Ten new songs countdown, 39

dekalogoi39.againstthesilence

Pinkshinyultrablast – Glitter

Ξεκίνημα με ένα ονειρικό άσμα από το ντεμπούτο της ρώσικης αυτής μπάντας που θα βγει τον Γενάρη. Ως τώρα είχαμε μόνο το αρχικό τους ep που είχαν βγάλει πριν λίγα χρόνια για να τους κρίνουμε και στην καλύτερη των περιπτώσεων να τους πάρουμε μια αγκαλιά. Ας περιμένουμε λοιπόν τα γερά κρύα.

Nothing – July The Fourth

Η αλήθεια είναι πως το ντεμπούτο τους δεν μας εντυπωσίασε, αν και είχε ένα ενδιαφέρον. Έρχεται όμως αυτό το νέο τους τραγούδι που θα περιλαμβάνεται στο επερχόμενο split με τους ομογάλακτους Whirr και ίσως μας αλλάξει την άποψη μας. Έχουμε ένα δυνατό κιθαριστικό μοτίβο που οδηγεί σε ένα κολλητικό ρεφρέν και όλα είναι σαν να κάνουν κύκλους από πάνω σου.

Love  Of Diagrams – Eyes

Με τα ρυθμικά μέρη να μην αφήνουν τα  άνω και κάτω άκρα του ανθρώπινου σώματος σε ησυχία, η μπάντα από την Μελβούρνη κάνει θόρυβο με αυτό το νέο track που αποτελεί προπομπό του νέου δίσκου της. Ένα ακόμα ατού των Love of Diagrams  αποτελούν τα φωνητικά της Antonia Sellbach. Δώστε προσοχή. Το νέο άλμπουμ φέρει τον τίτλο “Blast” και θα είναι διαθέσιμο  από την Αυστραλέζικη Bedroom Sucks Records τον Μάρτιο του 2015.

Sleater-Kinney – Bury Our Friends 

Άλλη μια επιστροφή από τα 90’s και πια έχουμε χάσει το μέτρημα με τις μπάντες που κάνουν το χατίρι των οπαδών τους, των εταιριών τους και πάει λέγοντας. Πάντα βέβαια το γυναικείο αυτό σχήμα ξεχώριζε για την ποιότητα των album του, οπότε ας κρατήσουμε αυτό το νέο άσμα μέχρι τον Γενάρη που θα βγει ο νέος δίσκος.

Cows – Everybody (demo) 

Αυτό δεν είναι επιστροφή, είναι σχεδόν ιεροσυλία. Η Amphetamine Reptile προσπαθεί να περιμαζέψει το χαμένο κύρος της με διάφορες κυκλοφορίες που απευθύνονται κυρίως σε συλλέκτες, με τις ανάλογες τιμές στα βινύλια που βγάζει. Έχει και εκεί στο Αμέρικα κρίση, μην το ξεχνάμε. Πάντως αυτό εδώ το κομμάτι, ακόμη και στραπατσαρισμένο στον ήχο, ακόμη και συνοδευόμενο με τον ηλίθιο τίτλο Stunning Cunts ep, αντί του πρωτότυπου Cunning Stunts, φέρνει στο νου τον πιο ενδιαφέρον δίσκο της αξιοπερίεργης μπάντας με το όνομα…Cows! (listen)

Pond – “Elvis’ Flaming Star”

Οι Pond μετά το εθιστικό  Beard, Wives, Denim του ’12, και το περσινό, κάπως αλλόκοτο, Hobo Rocket,  ολοκληρώνουν την διαδικασία της ηχογράφησης του νέου τους δίσκου για τρίτη συνεχή χρονιά.  Το Man, It Feels Like Space Again θα αναδυθεί μέσα από τόνους reverb κάπου προς το τέλος Γενάρη. Το “Elvis’ Flaming Star” αποτελεί το πρώτο δείγμα του, όσο για το βίντεο που το συνοδεύει, τραβήχτηκε από τα μέλη της μπάντας με κινητά τηλέφωνα. (view)

My Drunken Haze – Yello Balloon 

Στις 3 Νοεμβρίου θα κυκλοφόρησε από την Inner Ear το πρώτο ολοκληρωμένο LP των My Drunken Haze. Αποτελούν βασικό παίκτη στην νέο ψυχεδέλικα, που σιγά σιγά εξαπλώνεται και εκτός Αθηναίικών συνόρων. Το Yellow Ballon, αποτελεί το πρώτο δείγμα του ομότιτλου άλμπουμ.

Tindersticks – Ananas Et Poivre 

Η μπάντα που αρνείται να πεθάνει ανέλαβε την μουσική επένδυση του μουσείου που αφορά την αναστήλωση ολόκληρης της πόλης Ypres στο Βέλγιο μετά τον A’ παγκόσμιο πόλεμο. Η συγκεκριμένη μουσική πέρα από το να παίζει ακατάπαυστα εκεί, πλέον κυκλοφορεί ως αυτόνομη οντότητα. Τα πρώτα δείγματα είναι άκρως ενδιαφέροντα. (listen)

Oren Ambarchi – Quixotism Part 5

Το καλό με τους πειραματιστές που ασχολούνται με διάφορα projects είναι πως κάποιες φορές βγάζουν κάτι που αγγίζει τα γούστα του εκάστοτε ακροατή. Ας αφήσουμε την θεωρία των πιθανοτήτων και ας ακούσουμε την νέα σύνθεση του Oren Ambarchi που αγγίζει τα όρια του meditation.

Carlos Cipa – And Gently Drops The Rain

Κορκολικό φινάλε με το νέο κομμάτι της επικείμενης κυκλοφορίας του Carlos στην Denovali. Αυτός ο σχεδόν μελό ήχος πλέον έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του πιο ακούραστου label αυτήν την στιγμή στην σύγχρονη μουσική. Ιδανικό το άσμα για αποχαιρετισμούς υπό βροχή.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.