Ten New Songs Countdown 32

black-and-white-δεκαλογοι32

Pina Bounce – Intro

Pina Bounce είναι το προσωπικό όχημα της Θάλειας Ιωαννίδου. Ενεργού μέλους της ομάδας των Drog_A_tek. Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει και σε άλλες μουσικές ομάδες όπως αυτή των Horror Vacui με τον Τάσου Σαγρή και στους γνωστούς και μη εξαιρετέους Lost Bodies. Το “Intro” αποτελεί ένα δείγμα του τι ετοιμάζει για τον επερχόμενο δίσκο που θα κυκλοφορήσει η Orila.

The Spiritualized Mississippi Space Program – Always Together W/ You (The Bridge Song) 

Και η φετινή Record Store Day είχε τα διαμαντάκια της. Αυτά τα πολύτιμα για λίγους αγαθά που οι εταιρίες δίσκων σπεύδουν να κυκλοφορήσουν σε περιορισμένες φυσικά κόπιες.  Με το σταγονόμετρο δηλαδή, άσε τις τιμές τους, για να ενεργοποιήσουν τα καταναλωτικά ένστικτά των ταλαιπωριών ανά την υφήλιο συλλεκτών. Αλήθεια, γιατί υπάρχει μέρα δισκοπωλείων και όχι μέρα δίσκου; Η κυκλοφορία που μας ταλαιπώρησε – δεν είναι τυχαία η χολή της προηγουμένων προτάσεων – είναι το The Space Project. Στη συλλογή αυτή, γιατί περί τέτοιας πρόκειται, συμμετέχει και ο κύριος Jason Pierce, γνωστός και ως J. Spaceman. Πολύ εύκολα θα απαντούσα στην ερώτηση: αν όχι αυτός τότε ποιος; Προσφέρει ένα υποτονικό, σε διαστημικούς ρυθμούς κομμάτι εκεί που η βαρύτητα λειτουργεί μόνο ως έννοια. Πιάνοντας το νόημα καλύτερα από τον καθένα ηχογραφεί σαν The Spiritualized Missippi Space Program. Houston! We have a problem.We don’t want to come back. Over and out(view) 

Χωρίς Περιδέραιο & Regressverbot- Δεν Είδα Αίμα Να Κυλά… 

Μια συνεργασία που ευελπιστώ να φέρει και άλλες μουσικές στιγμές σε ένα μουσικό κίνημα που κινείται κόντρα σε πολλές απόψεις που το θεωρούν πεθαμένο και πως δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από  ότι έχει ήδη προσφέρει στο παρελθόν. Το μουσικό κίνημα της δεκαετίας του ’80 αναβιώνει στις μέρες μας. Οι Θεσσαλονικείς Regressverbot σύγχρονοι πρεσβευτές του minimal, sythn wave κλπ. βρίσκονται τυχαία(;) με την φωνή των Χωρίς Περιδέραιο και ηχογραφούν αυτό το κομμάτι. (view)

Bikini Kill – Double Dare Ya

Το όνομα της Kathleen Hanna επανέρχεται αυτόν τον καιρό στο προσκήνιο καθώς βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες ένα βιογραφικό ντοκιμαντέρ με τίτλο The Punk Singer. Θυμίζουμε πως η διφορούμενη αυτή προσωπικότητα ήταν η φωνή του θεμελιωτικού riot grrrrl κινήματος στις αρχές των ’90s που συνδύαζε τον φεμινισμό με το punk. Οι απόψεις γύρω από την όλη παρουσία της μέχρι και σήμερα που τραγουδά πλέον στους Julie Ruin, μετά την θητεία στις γνωστές Le Tigre, είναι διχασμένες. Από την μια οι στίχοι της όντως ήταν επαναστατικοί και εναντιωματικοί απέναντι στην κατεστημένη macho rock συμπεριφορά, αλλά από την άλλη η ίδια αφομοιώθηκε παίζοντας το παιχνίδι της αυτοπροβολής στα πλαίσια του Θεάματος. Προς το παρόν ας αρκεστούμε στο πρώτο κομμάτι του πρώτου ep τους που επανακυκλοφορεί συνοδευόμενο από το ντεμπούτο τους αυτόν τον καιρό.

Me First and The Gimme Gimmes – Straight Up

Και περνάμε στον νούμερο ένα εχθρό (εντός της punk σκηνής) της προαναφερόμενης περσόνας που ακούει στο όνομα Fat Mike και είναι γνωστός από την συμμετοχή του στους NOFX, την μπάντα που τόσο ακούγαμε τότε που δεν αντέχουν τα αυτιά μας τώρα. Ας αφήσουμε όμως τα μίση του παρελθόντος και ας ακούσουμε το νέο δισκογραφικό βήμα των Me First,  της άλλης μπάντας του, που αυτήν την φορά επιλέγουν να διασκευάσουν ντίβες της pop! Paula Abdul με καρφιά και μοϊκάνες λοιπόν…

Only Crime – Ιn Blood

Τρίτος δίσκος της μπάντας που φτιάχτηκε από εξέχοντα μέλη της αμερικάνικης punk rock σκηνής. Αυτό που φαίνεται καθαρά είναι πως τύποι όπως ο τραγουδιστής των Good Riddance και ο drummer των Descendents δεν είναι από τους τύπους που θα έβγαζαν κάτι απλά συμπαθητικό.

Night Birds – Hope For the Best Expect the Worst

Surf κανείς/καμιά; H μπάντα με τα πέτσινα γυρνά στις ρίζες του punk rock και σκιαγραφεί τις περίεργες όψεις παραλιακών φαντασιώσεων. Νέο κομμάτι από το νέο τους ep.

The KVB – Across The Sea

Η χαμηλών τόνων μπάντα από το γνωστό μακρόστενο νησί όπου όλα τα μουσικά σχήματα υπερεκτιμούνται, προχωρά σε μια νέα κυκλοφορία ep το καλοκαίρι. Το νέο δείγμα αποτελεί ακριβώς την επιτομή μεταξύ του post punk και του shoegaze, απλώς σε μια ανανεωμένη έκδοση.

Swivelized Sounds – Busted

Άλλη μια αναπάντεχη μουσικά κυκλοφορία της Etched Traumas από την μυστήρια αυτή μπάντα που ιδρύθηκε στο Ohio. Το υλικό εδώ χαρακτηρίζεται ως ρυθμικό, ηλεκτρονικό, λιτό, θυμίζοντας ποιήματα χάικου. Το νόημα βρίσκεται λοιπόν στο βίωμα των σύντομων αυτών συνθέσεων και το βίντεο ίσως βοηθά για αρχή. (view)

How To Disappear Completely – Nocturne

Η μουσική κολεκτίβα από την Πολωνία συνεχίζει τα ambient επεισόδια μιας σειράς κυκλοφοριών που φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Σαν το κομμάτι αυτό που απλώνεται σαν πάχνη σε ακίνητα και άγνωστα τοπία. Ποι@ είπε πως η αφαιρετική μουσική δεν έχει ψυχή;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.