Ten new songs countdown, 37

dekalogoi37.againstthesilence

Grouper – Call Across Rooms

Ένα γράμμα που δεν στάλθηκε ποτέ και έγινε τραγούδι. Μια σκυφτή φιγούρα πάνω στο πιάνο. Ένας ψίθυρος συνομιλεί με τον εαυτό του. Σχεδόν δεν ακούγεται, αλλά η ηχώ του μένει σαν κατάρα στο άδειο δωμάτιο.

Whirr – Mumble

Το πώς έγινε ξανά μόδα στο underground η shoegaze μουσική είναι κάτι το ανεξήγητο. Το ακόμη πιο ανεξήγητο είναι πως αυτή η μουσική στην νέα της έκδοση φλερτάρει ανοικτά με το hardcore παράγοντας μια μίξη αιθέριων χρωματισμών και δυνατών ρυθμικών βάσεων. Μάλλον οι Whirr έχουν μια απάντηση για όλα αυτά με τον δίσκο που θα βγάλουν τέλη του μήνα. Μέχρι τότε…

Foxygen – Cosmic Vibrations

Του πότε είναι τούτο το κομμάτι;! Καινούργιο;! Πραγματικά εκτός εποχής, με ένα κάρο επιρροές στο καλάθι τους, οι Foxygen συνεχίζουν να βγάζουν περίεργα όμορφη κιθαριστική μουσική. Τον Οκτώβρη βγαίνει το …And Star Power.

Shellac – Gary

Κανονικά θα έπρεπε να αφιερώσουμε ολόκληρη κριτική στον νέο δίσκο των Shellac, καθώς μιλάμε για μια σημαντική μπάντα στον χώρο της κιθαριστικής μουσικής, φυσική συνέχεια των ιστορικών Big Black. Δυστυχώς όμως από το Dude Incredible λείπει το στοιχείο που τους έδινε αυτόν το ξεχωριστό αέρα. Αυτό είναι η ένταση και η εκρηκτικότητα στην σύνθεση αλλά και στην εκτέλεση των μουσικών ιδεών τους. Ας αρκεστούμε στην συμπαθητική στιγμή του album.

Poppy Ackroyd + Lumen – Escapement Visualised Trailer

Ακούγοντας κάτι σίγουρα σου έρχονται εικόνες στο μυαλό. Εδώ όμως, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του Escapement από την Poppy Ackroyd, έχουμε την επένδυση του υλικού με πλήθος ποιητικών εικόνων. Το DVD σήμερα μπορεί να φαντάζει δικαίως ξεπερασμένο, αλλά η μικρή γεύση της συγκεκριμένης κυκλοφορίας είναι μαγευτική.

Function & Vatican Shadow – A Year Has Gone By

Δεν χρειάζεται να κοιτάξεις το βιογραφικό των δυο συνεργαζόμενων πλευρών για να εισέλθεις στο ηχητικό σύμπαν τούτης εδώ της δουλειάς. Αρκούν μόνο κλειστά μάτια και μια μικρή ιδέα αχνοφαίνεται για το πως η ηλεκτρονική μουσική δεν θα σταματήσει ποτέ το ταξίδι της προς τα μέσα μας. (listen)

Sundrugs – Cheating The Bats

Ένα χέρι εξακοντίζει ένα άγνωστο φως στο ακόμη πιο άγνωστο υπερπέραν; Όλα μπορούν να συμβούν με την μουσική του Sundrugs που πλέον αποκτά απειλητική όψη. Το πρώτο δείγμα της νέας του δουλειάς είναι επικίνδυνα εθιστικό.

Siavash Amini – What Wind Whispered To The Trees  

Για την περιγραφή της υπνωτικής και συνάμα λυρικής μουσικής που πλάθει ο Ιρανός αυτός δημιουργός, αρκεί να σας παραπέμψουμε στην όλη αισθητική των κλασσικού ιρανικού κινηματογράφου. Απλές εικόνες, ένα απόκρυφο συναίσθημα που ρέει και κάτι ζεστό που έλκει τις αισθήσεις. Αναμένοντας και από αυτόν ένα δισκογραφικό σήμα μέσα στο φθινόπωρο…

Thomas Köner & Jana Winderen – Cloitre (excerpt)

Μια ιδέα όταν απλώνεται σε μάκρος, τείνει να κουράζει. Το στοίχημα είναι να σε κάνει να βυθίζεσαι μέσα της, καθώς αυτή ανοίγει αργά το πλάνο. Για τη νέα κυκλοφορία της Touch έχουμε στην διάθεση μας μόνο τέσσερα λεπτά αφαιρετικού ταξιδιού, τα οποία μάλλον αρκούν για να μας βάλουν στο ομιχλώδες και υποβλητικό κλίμα.

Hammock – Original Light

Η μουσική δεν είναι φάρμακο για αυτ@ν μόνο που την δέχεται, αλλά επίσης και για αυτ@ν που την δημιουργεί. Απόδειξη ο νέος δίσκος των Hammock που φτιάχτηκε για την ίαση ενός μέλους της μπάντας από την αϋπνία και την κατάθλιψη. Μια ανάσα σιωπής την παρέχει το πρώτο κομμάτι του δίσκου που έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.