The Slackers – My Bed Is A Boat (whatevski)

slackers.againstthesilence

 

Χειμώνας. Κασκόλ. Σκουφί. Παλτό. Αναθεματίζεις το ψιλόβροχο που σκάει στα μούτρα σου και τον ψυχρό αέρα που νεκρώνει την μύτη σου. Είναι πρωί. Άλλη μία συννεφιασμένη παγωμένη μέρα σε βρίσκει στην εξώπορτα του σπιτιού σου. Κοιτάς γύρω σου με μισό μάτι και μία δόση απέχθειας για κάθε τί που κάνει το δέρμα σου να τσιτώνει, με τις τρίχες σου να σηκώνονται σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Κλείνεις τα μάτια σου και ψιθυρίζεις “125 και σήμερα”, μετρώντας αντίστροφα για την έλευση του καλοκαιριού. Κατευθύνεσαι προς την στάση του λεωφορείου. Βάζεις ακουστικά. Πατάς play και ως διά μαγείας η αντίστροφη μέτρηση μηδενίζεται. Το καλοκαίρι ηχεί στα αφτιά σου, ερχόμενο με φόρα από την Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα τους The SlackersΆμεσα χαμογελάς συμφωνώντας με το “Stereo On, καθώς τι σκατά να την κάνεις την τηλεόραση, τη στιγμή που έχεις την μουσική; Φτάνεις στη στάση. Περιμένεις. Κάνεις το αρχαιότερο κόλπο για την γρήγορη άφιξη του λεωφορείου (σύμφωνα με έρευνες, στο Λονδίνο από τη μέρα που απαγόρευσαν το κάπνισμα στις στάσεις των λεωφορείων, έχει σημειωθεί σημαντική καθυστέρηση 4 -τεσσάρων- δευτερολέπτων στις αφίξεις των λεωφορείων). Όπως οι Ινδιάνοι χόρευαν για να βρέξει, έτσι εσύ στρίβεις τσιγάρο για να έρθει γρηγορότερα το λεωφορείο. Στριψ στριψ.. Σλουρπ.. Τσακμάκ.. Ρουφ ρουφ.. Πφφφφφφ.. Μετά από 4-5 τζούρες, το λεωφορείο κάνει την εμφάνισή του. Αράζεις. Το χάνεις. Σκόπιμα. Εντάξει, μεταξύ μας τώρα, αν το έπαιρνες για να πας στη δουλειά σου, ακούγοντας το ομώνυμο My Bed Is A Boat, τότε είσαι το λιγότερο χαζός. Συνεχίζεις το τσιγάρο σου, παρατηρώντας ανέμελα τους φασκιωμένους υποψήφιους επιβάτες. Δεν νιώθεις κρύο. Μία αναπάντεχη ζεστασιά σε περιλούζει. Κοιτάς το ρολόι σου. Οι δείκτες γυρνάνε σαν να βλέπεις κυνοδρομίες. Μόνο που στη θέση του λαγού είναι ο ίδιος ο χρόνος. Δεν σε ενδιαφέρει τίποτα. Απλώνεσαι στο παγκάκι της στάσης, κάνοντας κυκλάκια με τον καπνό και με το “Money Dub να σε πηγαίνει σε μέρη πολύχρωμα και αιθέρια. Έρχεται και άλλο λεωφορείο. Χέστηκες.

Ανοίγεις δειλά δειλά τα μάτια σου. Χουζουρεύεις στη ζεστασιά του παπλώματος. Κοιτάς το κινητό σου. Στο διάολο! Πάλι άργησες! Έντρομη σηκώνεσαι, παραπατάς στις παντόφλες σου, κατευθύνεσαι στην κουζίνα βάζοντας καφέ να ετοιμάζεται, βουρτσίζεσαι, πλένεσαι, ντύνεσαι και χτενίζεις τα μακρυά καστανά μαλλιά σου όπως όπως. Πίνεις στα γρήγορα λίγο καφέ και στρίβεις ένα τσιγάρο για τον δρόμο. Κατευθύνεσαι προς την στάση του λεωφορείου. Το ανάστημά σου, σου επιτρέπει να κάνεις αστεία μικρά γοργά βηματάκια. Φτάνεις. Θες να κάτσεις στο παγκάκι να κάνεις το τσιγάρο σου. Η νικοτίνη πάντα σε ξυπνούσε. Βλέπεις έναν χαμογελαστό τύπο, με ακουστικά, να κάθεται στη μέση, με τα χέρια του να έχουν κάνει κατάληψη στην πλάτη του παγκακιού. Κάθεσαι δίπλα του και κατά λάθος τον σκουντάς. Αυτός, σαν να ξύπνησε από όνειρο, σε επεξεργάζεται με το χαμόγελο βουδιστή μοναχού σε ανώτερο επίπεδο ζεν. Ανταποδίδεις. Αστραπιαία πιάνει το δεξί ακουστικό του και…

Έχοντας πιεί έξι γερές γουλιές από το ποτάλμπουμ, My Bed Is A Boat, που σέρβιραν οι The Slackers, νιώθεις ένα σκούντημα. Μια κοπέλα σε κοιτάει απολογητικά, με τα μεγάλα ανοιχτόχρωμα μάτια της. Της χαμογελάς. Σου επιστρέφει το ομορφότερο χαμόγελο που δημιούργησε η φύση. Ακαριαία, ενώ τα αφτιά σου έχουν παραδώσει ψυχή τε και σώματι στο “Top Floor Bottom Buzzer, της βάζεις το δεξί ακουστικό σου στο αφτί της.

…σαστισμένη τραβιέσαι, ενώ αυτός ο περίεργος τύπος σου έβαλε το ακουστικό του στο αφτί σου. Ξαφνικά όλα γύρω σου κυλάνε κάπως νωχελικά. Ακούτε το “Top Dub” και τα λεωφορεία περνάνε το ένα μετά το άλλο. Δεν πάτε για δουλειά σήμερα. Μετά από τόσα σφηνάκια καλοκαιρινής ραστώνης, που σας κέρασαν οι The Slackers χειμωνιάτικα, έχετε ένα πανέμορφο hangover. Κινητά χτυπάνε. Τα απενεργοποιείτε. Είναι τα καλύτερα 32 λεπτά μιας χειμερινής, μουντής μέρας.

 

 

Alejandro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.