Ten new songs countdown, 30

dekalogoi30againstthesilence

 

Deftones – Smile

 

Ο δίσκος-μυστήριο που ήταν έτοιμος να βγει πριν πάθει το μοιραίο τελικά ατύχημα ο μπασίστας της μπάντας Chi Cheng το 2008, επιτέλους αχνοφαίνεται κάπου στο βάθος του χρόνου. Ο τραγουδιστής τους Chino Moreno τιμώντας τον προαναφερόμενο, ανέβασε ένα ακυκλοφόρητο ως τώρα με την ένδειξη “Smile Eros”. Smile, you ‘ re born again… (listen)

 

Sadhus (The Smoking Community) – Burned By Hand

 

Περισσότεροι γνωστοί από τις ζωντανές τους εμφανίσεις, οι Sadhus (The Smoking Community) υφίστανται εδώ και χρόνια, έχοντας παρουσιάσει μοναχά ένα ακόμη ηχογραφημένο κομμάτι στην συλλογή Miss Fortune Was A Henhouse Manager της Spinalonga Records. Sludge χωρίς περιστροφές, με φοβερή λόγω καθαρότητας παραγωγή (σχήμα οξύμωρο δεδομένου του μουσικού ιδιώματος). Α, κι αν φαίνεται παράξενος ο τίτλος του κομματιού, απλά κάντε μια αντίστροφη (προς ελληνικά) μετάφραση.

 


 

Yellow Devil Sauce – Carnival

 

Προσθήκη της τελευταίας στιγμής, αλλά δεν θα ήταν σωστό να μείνει απ’ έξω. Οι Yellow Devil Sauce είναι άλλη μία μπάντα με αρκετή ζωντανή παρουσία, αλλά ελάχιστο ηχογραφημένο υλικό – πολύ κακώς. Μακάρι με την κυκλοφορία του Right Under Your Nose να αλλάξει αυτό. Προς το παρόν, όσ@ πιστοί ας βολευτούν με το εκρηκτικό “Carnival”. (listen)

 

Reversed Nature – Mother Mary and the Chicken Snakes

 

Από άποψη συγκροτημάτων, η ημεδαπή ψυχεδέλεια είναι αντιστρόφως ανάλογη με το ελληνικό rock-metal. Ενώ έχει πολυάριθμο κοινό, δεν έχει συγκροτήματα – ή τουλάχιστον, δεν έχει συγκροτήματα με σταθερή παρουσία. Για σπάσιμο, λοιπόν, οι Reversed Nature κυκλοφόρησαν αισίως την τρίτη δουλειά τους, τιτλοφορούμενη Into The Limbo. Δύσκολο μουσικό είδος που θέλει και την κατάλληλη διάθεση για να ακουστεί, αλλά οι συγκεκριμένοι δεν τα πάνε καθόλου άσχημα.

 

Automat – Mount Tamalpais (feat. Genesis Breyer P-Orridge)

Η νέα μπάντα του κιθαρίστα των Einstürzende Neubauten και πρώην μέλος των Die Haut, Jochen Arbeit, κυκλοφορεί το ντεμπούτο της αυτόν τον μήνα. Ένα dub/ηλεκτρονικό δημιούργημα που σε γενικές γραμμές ακούγεται απλά ευχάριστα. Ξεχωρίζουν όπως είναι εύλογο οι μη ορχηστρικές συνθέσεις όπου συμμετέχουν αντίστοιχα οι Ludia Lunch, ο Blixa Bargeld και το πρώην μέλος των Throbbing Gristle το οποίο αναλαμβάνει να ερμηνεύσει το γοητευτικότερο άσμα του δίσκου. (view)

Great Plains – To Remain Weightless

Ίσως και να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές όπου ανά τακτά διαστήματα έβγαιναν αρκετά νέα ενδιαφέροντα σχήματα στο ορχηστρικό rock, αλλά εδώ έχουμε μια πρωτοεμφανιζόμενη νεοϋορκέζικη μπάντα που με όπλο την απλότητα, μας παραδίδει ένα αξιοπρόσεκτο ep. To κομμάτι που επιλέξαμε κλείνει ιδανικά αυτήν την κυκλοφορία.

Mogwai – Ex-Cowboy (CAVA Session)

Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το επιδραστικό Come On Die Young και όπως είθισται στην νέα εποχή, να τη η επανακυκλοφορία με μια ώρα νέου υλικού, σε remastered έκδοση, με περίπου νέο εξώφυλλο κλπ. Την προηγούμενη φορά που η μπάντα προχώρησε σε μια τέτοιου είδους κίνηση, με το ντεμπούτο τους, τα αποτελέσματα δεν ήτν και τόσο ρηξικέλευθα. Η ακρόαση όμως της πρώτης εκτέλεσης του πρώην καουμπόυ, μας κάνει να ψάχνουμε την κοντινότερη κάβα της γειτονιάς. Κάτι ήξεραν και ονόμασαν έτσι το εν λόγω studio ηχογραφήσεων.

Julia Gjertsen – Paraply

Το πιανιστικό άσμα της νέας αυτής μουσικού είναι ίσως ότι πιο ολοκληρωμένο έχει βγει σε neoclassical τον τελευαίο καιρό. Σε μόλις πέντε λεπτά αποκτάς την αίσθηση ότι κάπου στις χαμένες παιδικές αναμνήσεις, έχεις ξανακούσει σε ένα κουρδιστό παιχνίδι αυτήν την νοσταλγική μελωδία.

Hiss Tracts – For The Transient Projectionist

Εμβαθύνοντας στο υλικό των Godspeed You! Black Emperor την εποχή που εμφανίστηκαν, μια σοφή επιλογή ήταν να παρακολουθείς τι βγάζουν και τα υπόλοιπα σχήματα που μέλη της μπάντας ξεδίπλωναν το ταλέντο τους. Οι Set Fire To Flames με τα δυο υπέροχα album τους αποτέλεσαν ίσως το πιο γλυκό μυστικό της τότε εποχής και έρχεται αυτό εδώ το ντουέτο να θυμίσει ελαφρώς τον ήχο τους. Αποτελείται από τον Dave Bryant (με θητεία και στα δυο προαναφερθέντα σχήματα) και τον Kevin Doria, οι οποίοι υπήρξαν δισκογραφικά και ως Growing.

Deison & Mingle – Nessun Desiderio (Decimation)

Τέταρτη κυκλοφορία της REV. LAB. όπου αναζητείται η γραμμή που ενώνει τον πειραματισμό στην μουσική με την γραφιστική. Χωρίς πολλές κυκλοφορίες διαθέσιμες στο internet, το πρώτο δείγμα είναι άκρως πειστικό για τις προθέσεις του Everything Collapse(d). Μυστήρια ηλεκτρονικά γυρνάνε γύρω από ένα απόκοσμο ρυθμό. Το βίντεο που συνοδεύει τα προκαταρκτικά είναι ακόμη πιο εύστοχο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.