LVMEN – Magyar Posse – Emery Reel

postrock.againstthesilence

 

LVMEN

 

Οι συγκεκριμένοι ξεκινάνε την δισκογραφική τους πορεία από το 1998, με τον ομώνυμο τους δίσκο. Συνεχίζουν μέχρι το 2008 βγάζοντας τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο Heron. Ανάμεσα βγήκαν το Raison D’ Entre, Mondo και ένα compilation με τίτλο An Anthology of Previously Unreleased Songs. Αφού είπαμε τις σχετικές δισκογραφικές πληροφορίες, πάμε και στο επί τούτου. Άγνωστο λίγο σαν όνομα, προσωπικά τους άκουσα μια μέρα πριν πάω διακοπές στο εξωτερικό και από τότε περίμενα πότε θα τους δω κάπου live. Μάλλον αυτό δεν θα γίνει ποτέ μιας και ένα ιδρυτικό μέλος βρήκε τραγικό θάνατο και κάπου το διέλυσαν και οι ίδιοι ως μπάντα. Εμπνευσμένοι μουσικοί και με δικό τους στίγμα, οι Lvmen με έκαναν να παίζω τους δίσκους τους στο repeat. Αδυνατώ να ξεχωρίσω κάτι, μιας και το χρώμα της μουσικής τους είναι ξεχωριστό, αλλά ταυτόχρονα για τους δίσκους παίζει μια ομοιότητα κάπου στο βάθος. Σκοτεινό και ωχρό, δίνει μια ιδιαίτερη αισθητική στο μαύρο και μια έξτρα απόχρωση. Μελωδίες με έντονες κιθάρες συνοδεύονται με εξίσου έντονα φωνητικά και αγωνιώδη samples, συνθέτοντας μια μαύρη θεία κωμωδία σε τσέχικη εκτέλεση. Κρίμα που, απ’ ότι φαίνεται, δεν θα ακούσουμε κάτι καινούργιο από τους συγκεκριμένους, μιας και μετά το τραγικό περιστατικό χάθηκαν στη λήθη.

 

 

Ichie

 

Μagyar Posse

 

Η εξαμελής μπάντα από τη Φιλανδία (ίδρ. έτος 2000), Magyar Posse, ανακοινώνει τη διάλυσή της τον Ιούνιο του 2012. Στο ενεργητικό της, ένα ευρηματικό ντεμπούτο με το album We Will Carry You Over The Mountains (2002), κατόπιν το αμιγώς ορχηστρικό Kings Of Time (2004), και το πιο γκροτέσκο και θεατρικό Random Avenger (2006) με συμμετοχή του νέου τότε μέλους της, Sandra Mahlamäki στο βιολί. Σε αντίθεση με το θέμα αρκετών post rock ακουσμάτων, ήτοι της παράθεσης φωτογραφικού τύπου μουσικών εικόνων, οι Magyar Posse συνθέτουν στη βάση της κλασικής αρμονίας και η μέθοδός τους φαίνεται να βασίζεται μουσικολογικά σε μία “συνέχεια”. Εις το έπακρον αξιοποίηση των κλασικών οργάνων (πιάνο, βιολί), αγωνιώδεις κορυφώσεις, «πειραγμένες» κλασικές αρμονίες, φωνητικά χωρίς λέξεις, διαβολικά τρίτονα με διακριτικές παραφωνίες και αναπόφευκτους συνειρμούς “Godspeed You! Black Emperor” οδηγούν σε ένα σίγουρο άκουσμα για ποστάδες  με τάσεις Beethoven..

 

 

cari 

 

Emery Reel

 

Στον απόηχο της εκκωφαντικής παρουσίας των GY!BE εμφανίστηκαν ένα κάρο μπάντες κυριολεκτικά από το πουθενά. Σημασία πλέον δεν είχε από που ξεκίνησε το ρεύμα αυτό της ορχηστρικής μουσικής, αλλά το που τράβαγε με τα άγνωστα του ονόματα να επιφυλάσσουν άγνωστες μουσικές συγκινήσεις. Οι Αμερικάνοι Emery Reel έβγαλαν δυστυχώς έναν μόνο δίσκο το 2003 θυμίζοντας τις ένδοξες εποχές του underground όπου αρκούσε μόνο ένα μικρό μουσικό στίγμα για να αποτυπώσει τα μεστά περιεχόμενα μιας μπάντας. Τον τόνο στον όλο κιθαριστικό και γλυκό ήχο έδινε ένα καλαίσθητο χειμωνιάτικο εξώφυλλο, στοιχείο που την εποχή εκείνη ήταν κάτι το διαδεδομένο. Κορυφώσεις με νόημα, λυρισμός σε κάθε σημείο του δίσκου και κομμάτια τέλεια δεμένα μεταξύ τους αναδείκνυαν την διακριτική δύναμη του …For An Acted Upon Through Diversions που άντεξε στο πέρασμα του χρόνου.

 

 

Μπάμπης Κολτράνης

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.