Ten new songs countdown, 35

dekalogoi35

Lauryn Hill – Black Rage (Sketch)

Άλλο ένα θανάσιμο περιστατικό αστυνομικής βίας. Άλλη μια σειρά αντιδράσεων, επεισοδίων, συλλήψεων κλπ που δεν μπορούν να κρύψουν τις ανισότητες στον θαυμαστό γερασμένο κόσμο. Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι σκηνές μια χολυγουντιανής ταινίας. Αλλά δεν είναι. Τα ίδια τα κομμάτια που γράφονται για να εκφράσουν την οργή των διαδηλωτών θα μπορούσαν να πουληθούν ως soundtrack, αλλά κι αυτό δεν λέει όλη την αλήθεια εκείνης της στιγμής που ακούγοντας τα, νιώθεις τον παλμό αυτών που κατεβαίνουν στον δρόμο.

Interpol – Ancient Ways

O Σεπτέμβρης πάντα φέρνει την αύρα φιλόδοξων σχεδίων και προσωπικών υποσχέσεων. Πόσο μάλλον όταν η ένταση του καλοκαιριού που μας προσπερνά είναι ακόμη ζωντανή. Νέο κομμάτι από τους Interpol που κάπου τους είχαμε ξεχάσει καθώς πέρασαν ήδη πέντε χρόνια από τον προηγούμενο τους δίσκο. Όπως και το επίσης καινούργιο “All The Rage Back Home” που προηγήθηκε, έχουμε μια δυνατή από όλες τις απόψεις σύνθεση.

Xerxes – Exit 123

Το συναίσθημα που νιώθεις όταν ακούς τον δεύτερο βήμα μιας μπάντας που περίμενες πως και πως και αυτό σε δικαιώνει είναι δυσαναπλήρωτο. Βέβαια ακόμη έχουμε μόνο δυο κομμάτια από το επικείμενο Collision Blonde, αλλά ο νέος πιο post punk ήχος της μπάντας είναι εμφανής και εύστοχος.

Thurston Moore – The Best Day

Η μπάντα που αρνιόταν να πεθάνει, τελικά μας άφησε απλά τις προσπάθειες των μελών της για να θυμίζουν παλιά μεγαλεία. Οι Sonic Youth όμως δεν ξαναζούν μέσα από καμία κατά μόνος προσπάθεια για αυτό και ενώ τα album δεν είναι και λίγα που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια από τα τέσσερα πρώην μέλη της, τίποτα δεν μας έκανε να αναφερθούμε με ενθουσιασμό σε αυτά. Ίσως, λέμε ίσως, αυτό αλλάξει με τον δίσκο του Thurston που βγαίνει τον Οκτώβρη. (listen)

Moon Duo – Free Action (Live in Ravenna)

Νέο ζωντανά ηχογραφημένο album από τους ψυχεδελιστές Moon Duo και μάλλον έχουμε αυτό που θα περιμέναμε ηχητικά από δαύτους. Αισθητικά πάντως παραμένουν πιστοί στο ταξίδι που έχουν ξεκινήσει από το 2009. Ακόμη υπάρχουν αρκετοί πλανήτες για να ανακαλυφθούν!

Zion80 – Shamdan

Καθώς τα αίματα δεν ηρεμούν στην πολύπαθη Γάζα, ίσως φαντάζει οξύμωρο που επιλέγουμε μια μπάντα που το όνομα της παραπέμπει στο σιωνιστικό κίνημα. Αυτό όμως ποτέ δεν ήταν τόσο συμπαγές, ούτε τόσο δεξιόστροφο όσο φαντάζει σήμερα. Ας γίνει λοιπόν αυτός ο νέος δίσκος της μπάντας που ερμηνεύει συνθέσεις του John Zorn, ένα έναυσμα για να αναλογιστούμε την παράδοση που κουβαλάνε οι ίδιοι οι Ισραηλινοί και πως αυτή τείνει να αναδεικνύει και ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, όχι μόνο πάνω στην μουσική βεβαίως. (listen)

Souls Of Mischief – Panic Struck

Τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα για το hip hop όπου η μόστρα έχει νικήσει κατά κράτος την ουσία, έρχεται η παλιά φρουρά για να σώσει ότι μπορεί να σωθεί. Το συγκεκριμένο κομμάτι των Souls Of Mischief έρχεται να θυμίσει πως τα 90’s, πέρα των όλων άλλων, μας έχουν αφήσει μια σπουδαία παρακαταθήκη στον συγκεκριμένο ήχο.

Hempolics – Green Line

Νέα reggae; Κι όμως βγαίνει φρέσκο υλικό που αξίζει να στέκεται δίπλα στα κλασσικά ακούσματα του είδους. Νέο επτάιντσο από το βρετανικό αυτό συγκρότημα που κοιτά κλεφτά το παρελθόν στο οποίο οφείλει την ύπαρξή του.

M-Ziq – Smeester

Νέα κυκλοφορία για τον Mike Paradinas και πλέον το έχουμε καταλάβει πως θα δουλεύει μόνο με eps ή με ειδικές συνεργασίες, από ‘δω και πέρα. Πάντως το όλο χάικου αποτέλεσμα είναι αρκετά εύηχο και μας κάνει να αναπολούμε τις παλιές εποχές του αηδιέμ (idm). (listen)

Gimu – Storms

Μερικές φορές το να βγάζεις συνέχεια νέο δίσκο δεν είναι και το πιο σοφό πράγμα. Εκτός εάν αυτοί συμβολίζουν κάτι το σημαντικό στο πέρασμα του χρόνου. Μια δανεική κιθάρα και διάφορες προσωπικές σκέψεις οδήγησαν στο ιαματικό The Year Of The Ill.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.