Ten new songs countdown, 28

Picture-112-624x425

The Yukon Dreams – On The Water

Ξεκίνημα με ένα τραγούδι που φαντάζει σαν η μουσική μετάφραση του χειμώνα που αντιστέκεται μαχόμενος. Η φωνή που ακούτε ανήκει στον τραγουδιστή των Black Heart Processsion. Η νέα αυτή δουλειά βγαίνει από δυο μέλη της μπάντας και είναι κατά κύριο λόγο ορχηστρική και βασισμένη στο μουσικό πριόνι που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερες δουλειές τους. (listen)

Shield Patterns – Dust Hung Heavy (Dutch Uncles Remix)

Ορίστε και μια ευχάριστη έκπληξη από τον Richard Knox που μας έχει συνηθίσει σε neoclassical και ambient μουσικά δείγματα. Με την Claire Brentall βγάζουν σύντομα έναν δίσκο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί indie pop, αν και σε πείσμα των καιρών έχει να πει κάτι και όχι απλά να σταθεί ως ένα εύπεπτο άκουσμα. Αυτό που ακούμε εδώ είναι ένα remix που κουβαλά, όπως ήταν αναμενόμενο, μια ελαφριά μπιτάτη αίσθηση.

The Field – No, No…(Tim Hecker Remix)

Αφού πιάσαμε τα remix, ας πάμε σε μια πασίγνωστη εταιρία που ειδικεύεται στη σύγχρονη μελωδική/χορευτική μουσική και στην τέχνη του ρεμιξαρίσματος, την Kompakt. Εδώ είναι ο Tim Hecker που αναλαμβάνει τη δύσκολη δουλειά, από την μία να πατήσει πάνω στο πρωτότυπο κομμάτι των The Field ενθυμούμενος το techno παρελθόν του και από την άλλη να είναι απλά ο τωρινός του καλλιτεχνικός εαυτός. Μάλλον τα καταφέρνει…(listen)

Saåad – New Helicon

Μόλις βγήκε το πρώτο δείγμα από την επερχόμενη δουλειά των Saåad και όλα δείχνουν να στροβιλίζονται στον αόρατο ρυθμό του. Κύκλοι χωρίς κέντρο, μέρη έξω από κάθε χάρτη και μια υπόσχεση για νέα μακρινά ταξίδια είναι ό,τι μας προσφέρει το νέο άσμα σε περίπου έξι λεπτά.

Wolf Maps – Eerie Summer

Το καλοκαίρι παρ’ όλες τις αντιξοότητες μάς καλεί ξανά κοντά του. Αυτή η αργή κίνηση προς αυτό απεικονίζεται αέρινα στο νέο κομμάτι του Wolf Maps, το οποίο βγήκε αυθόρμητα χωρίς να ανακοινωθεί καμία κυκλοφορία. Απλά μια κιθάρα και ένα σύννεφο μελωδίας ορίζουν έναν αόρατο ορίζοντα μέσα στο δωμάτιο.

The Unsemble – Waves

Λοιπόν, αν το όνομα δεν σας λέει κάτι είναι γιατί πρόκειται για ένα νέο σχήμα που ακόμη δεν έχει γραφτεί για αυτό σχεδόν τίποτα. Αντιθέτως για τα μέλη του, Duane Denison (The Jesus Lizard, Tomahawk), Alexander Hacke (Einsturzende Neubauten) και Brian Kotzur (Silver Jews), σίγουρα έχουν γραφτεί κάθε είδους υμνολογίες. Οι φήμες λένε πως όλο το album τους κινείται σε ήπιους τόνους, όπως το πρώτο αυτό δείγμα. (listen)

White Lung – Drown With The Monster

Βαθιά ανάσα και περνάμε στο δεύτερο και άγριο κατά μια έννοια μέρος των σημερινών Δεκάλογων. Λοιπόν, αν υπάρχει μια νέα κιθαριστική μπάντα που αξίζει να ασχοληθείς μαζί της, είναι αυτή εδώ. Μια κυρίως γυναικεία μπάντα που κάθε νέο της κομμάτι υπενθυμίζει γιατί αυτό που ονομάζεται punk rock πραγματικά όσο και να το ταλαιπωρούν όλ@, δεν θα πεθάνει ποτέ. Νέο επτάιντσο και στο replay για άλλη μία φορά η πρώτη πλευρά του.

Dead Ending – All the Villains You Call Boss

Πάλι μια μπάντα που αποτελείται από εξέχοντα μέλη της punk σκηνής του Chicago, με την μόνη διαφορά πως τον τόνο δίνει η φωνή του τραγουδιστή των Artificial Peace, Vic Bondi. Τρίτο ep, αυτήν την φορά στην Bridge Nine, και επιτέλους ακούμε και κάτι κάπως πολιτικοποιημένο από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Cult Leader – Skin Crawler

Τι κάνεις όταν φεύγει ο τραγουδιστής της μπάντας; Αλλάζεις απλά το όνομα, πας και στην πολυδιαφημισμένη Deathwish και παίζεις στα σίγουρα. Οι Gaza λοιπόν δεν υπάρχουν πλέον, αυτοί εδώ είναι η φυσική τους συνέχεια και ο σώζων εαυτόν σωθήτω από τον ηχητικό ορυμαγδό.

Earth Crisis – Out Of The Cages

Φινάλε με το νέο βίντεο μιας ηγετικής μπάντας του vegan straight edge, που βασίζεται στον αγώνα ενάντια στην κακοποίηση των ζώων. Η μπάντα εξάλλου έχει αυτό το θέμα σταθερά στη στιχουργική της, αλλά και στην όλη στάση της, σε σημείο που το στρατευμένο ύφος της να έχει προκαλέσει δικαίως ή αδίκως παρεξηγήσεις. Ο νέος δίσκος τους σίγουρα δεν θα τις λύσει, καθώς επέλεξαν να στηρίξουν μια οργάνωση, την PETA, η οποία έχει διχάσει δικαίως τους ζωόφιλους με ορισμένες πρακτικές της. (view)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.