Nine new songs countdown, 34

dekalogoi34

Zola Jesus – Dangerous Days

Όσο και αν η συγκεκριμένη δημιουργός έχει χαρακτηριστεί ως άλλο ένα όνομα που προωθεί στο φουλ η μουσική βιομηχανία, οι δυνατότητες της είναι κοινά αποδεκτές. Νέο κομμάτι λοιπόν, προπομπός του φθινοπωρινού της δίσκου, και αυτό που ακούμε είναι ισορροπημένο, radio friendly και απλά όμορφο. Ακριβώς το είδος των κομματιών που δεν ξέρεις αν θα υπάρχει ως το πιο αδύναμο σε ένα αριστούργημα ή ως το πιο γοητευτικό σε ένα απογοητευτικό album.

Tycho – Awake (Com Truise rmx)

Καθώς παρακολουθούμε τα νέα ονόματα, μπας και βγει κάτι φρέσκο, ο Com Truise αναλαμβάνει να μας βάλει να ακούσουμε τους Tycho. Ηλιόλουστοι, με ένα remix που θυμίζει ίσως παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε τις δουλειές του γραμμένου αλλιώς Tom Cruise.

This Will Destroy You – Dustism

Φθινόπωρο, οι χαρές της μουσικής, της καθαρής μουσικής. Η μπάντα που με τους τελευταίους δυο δίσκους της, απογειώθηκε στον χώρο της σύγχρονης ορχηστρικής μουσικής, επιστρέφει με νέο πόνημα που μας απειλεί με τις διαλυτικές του επιδράσεις. Να πούμε την αλήθεια, το συγκεκριμένο νέο κομμάτι τους είναι τόσο απειλητικό, όσο ένα νεογέννητο κουτάβι.

Braid – Bang

Κατά ένα ανεξήγητο τρόπο, το νέο κύμα των αναβιώσεων-reunions ή αλλιώς γερούνιονς, περιλαμβάνει emo μπάντες από τα 90’s. Πάντως το κομμάτι που θα ξεκινά τον επικείμενο δίσκο των Braid έχει την μελωδία και τον ήχο που τόσ@ πολλ@ αγάπησαν εκεί στα μέρη τους.

Ι Am No Hero – Vaivenes

Καθώς οι προετοιμασίες για την επόμενη συλλογή μας έχουν αγγίξει σχεδόν τον τελικό στόχο, ευκαιρία να ακούσουμε την αθηνέζικη αυτή μπάντα που ευγενικά μας παραχώρησε ένα κομμάτι για το Against The Silence III. Ακούμε εδώ το νέο τους κομμάτι από μια νέα ταινία μικρού μήκους της Ελένης Πολιτοπούλου. Διακρίνουμε με χαρά μια προσπάθεια της μπάντας να μπει με τον ήχο της σε πιο βαθιά νερά.

Valiska & Zenjungle – Dérive

H συνεργασία δυο μουσικών δεν προϋποθέτει την φιλική τους σχέση, αλλά σίγουρα βοηθιέται από αυτήν. Αν έχετε ακούσει κάποιες δουλειές είτε του Valiska, είτε του Zenjungle, κάτι πολύ πιθανό αν μας διαβάζετε αραιά και που, θα νιώσετε πως αυτό το άσμα αποτελεί ακριβώς την απόλυτη χρυσή τομή των δυο συμβαλλόμενων μερών. Ο τίτλος στα γαλλικά παραπέμπει στην ανάλυση των Καταστασιακών πάνω στην ψυχογεωγραφική επίδραση ενός αστικού τοπίου.

Jacaszek & Kwartludium – A Book of Lake (Roselière)

Καθώς πλησιάζουμε στην καρδιά του καλοκαιριού, κάποι@ επιμένουν σε χειμωνιάτικα ακούσματα. Η νέα δουλειά του Πολωνού πειραματιστή έχει ως περιεχόμενο την σχέση του με την χλωρίδα του κήπου του, καθώς κάθε κομμάτι αναφέρεται σε ένα λουλούδι. Η ορχήστρα των Kwartludium ερμηνεύει το υλικό και αν όλα σας φαίνονται τόσο παραδεισένια, μην τα περιμένετε να ακούγονται έτσι. Ο πειραματισμός και το avant garde πάει σύννεφο.

N(31) – Oie Kirr

O Hellmut Neidhardt με καταγωγή από το Dortmund, επιστρέφει με δυο κυκλοφορίες στην Denovali. Εμείς ακούμε ένα μέρος της 45λεπτης σύνθεσης που απεικονίζει πιστά τον τρόπο που υπνωτίζει όσ@ς έρχονται να τον δουν στις συναυλίες του. Ιδανικό soundtrack για καληνύχτα στα χαμένα.

Lawrence English – Wilderness Of Mirrors 

Ο συγκεκριμένος αν και αρέσκεται σε άκρως πειραματικά ακούσματα, τα οποία μερικές φορές είναι αρκετά δύσκολα στο αυτί, συγκαταλέγεται στα πιο αναγνωρισμένα ονόματα της σύγχρονης πειραματικής μουσικής. Η νέα του δουλειά, πέρα από το πανέμορφο εξώφυλλο της, έχει ένα υπαρξιακό περιεχόμενο και μια απογυμνωμένη μουσική ταυτότητα. Ορίστε μια μικρή δόση…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.