Ten new songs countdown, 22

Burial – Rival Dealer

Αυτό που έχει πετύχει ο περίεργος αυτός τύπος από τη Μ. Βρετανία είναι να προσδίδει σε κάθε νέα του κυκλοφορία την εμφατική γεύση της ενθουσιώδους επιστροφής, αν και μιλάμε για μια σταθερή εμφάνιση στη σύγχρονη δισκογραφία εδώ και 4-5 χρόνια. Αυτό συμβαίνει γιατί επιμένει να μην επαναλαμβάνεται. Το νέο του μίνι πόνημα έχει εδώ αυτόν το rave ογκόλιθο με την όμορφη μελωδία και τα γνωστά κενά, καθώς και δυο άλλες χαρούμενες μουσικές καταθέσεις που υπολείπονται εμφανώς από το πρότερο του υλικό.

Ensemble Economique – Walking Into The Light

Ο μοναχικός Bryan Pile κινούμενος στον underground χώρο προσπαθεί να αποφεύγει τον φορμαλισμό σε αυτό που παράγει. Οι δυο δίσκοι που πρόκειται να κυκλοφορήσουν από τη Denovali αυτό αποδεικνύουν, καθώς ο μεν πρώτος έχει μια ambient υφή με ολίγο φως προς το τέλος και ο δεύτερος με τον τίτλο Fever Logic, από όπου ακούμε αυτό εδώ το κομμάτι, είναι κάτι σαν post punk σε αργή ταχύτητα.

Nils Frahn – Hammers

Μακριά από γλυκανάλατα μοτίβα, αυτήν την φορά, ο Nils στο νέο του κομμάτι από τον δίσκο Pictures πλέκει έναν πιανιστικό κόμπο που καθώς ξετυλίγεται σε κύκλους αφήνει μια καθάρια μελωδία. Μερικές φορές ένα όργανο είναι αρκετό…

Actress – Grey Over Blue

Νέο 12ιντσο από τον νεανία της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής και υπάρχει μια ευχάριστη έκπληξη για μας που δεν έχουμε πειστεί τόσο για τα έως τώρα κατατεθειμένα έργα του. Μια αργόσυρτη και σκοταδιστική σύνθεση που πέφτει σαν την άχνη πάνω σε έναν δηλητηριώδη κουραμπιέ.

Silent Servant – Lust Abandon (Powell Reconstruction)

Και η αποδόμηση του techno προχωρά. Ο Juan Mendez είχε βγάλει το “Lust Abandon” πριν μήνες σε μια εντελώς limited edition κασέτα και τώρα το βγάζει σε 12” με αυτό το remix αίνιγμα στην δεύτερη πλευρά, συν ένα mix cd. Το μυστήριο με τη νεοσύστατη Jealous God συνεχίζεται. (listen)

Machinefabriek – Entrance

Για τους εραστές του σύγχρονου χορού, του οποίου τα χνώτα φαίνεται πως ταιριάζουν με τη σύγχρονη πειραματική μουσική, έχουμε τον Ολλανδό παραγωγό να βάζει τη μουσική στο χορογραφικό έργο Attention, The Doors Are Closing που ανέβηκε πριν έναν μήνα στην Μόσχα. Εδώ μια μικρή αλλά φανταζόμαστε ενδεικτική γεύση…

Moderat – Bad Kingdom (Marcel Dettman Remix)

Αν παραπονιέστε για το γεγονός πως η σύγχρονη χορευτική μουσική δεν έχει το ανθρώπινο στοιχείο, ακούστε αυτό εδώ το remix του Marcel πάνω στο σουξέ των Moderat. Τυπική βερολινέζικη υπόθεση που όμως ξεπερνά την επίπεδη αντίληψη των πραγμάτων των hipsters που κατακλύζουν την πόλη και τα clubs της. (listen)

Ø [Phase] – Dirtro II (Robert Hood’s New Device Mix)

Από την άλλη, αν επιμένετε σε επίμονα/επίπονα techno μοτίβα που ενώνουν την παράδοση πόλεων όπως το Detroit και το Λονδίνο, εδώ το φρέσκο remix του Robert Hood τα περιέχει όλα. Δυναμικές που εκτοξεύονται παντού και ένα εργαλείο για μακριές νύχτες είναι ό,τι υπόσχεται αυτή η νέα κατάθεση.

Dalot – Lumen

Ok, μερικά αργούμε να τα ανακαλύψουμε και μερικά μας χάνονται στον δρόμο. Πριν λίγο καιρό βγήκε ένα split από τους Dalot και Gavin Miller, το οποίο περιείχε ενδιαφέρουσες ηλεκτρονικές καταθέσεις. Ακούμε την πρώτη πλευρά όπου πέρα από τα glitch, ρέει μια αιθέρια ατμόσφαιρα που ταιριάζει με το ηλιόλουστο διάλειμμα αυτής της εποχής.

Talvihorros – Etude V

Άλλη μια συλλογή που μαζεύει τα ασυμμάζευτα μιας χρονιάς κυκλοφοριών ενός label. Πρόκειται για την μοσχοβίτικη Dronarivm και εδώ ακούμε ένα νεομπαρόκ θα λέγαμε άσμα του Σκωτσέζου Ben Chawtin με το περίεργο ελληνομαθές καλλιτεχνικό του όνομα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.