Ten new songs countdown, 33

antenna.againstthesilence.wordpress.com

Shield Patterns – Ghost Words

To ντουέτο των Claire Brentnall και Richard Knox, λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του ντεμπούτου τους, μας παραδίδει μια πρόγευση του τι να περιμένουμε με ένα ραδιοφωνικό τραγούδι που μιλά την γλώσσα των φαντασμάτων. Περιέργως, αυτή η γλώσσα δεν ακούγεται τόσο ξένη.

Never Sol – Run With The Wolves

Η Τσέχα αυτή δημιουργός έβγαλε τον δίσκο της Under The Quiet και εκτός Τσεχίας πριν λίγες μέρες μέσω της Denovali. Ας βάλουμε και κανένα αρτιστίκ βίντεο κλιπ, το οποίο παρεμπιπτόντως ταιριάζει απόλυτα με την απαλή μελωδία του τραγουδιού.

Claudal – 451S2

Δισκογραφική συνέχεια σε ένα από τα σχήματα που συμμετέχει ο υπερενεργητικός Aidan Baker. Το κομμάτι που κλείνει το Ascension αναδύει τους χρωματισμούς που δεν φλερτάρουν το σκούρο, αλλά το ονειρικό ανοιχτό που χαρακτηρίζει το υλικό αυτής της ενδιαφέρουσας μπάντας.

PTTD – Salvation (Holy Spirit remix by Fragile Baloon)

Κι εκεί που μας είχε βάλει στο σχεδόν καλοκαιρινό κλίμα ο FB με τον πρόσφατο δίσκο του, έρχεται αυτό το remix να προδώσει τις shoegaze αδυναμίες του, φλερτάροντας το σκοτάδι. Ευκαιρία να ακούσουμε και την πρωτότυπη σύνθεση από τους Psychedelic Trips Of Death.

Plaid – Tether (Roel Funcken Remix)

101 remix μάζεψαν οι αθεόφοβοι για να μας αποδείξουν πως τα λεφτά πολλοί μίσησαν, την remix λόξα κανείς . Διαλέγουμε στα σίγουρα τον Roel των Funckarma που τα ξέρει τα idm μονοπάτια για τα καλά.

EUS – Reviraje ΙΙ

Φρέσκια παραλαβή και από τον Κοσταρικανό πειραματιστή που λίγο πριν την δεύτερη συνεργασία με τον Postdrome και τους Saaad, βγάζει το δεύτερο split με τον Βαλκάνιο Mytrip. Η προσθήκη του τσελίστα Oliver Barnett εμπλουτίζει τον σκοτεινό ήχο του EUS και δημιουργεί έναν γοητευτικό και υπνωτικό drone ambient κομψοτέχνημα.

Wolves In The Throne Room – Celestite Mirror

Επιστροφή στον καθαρό new age ήχο, όχι από κάποιο ανορθόγραφο μοδάτο μπλιμπλικά, αλλά από το εφευρετικό black metal ντουέτο που έχουμε ήδη ασχοληθεί. Μας προειδοποίησαν πως θα αφήσουν τις εντάσεις και τις άγριες φωνές, όχι όμως πως θα ξεφύγουν τόσο από τις πρότερες δουλειές τους. Για να δούμε τι θα λέει και όλο το album.

Χλόη – And TomorrowAgain (part I-III)

Αυτή, δεν είναι η πρώτη μουσική συνύπαρξη του Γιώργου Δημάκη (Prins Obi, Baby Guru) και Δημήτρη Παπαδάτου  (KU, Virilio) μιας και έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν τόσο σε δίσκους των Baby Guru όσο και στον προσωπικό δίσκο του Παπαδάτου, Feathers.  Το νέο project ονομάζεται Χλόη και οι μουσικές τους χάνονται σε διαστημικούς λαβύρινθους. Αν και οι δυο τους ως Χλόη παίζουν από το 2012, όπως οι ίδιοι αναφέρουν στην σελίδα τους στο bandcamp, μόλις πριν μερικές μέρες απέδωσε καρπούς αυτή τους η συνεργασία. Κοντά στην αισθητική του δίσκου βινυλίου το And Tomorrow Again είναι χωρισμένο σε δύο tracks που αποτελούνται από τρία μέρη το καθένα. Εδώ το πρώτο.

Mohammad -Samarina

Οι τρεις Mohammad επιστρέφουν στη δισκογραφία μετά το Som Sakrifis που το 2013 κυκλοφόρησε η PAN Records. Το Zo Rèl Do out  αποτελεί την πρώτη από μια σειρά κυκλοφοριών που το σχήμα έχει υποσχεθεί ότι θα εκδώσει μέσα στο τρέχον έτος. Το Samarina είναι η πρώτη επαφή μαζί της. Μια περιεργοπερίεργη σύνθεση που απαιτεί πολλές ακροάσεις.

WIFE – Heart Is A Far Light

Toν πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο κυκλοφορεί σήμερα ο τύπος που κρύβεται πίσω από το project WIFE. Αυτός δεν είναι άλλος από τον James Kelly, κιθαρίστα των balck metal-άδων Altar of Plagues. Εδώ οKelly κινείται σε άλλους ρυθμούς και κλίμα σε σχέση πάντα με την προαναφερθείσα μπάντα από την Ιρλανδία.  Στο τιμόνι της παραγωγής ο αγαπημένος του ATS  Haxan Cloak. Αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα κυκλοφορία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.