The Peacocks – Don’t Ask (people like you records)

 

Πρώτη ώρα στο μουσικό σχολείο ενός μακρινού τόπου…

-Ας ξεκινήσουμε το σημερινό μας μάθημα με μια εύκολη ερώτηση…σε ποια χώρα ότι βγαίνει μουσικά ανεξαρτήτως είδους, είναι εγγυημένα υψηλού επιπέδου; Για να σας διευκολύνω θα βγάλω απ’έξω την μια από τις σωστές απαντήσεις, τον Καναδά.

Ησυχία απλώθηκε στην αγουροξυπνημένη τάξη.

-Λοιπόν ακόμα; Εσύ στο βάθος με τις φαβορίτες που σηκώνεις το χέρι σου, ξέρεις την απάντηση;

-Η Ελβετία κύριε.

-Εύγε. Παραδείγματα;

Πάλι ησυχία

-Ας το πάρει το χιόνι των Άλπεων, The Young Gods, Yello, Celtic Frost, Samael, The Evpatoria Report…

Οι μαθητές τα ψιλοχάνουν σημειώνοντας κατόπιν οδηγίας του δασκάλου τα ονόματα των συγκροτημάτων για homework.

-Μα τι μας λέτε κύριε; Εδώ έβγαλαν νέο δίσκο οι Ελβετοί The Peacocks!, ακούστηκε η φωνή του μόνου ομιλητικού μαθητή ως τώρα στην τάξη.

-Οι ποιοί; Ο δάσκαλος φάνηκε να πιάνεται αδιάβαστος.

-Δεν θα σας το ξαναπώ μιας και έχω φέρει το βινύλιο να το ακούσουμε. Να χρησιμοποιήσω το σκονισμένο πικάπ; Βαρεθήκαμε τα mp3.

-Εννοείται, λέει ο δάσκαλος που κρυφά ανοίγει το ipad και ανακαλύπτει πως η μπάντα που μνημόνευσε ο πιτσιρίκος παίζει εδώ και 22 χρόνια με μικρές παύσεις!

Ένα «ωχ» ακούστηκε από το προτελευταίο θρανίο που κάθονταν οι μεταλλάδες, γνωρίζοντας πως αυτό που θα ακούσουν δεν θα το γουστάρουν όπως συμβαίνει πάντα με τις επιλογές του τελευταίου θρανίου. Η βελόνα κύλησε περίτεχνα και αυτό που ακούγεται κάνει τον δάσκαλο να βγάλει ένα χαμόγελο ευχαρίστησης θυμώντας τις παλιές μπάντες που άκουγε, τον Chuck Berry, το rockabilly, ακόμη και τους Social Distortion.

-Σίγουρα είναι του 2012 ο δίσκος; Η απορία έμεινε μετέωρη.

-Ο θαρραλέος πιτσιρίκος με μια σβέλτη κίνηση πλησιάζει την emo απουσιολόγο με τα γυαλάκια που κάθεται μόνη της στο πρώτο θρανίο και τις ξεκινά την μετάφραση των “I Need A Break”, “With You” και των υπόλοιπων αγαπησιάρικων τραγουδιών του δίσκου. Όσο περνάνε τα λεπτά η απόσταση τους μικραίνει επικίνδυνα όσον αφορά την γενικότερη τήρηση των παρουσιών στην τάξη. Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα έχει ζεσταθεί με τις κολλητικές μελωδίες και επιτέλους τα πανκιά σταματάνε να κοιτάνε περίεργα τους ροκάδες που κάθονται στην δίπλα σειρά. Μάλιστα η κοπέλα που είναι κολλημένη με την jazz ακούγοντας προσεκτικά, εξιτάρεται με το γεγονός πως η μπάντα διαθέτει κοντραμπάσο για να κρατά τον ρυθμό μαζί με το τύμπανο που εμφανίζεται στο εξώφυλλο.

-Μήπως να τους φέρναμε να παίξουν στο πάρτι οικονομικής ενίσχυσης για την πενταήμερη; ρώτησε ενθουσιασμένος ο δάσκαλος.

-Ναι, φώναξε όλη η τάξη σύσσωμη εκτός από τους γκοθάδες που καμία όρεξη δεν είχαν να τραβηχτούν έτσι και αλλιώς σε πενταήμερες και κουραφέξαλα.

 

 

Μπάμπης Κολτράνης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.