Nine new songs countdown, 40

dekalogoi40

Noveller – Into The Dunes

Ένα δωρικό, ατμοσφαιρικό track, από εκείνα που έχουν την εξουσία να μεγεθύνουν τα συναισθήματα, ιδίως κατά τη διάρκεια μίας μοναχικής μακρινής διαδρομής, με πολλές λεγόμενες «νότες φαντάσματα» (αυτές που δεν είσαι σίγουρ@ αν υπάρχουν ή αν τις φαντάζεσαι). Ενδιαφέρον μπάσιμο και ήχος κιθάρας στο 2:22, λίγο σύντομο though…

Villagers Of Ioannina City – Zvara

Stonero-κλαρίνο ή κλαρίνο-stoner; Κάτι τέτοιο μάλλον χαρακτηρίζει τους VIC. Και με το καινούργιο τους ep η ηπειρώτικη ρίζα είναι ξεκάθαρη και πάλι και συγκεκριμένα με το κομμάτι “Zvara”. Δεν έχω καταλάβει ακόμα αν είναι δικό τους ή κάποιου είδους διασκευή αλλά το κλαρίνο σε συνδυασμό με το stoner και τα διακριτικά πολυφωνικά παντρεύει ευχάριστα τα τελευταία trend που παίζουν στη ψωροκώσταινα Αυτό του ντόπιου stoner και αυτό που λένε κάποι@ «επιστροφή στις ρίζες», μουσικά μιλώντας.

Mark Ronson & Kevin Parker – Daffodils

Ο διάσημος πλέον παραγωγός – μουσικός  απλώνει τα πλοκάμια του τώρα και στην ψυχεδέλεια! Αυτήν τη φόρα καλεί τον Kevin Parker – λέγε με Μr. Tame Impala –  να συμμετάσχει σε δουλειά του. Μάλλον τους ένωσαν κάποιες τρίφυλλες ανησυχίες. Το κομμάτι που δημιουργήθηκε από αυτήν την ζύμωση λέγεται “Daffodils”, ένα funk-ίζον disco θέμα που δεν σε ανεβάζει στην πίστα αν δεν δείξεις την ανάλογη επιείκεια γι’ αυτό. Ακούγεται όμορφα όμως, και τα φωνητικά του Kevin Parker, και εδώ όπως και στους Tame Impala, λουσμένα στο reverb προσδίδουν μια αίγλη στο όλο εγχείρημα. (view)

Ben Frost – Nolan (Regis Self Medicating Edit)

Η μεταστροφή στην μουσική του Ben Frost συνεχίζεται, καθώς μετά από το θορυβώδες και δαιδαλώδες Aurora, βγάζει ένα ep με techno κυρίως remix από γνωστούς παραγωγούς του είδους. Στο συγκεκριμένο αναλαμβάνει τον έλεγχο ο Regis των Sandwell District και η κάθοδος στο ρυθμικό σκοτάδι συνεχίζεται.

Tonikom – Dark Hand 

Η τελευταία κυκλοφορία της Hymen μιλά την ίδια γλώσσα που κατέχει και ο υπόλοιπος μακρύς κατάλογος της. Ηλεκτρονικά από έναν άλλο κόσμο, χωρίς διαθέσεις για μετέωρους πειραματισμούς. Ας ακούσουμε ένα απλό κομμάτι από τον δίσκο.

Valiska and Zenjungle – Nightwinds

Οι καλύτερες εκπλήξεις έρχονται την νύχτα. Η συνεργασία των Valiska και Zenjungle φέρνει δισκογραφικούς καρπούς, με τον τίτλο A Changing Light, στην Flaming Pines. Μια κυκλοφορία που αναμένεται να τιμηθεί δεόντως εδώ στα αόρατα γραφεία του ats.

Andagainandagain.Live at Czech Centre

Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί ποια είναι η ουσία της ζωντανής παρουσίασης ενός δείγματος ambient μουσικής. Με τα laptop αναψοκοκκινισμένα και την θέση του κάθε δέκτη ακίνητη, η έννοια της συναυλίας αποδομείται καθολικά. Πάντως μια μικρή απάντηση δίνεται στην ηχογράφηση ενός μικρού δείγματος της ανοιξιάτικης συναυλίας που έδωσαν οι Andagainandagain με τον Aidan Baker στο Τσέχικο κέντρο της Σόφιας, μεταδόθηκε από το βουλγαρικό ραδιόφωνο και κυκλοφορεί χωρίς αντίτιμο από την ιταλική Many Feet Under.

Marsen Jules – Sinfonietta (excerpt)

Αμέσως ακριβώς μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του, ο Marsen Jules προχωρά σε κάτι διαφορετικό, έντονα κλασικίζων και ελαφρώς αστρικό. Εμείς εδώ ακούμε ένα μικρό δείγμα του δεκεμβριανού album του, το οποίο θα αποτελείται από μια 45λεπτή σύνθεση.

Palace – Veins 

Οι Palace κατοικοεδρεύουν στο βροχερό Λονδίνο. Δηλώνουν χαμένοι μες τη νύχτα με την πρώτη τους δουλειά. Το EP Lost in the night έχει ανέβει εδώ και λίγο καιρό στο Διαδίκτυο και έχει ήδη αποσπάσει την προσοχή αρκετών μουσικόφιλων. Μια vintage αισθητική διέπει το σύνολο των κομματιών που κρύβουν κάτι από Eric Clapton και George Harisson. To “Veins” αποτελεί αναμφίβολα την πιο ωραία στιγμή του ep. Περιμένουμε την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους, η οποία φαίνεται ότι δεν θα αργήσει.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.