Silver Swans – Forever (Tricycle Records)

Η Ann Yu και ο John Waters αποτελούν ένα “μουσικό ζευγάρι κύκνων”, των, κατά τον κόσμο, γνωστών Silver Swans. Το θηλυκό του ζευγαριού είναι στιχουργός και ερμηνεύτρια και έχει μοιραστεί, κατά καιρούς, την ίδια σκηνή με μπάντες όπως La Roux (electro-pop από Αγγλία), Black Kids (indie-pop από Florida), The Radio Dept (indie-pop από Σουηδία), The Phenomenal Handclap Band (μία psych-soul μπάντα από τη Νέα Υόρκη) και άλλες ακόμη. Από την άλλη, το αρσενικό έχει επιτελέσει καθήκοντα παραγωγού και Dj σε όλον τον κόσμο και όταν συναντήθηκαν οι δυο τους είπαν να αφήσουν όλες αυτές τις εμπειρίες σε μία άκρη του μυαλού τους και να ακολουθήσουν απλές οδούς και τελείως διαφορετικές κατευθύνσεις από αυτές που περπατούσαν μέχρι τώρα ο καθένας χωριστά.
Οι Silver Swans, λοιπόν, έρχονται από το San Francisco και το όνομά τους το υιοθέτησαν από μια σειρά comics, αυτή της Wonder Woman, όπου υπάρχουν 3 χαρακτήρες ως Silver Swans, και ο καθένας τους μπορεί να παράγει ισχυρά ηχητικά κύματα με τη φωνή του. Το όλο στυλ τους το υιοθέτησαν από τους γνωστούς και σκοτεινούς Ladytron, μία electro-shoegaze μπάντα από την Αγγλία, η οποία ξεκίνησε το 1999, καθώς και από τους πασίγνωστους Σουηδούς The Knife. Το πρώτο τους single κυκλοφόρησε το 2009 και λέγεται “Realize The Ghost” και, κατόπιν, το 2010 βγήκε το Lp με το ίδιο όνομα από την Tricycle Records. Μέσα στα 3 αυτά χρόνια βγήκαν και άλλες κυκλοφορίες του group, με πιο πρόσφατη αυτή στις 7 Φεβρουαρίου, το “Forever” και οφείλω να πω πως με γοήτευσαν ακόμη μια φορά.
Ο John Waters σε αυτό το ντουέτο κάνει sampling, κιθάρες και keyboard. Από την παραγωγή του νέου τους αποκτήματος, το mood στο οποίο σε βάζουν είναι αυτό του μεταμεσονύκτιου πάρτυ με ανάλαφρες, ονειρικές θα έλεγα, indie pop μελωδίες, να κάθεσαι παρέα με μεθυσμένες μαργαρίτες, κάποιες από πικάντικη τεκίλα, κάποιες από λικέρ γλυκών φρούτων, και το σώμα σου ίσα ίσα να ακολουθεί τους παιχνιδιάρικους σκοπούς κομματιών όπως το “Mother Of Pearl” και το “Around You” ή κανονικά και με το νόμο να ταλαντεύεται σε πιο ντίσκο καταστάσεις στο “On The Quiet” και στο “Secrets”. Υπάρχουν και πιο υποτονικές στιγμές στο album, όπως είναι το “Always Something”. Χαρακτηριστικά κομμάτια του δίσκου “Actual Pain” με τα samples να δίνουν μία μαγική διάσταση στον ήχο και το κιθαριστικό υπόστρωμα να δίνει μια underground πινελιά που κάνει τα αυτιά σου να ξεκουράζεται λίγο από το dub dub, καθώς και η εισαγωγή του album, “House Of Blood”, με “εξωτική” διάθεση και φωνητικά Χαβάης (παραδεισένια ήθελα να πω!). Όσο για τους στίχους, καθόλου επιτηδευμένοι, άμεσοι, μιλούν για μικρά μυστικά και καθημερινές ανησυχίες, όμορφες ή άσχημες (χαρά, έρωτας, απογοήτευση, μοναξιά).
Είναι από τις κυκλοφορίες των τελευταίων μηνών που με έχουν σαγηνεύσει, και τραγουδάω είτε σιγά είτε πιο δυνατά κατά τη διάρκεια της ημέρας για να κάνει ενδιάμεσα διαλλείματα το μυαλό μου από την τρεχάλα της ημέρας. Είναι album που θα το χαρακτήριζα “καλύτερος φίλος”. Σου κρατάει ευχάριστη παρέα και σε διασκεδάζει. Και με την εποχή ταιριάζει γάντι! Enjoy!

 

 

Vanisink

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.