Off! – Off! (Vice)

 

Όλοι μας έχουμε κάποιον συγγενή γένους αρσενικού στην ηλικία των εξήντα, πατέρα ή θείο, ο οποίος με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας δεν πρέπει να είναι στα καλύτερα του. Χρέη, δάνεια, απολύσεις στην οικογένεια, απόγονοι έτοιμοι να πλανευτούν από την ξενιτειά, η ομάδα δεν τραβάει, ορισμένα θεματάκια υγείας κλπ. συνθέτουν ένα σκηνικό που ο Οικονομίδης θα ζήλευε για σενάριο.

Έχει έρθει η ώρα λοιπόν να δώσετε ένα χέρι βοηθείας πριν η εκκλησία προτάξει τα στήθη της, πάντα με το αζημίωτο, ή πριν το μπαλκόνι αποτελέσει βατήρα άλματος στο κενό, πάντα ως η πιο ζημιογόνα λύση. Μην αγχώνεστε, δεν πρόκειται να σας πάρει η όλη διαδικασία πάνω από μία ώρα.

Στην αρχή του δείχνετε μια φωτογραφία του Keith Morris, ετών 57, τραγουδιστή των Off! και πρώην ιδρυτικό μέλος των Black Flag και των Circle Jerks. Σίγουρα θα πάρει τα πάνω του βλέποντας έναν συνομήλικο του που μοιάζει σαν άστεγος, με τεράστιες τζίβες, αλλά αραιά μαλλιά μπροστά, σπασμένο πρόσωπο και βλέμμα τσιτωμένο. Πάντα, όταν η σύγκριση ατόμων ίδιας ηλικίας βολεύει τη μία πλευρά, επιφέρει ευεργετικότατα αποτελέσματα στον ψυχολογικό τομέα.

Στην συνέχεια και εφόσον θα έχετε κεντρίσει το ενδιαφέρον του, ενημερώστε τον πως ο Keith έχει να πιει αλκοόλ ή οτιδήποτε άλλο εθιστικό από το 1988, όταν και ήταν 33 χρονών! Σίγουρα θα ξαφνιαστεί, αφού σίγουρα πήρε τον ψυχάκια στην φωτό για πρεζάκι ή μεθύστακα και ενώ ο ίδιος είναι αυτός που το τσούζει λιγάκι, έτσι για την παρέα. Αμέσως μετά δείξτε του τα εξώφυλλα του προηγούμενου και του τωρινού δίσκου των Off! τα οποία είναι ασπρόμαυρα σχέδια του Raymond Pettibon, αυτού που φιλοτέχνησε τα εξώφυλλα σχεδόν όλων των δίσκων των Black Flag και το Goo των Sonic Youth, ώστε να αντιληφθεί πως δεν πρόκειται να του βάλετε να ακούσει Πετρολούκα.

Ήρθε η ώρα να πατήσετε το play και να παίξει το νέο album τους, προτιμώντας το σε πρώτη φάση ως ελαφρώς πιο βατό από το προηγούμενο ντεμπούτο τους που περιλάμβανε τα πρώτα τέσσερα επτάιντσα eps. Στην αρχή δεν θα καταλάβει από που του ήρθε το χτύπημα και πως αντέχει ο τύπος στο μικρόφωνο να ουρλιάζει τόσο όντας, μην το ξεχνάμε αυτό, συνομήλικός του. Ενημερώστε τον πριν πάει το μυαλό του στον διάολο ή στην τεχνολογία -ίσως στην συσκευασία του ενός- πως η μπάντα έγραψε τον δίσκο σε διάρκεια ορισμένων ωρών και ετοιμάζεται, όπως έκανε τα τελευταία δυο χρόνια, να παίξει αυτόν τον θόρυβο μπροστά σε κόσμο για να πειστούν και οι πιο άπιστοι για τις ικανότητες των μουσικών.

Εκεί που θα έχει αρχίσει να χωνεύει κάπως τον ήχο, ο δίσκος θα έχει τελειώσει, οπότε βάλτε τον τουλάχιστον 4 φορές συνεχόμενα, ώστε η όλη διαδικασία να διαρκέσει τουλάχιστον μία ώρα (!). Μόνο έτσι θα νιώσει την οργή, την ένταση, την ενέργεια και την τρέλα που βγάζει ένας συνομήλικος του παρέα με λίγο μικρότερους στην ηλικία μουσικούς. Για το τέλος, πείτε του ότι ο Keith πάσχει από το ’99 από διαβήτη και ότι τα έχει καταφέρει οικονομικά χάρις στην βοήθεια των φίλων του. Για να δούμε, θα ξαναγκρινιάξει ο συγγενής σας για την κακή του τύχη ή θα παραδειγματιστεί για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζει τη γαμημένη ζωή;

 

 

Μπάμπης Κολτράνης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.