Τen new songs countdown, 36

dekalogoi36.drewmillward.againstthesilence

Aphex Twin – Minipops 67 [120.2]

Έτυχε η συναστρία και εδέησε ο Richard D. James να βγάλει έναν κανονικό δίσκο που φτάνει όταν είχαμε ξεχάσει πως είναι να ακούς νέο υλικό από τον συγκεκριμένο. Δηλώνουμε συγκρατημέν@ ακούγοντας το πρώτο δείγμα του Syro και σίγουρα δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα μαζί του.

Tricky – Sun Down feat. Tirzah

Τα 90’s είναι τα νέα 80’s και δεν θα μπορούσε να μην βγάλει νέο δίσκο και ο Tricky. Τουλάχιστον αυτό το δικαιούται καθώς δεν πήρε και κανένα διάλειμμα ποτέ. Το νέο του κομμάτι παραπέμπει ελαφρώς στον ήχο των δυο πρώτων του εξαιρετικών δουλειών του.

The Bug – Black Wasp (feat. Liz Harris)

Αν και δεν του το είχαμε, ο The Bug ερωτεύτηκε και αυτός την φωνή της Liz Harris και μετά την συμμετοχή της στο “Void” που υπήρχε στον νέο του δίσκο, της ξαναδίνει μια νέα σύνθεση για να ερμηνεύσει στο νέο του ep. Για την ακρίβεια, ούτε αυτής της το είχαμε να κινείται με τόση άνεση σε ηλεκτρονικά ηχοτόπια.

Mono – Where We Begin

Αυτό είναι επιστροφή με όλη την σημασία της λέξεως. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο τους με τον μελοδραματισμό της ύστερης περιόδου τους, ξαναγυρνάνε εκεί από όπου ξεκίνησαν. Δυο αυτόνομοι και συνάμα συνδεδεμένοι μονοί δίσκοι κυκλοφορούν από την γιαπωνέζικη αυτή μπάντα τον Οκτώβρη και ήδη το νέο τους κομμάτι κλείνει το μάτι στην εποχή των πρώτων τους αριστουργηματικών τους δίσκων.

Pianos Become The Teeth – Repine

Μια από τις σημαντικότερες νέες μπάντες στον σκληρό/συναισθηματικό ήχο κάνει ένα θαρραλέο βήμα αφήνοντας στον νέο της δίσκο απ’ έξω τα σκληρά φωνητικά που ουσιαστικά την καθιέρωσαν ως sreamo μπάντα. Μέσα από τους καπνούς των συγκρατημένων μελωδιών που αναδύει το “Repine”, γευόμαστε το απόλυτο αισθαντικό κομμάτι των ημερών. Οι προσδοκίες μας για το νέο τους album που θα βγει στην Epitaph έχουν για τα καλά θεριέψει.

RVIVR – Goodbyes

Το κλασσικό άσχετο με τα άλλα κομμάτι στην στήλη των Δεκάλογων έρχεται από το νέο ep των RVIVR. Τα καλά νέα καταφτάνουν σωρηδόν…το νέο αυτό τραγούδι το ερμηνεύει/απογειώνει η τραγουδίστρια της μπάντας, στο μπάσο βρίσκεται ο Chris των διαλυμένων, μα πάντα παρόντων Jawbreaker και το φθινόπωρο καταφτάνουν στην Ευρώπη για περιοδεία.

Memory Drawings – The Island Of The Day Before

Η Hibernate ποτέ δεν ήταν ένα label που ειδικευόταν στα εύκολα ακούσματα. Πάρα ταύτα, η νέα της κυκλοφορία είναι βουτηγμένη στην μελωδικότητα και μόνο τα περίεργα remix που την συνοδεύουν παραπέμπουν σε αυτοσχεδιαστικά τερτίπια και αλλοπρόσαλλα ακούσματα.

Pan & Me – Yotsuya Station

Δεύτερος δίσκος για τον Cristophe Melvel, αν δεν μετρήσουμε τα αμέτρητα σχήματα που συμμετέχει κατά καιρούς. Ήδη τα δυο πρώτα κομμάτια του Ocean Noise που έχουν βγει στον αφρό, μας βάζουν στο σκοτεινό κλίμα μιας όπως προμηνύεται υποβλητικής δουλειάς. Tο συγκεκριμένο μάλιστα φέρνει λίγο στις ήπιες στιγμές των Tuxedomoon.

Anjou – Fieldwork

Οι Labradford όντως ήταν μια άκρως σημαντική μπάντα που επηρέασε ότι ορχηστρικό/ονειρικό ακούμε εμείς σήμερα. Μέλη της μπάντας έφτιαξαν τους Anjou για να συνεχίσουν από εκεί που η προαναφερόμενη μπάντα σταμάτησε την δράση της το 2001. Τα πρώτα ambient μουσικά δείγματα είναι λαμπρά.

Endless Melancholy – Amber

Η νέα συλλογή της Futuresequence περιέχει πάνω από τρεις ώρες ambient/πειραματική μουσική, έχει ήδη πάνω από 7.000 κατεβάσματα και συμμετέχουν αρκετά άγνωστα μέχρι σήμερα ονόματα. Ένα κομμάτι που ξεχωρίζει είναι αυτό εδώ, το οποίο παραδόξως ούτε χωρίς τέλος, ούτε μελαγχολικό ακούγεται.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.