Ten new songs countdown, 31

artwork.dekalogoi.31

Bob Mould – I Don’t Know You Anymore

Όλο κάπου λες πως θα σε απογοητεύσει ο Bob και πάντα καταφέρνει να βγάζει κάτι που θυμίζει βεβαίως τα παλιά αλλά πάντα έχει και αυτό το στοιχείο της φρεσκάδας. Στοιχείο ιδιαιτέρως σπάνιο όταν έχει ένα παρελθόν που μόνο από την θητεία του στους Hüsker Dü θεωρείται δικαίως μυθικό. Νέος δίσκος τον Ιούνη λοιπόν… (view)

Fucked Up – Left By Hand

Όλο αυτό το νέο κύμα συγκροτημάτων που παίζουν punk rock χωρίς να είναι στενά συνδεδεμένα με τα συγκροτήματα του είδους σίγουρα δεν βγήκε απο παρθενογέννεση. Οι Fucked Up για παράδειγμα ξεκίνησαν το 2002 βγάζοντας σινγκλάκια για τον ισπανικό εμφύλιο και τώρα αποτελούν τα αγαπημένα παιδιά παντογνωστών μουσικοκριτικών. Και κάπως έτσι φτάσαμε στον τέταρτο τους κανονικό δίσκο που έχει αυτό το κομμάτι ως προπομπό… (listen)

Andy Cairns – Tides (acoustic)

Με την επανακυκλοφορία των απλά τέλειων δίσκων Troublegum και Infernal Love την εποχή που οι Therapy? ήταν ένα από τα βασικά ακούσματα κάθε δύσκολης ή μη εφηβείας, θυμήθηκαν πως έχουν και το σταθερό ραντεβού να βγάλουν νέο υλικό, όπως κάνουν κάθε 2-3 χρόνια από τις αρχές το 1989! Πήρε λοιπόν την κιθάρα του ο Άνδις και μας μαρτύρησε ένα νέο κομμάτι που σύντομα θα βγει και σε στουντιακή εκτέλεση, καθώς ο νέος δίσκος είναι σχεδόν έτοιμος. (view)

Never Sol – Femme Fatale

Πλέον είναι να μην πολυεμπιστεύεσαι τις νέες θηλυκές περσόνες που ντύνονται μυστηριώδη και κυνηγάνε την επιτυχία και την πρόσκαιρη μόδα. Η Τσέχα Sara Vondraskova ίσως αξίζει μια ιδιαίτερη προσοχή καθώς την διάλεξε η Denovali για να διευρύνει το δυναμικό της και σε εκτός ambient και ορχηστρικά πεδία. Το ντεμπούτο της βγήκε στην Τσεχία πέρσι και τώρα βγαίνει παντού με συνοδεία ορισμένων bonus tracks. (view)

Kreidler – Alphabet (edit)

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί και ο νέος δίσκος των Kreidler στην Bureau B και για άλλη μια φορά γευόμαστε αυτήν την άρτια μείξη φυσικών οργάνων, ηλεκτρονικών και γερμανικής γλώσσας! Όσο να ‘ναι, μόνο και μόνο για αυτόν τον συνδυασμό, το έχει το κομμάτι αυτό το ενδιαφέρον του. (free download)

Oiseaux Tempete – La Traversee (Saaad remix)

Να και άλλος ένας αξιόλογος δίσκος του 2013 που μας ξέφυγε και ευτυχώς έσκασε αυτό το διπλό album με remix από ονόματα όπως οι Do Make Say Think, AUN, Machinefabriek κ.α. για να μας βοηθήσει στην κατανόηση του περσινού ντεμπούτου των O.T.. Παράλληλα παίρνουμε και μια ιδέα από τις επιρροές της μπάντας αυτής που εκτείνονται από το post rock και φτάνουν στον κάργα πειραματισμό. Παρεμπιπτόντως ακούμε στο background του συγκεκριμένου remix μια πολιτική ανάλυση της ελληνικής κρίσης στα αγγλικά!

Gimu – Moving Still (excerpt)

Για τον συγκεκριμένο Βραζιλιάνο πειραματιστή δεν γνωρίζουμε ποια είναι η άποψη του για την απεχθή εκκένωση των φαβέλων στο Ρίο αλλά για την μουσική του αντίληψη, έχουμε μια ιδέα με βάση την πλούσια δισκογραφία του. Επόμενη κυκλοφορία το Moving Still στα μέσα του μήνα και το απόσπασμα που ακούμε δένει αρμονικά με το όμορφο εξώφυλλο του album.

Huey – Valsa De Dois Toques

Παραμένοντας σε βραζιλιάνικα χώματα, οι Huey είναι μία ορχηστρική metal μπάντα απ’ το Σάο Πάολο. Καλή μουσική, με εκτέλεση αρκετών οκτανίων και μικρά σε διάρκεια κομμάτια. Η ηχογράφηση του πρόσφατου full-length δίσκου τους με τίτλο Ace έγινε από τον Aaron Harris (γνωστού από Isis και Palms). Μόνο που δεν κατάλαβα γιατί το free download έγινε 7 USD μέσα σε μια βδομάδα. Κι ούτε πρόκειται να μάθω, καταπώς φαίνεται.

Moat Hug – Black Gazer 

Φασαριόζοι Λαρισαίοι doomsters με καλή ζωντανή παρουσία που πρόσφατα κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο Real Eyes/ Realize/ Real Lies. Μουσικά στέκονται μια χαρά στο ύψος των περιστάσεων του ιδιώματος, αν και η φωνή είναι σχετικά ιδιόμορφη, και θέλει μερικά ακούσματα για να την συνηθίσει κανείς. (listen)

Teflon – Τακ Τακ Τακ

Απροσδιόριστο. Σκοτεινό. Σουρεαλιστικό. Θορυβώδες. Απροσδόκητα ενδιαφέρον. Οι Teflon παρουσιάζουν ζωντανά στις 8 Μαΐου τον πρώτο τους δίσκο. Όσοι πιστοί…

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.