάντα κάνει το πρώτο βήμα με ένα επτάιντσο και εμείς μένουμε με την απορία αν θα έχουν συνέχεια με δεδομένο πως εκεί στο Gainnesville μπάντες φτιάχνονται και διαλύονται για πλάκα.

OFF! – Void You Out

Ας βάλουμε κι εμείς μια παραπομπή από το Noisey για να προσδώσουμε έναν πιο επίσημο χαρακτήρα στους σημερινούς δεκάλογους. Νέο κομμάτι από την μπάντα του Keith Morris, το οποίο θυμίζει… τους ίδιους. Ο επερχόμενος δίσκος τους θα λέγεται Wasted Years. Στα χαμένα λοιπόν. (view)

The Ex – That’s Not A Virus

Μάλλον να ετοιμαζόμαστε για νέο δίσκο από την anarcho-avantgarde-punk μπάντα που εδώ και τρεις δεκαετίες ακούει στο όνομα The Ex, καθώς βγήκε επτάιντσο δικό τους με δυο ολοκαίνουργια κομμάτια τους . Όσ@ έχουν βαρεθεί τα κιθαριστικά κομμάτια γενικά ας κοπιάσουν, μπας και αλλάξουν άποψη.

Mark Lanegan – Blues For D (Vocal Version)

Πάλι αυτός, αυτήν τη φορά με μια ανθολογία η οποία αποτελείται από χαμηλότονα μόνο κομμάτια του, παλιά αλλά και ακυκλοφόρητα. Δυστυχώς τα δύο cd της συλλογής αυτής δεν είναι αντιπροσωπευτικά της πολυεπίπεδης δισκογραφίας του. Βέβαια, αν κολλήσεις το μικρόβιο που φέρει το όνομα του, δεν λες με τίποτα όχι σε κομμάτια όπως αυτό το συγκεκριμένο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.