Ten new songs countdown, 26

againstthesilence.berlin_blu1

Squarepusher x Ζ- Machines – Sad Robot Goes Funny

Εκεί που λες τι άλλο θα σκεφτεί ο δαιμόνιος Tom Jekinson, βλέπεις το νέο του video και παθαίνεις πλάκα. Ρομπότ υπό τις οδηγίες του ερμηνεύουν μια νέα του σύνθεση και όλα φαντάζουν ικανά να συμβούν μέσα στο μυαλό του μαέστρου. Παραδόξως το αποτέλεσμα πέρα από ιδιαίτερο, ακούγεται ενδιαφέρον. Επιστροφή στο μέλλον. (view)

El Ten Eleven – Nova Scotia

Ένα από αυτά τα τεχνικά ντεμέκ post rock σχήματα έρχονται να πάρουν την εκδίκησή τους για όσ@ τα υποτίμησαν. Νέο ηλιόλουστο κομμάτι από την καλιφορνέζικη αυτή μπάντα με ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην ορή του.

The Ape Collective – The Hive

Ενδεχομένως μια από τις πιο παράξενες μπάντες που έχουν τιμήσει τα ελληνικά μουσικά δρώμενα. Τόσο το Agents όσο και το Jacobin, οι προηγούμενες δουλειές τους, ξεχωρίζουν τόσο για τον αβανγκαρντισμό, όσο και για την μη γραμμικότητα τους. Το “The Hive”, αγιοβαλεντίνικο single και ευτυχώς όχι στα καθιερωμένα πρότυπα της ημέρας αυτής, εξακολουθεί να βαδίζει σε avant-garde μονοπάτια, αλλά είναι πολύ πιο γραμμικό (βλ. ευάκουστο) απ’ όσο τους έχει συνηθίσει κανείς – και γι’ αυτό το λόγο πετυχαίνει κιόλας. Αν αποτελεί δείγμα της κατεύθυνσης που θα έχει η επόμενη δουλειά τους, και δεν είναι κάτι μεμονωμένο, ακόμα καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα εξαιρετικό κομμάτι.

Three Way Plane – Reverie (ft. Chrysa T.)

Κλείνοντας δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας, η συγκεκριμένη μπάντα από την Αθήνα γιορτάζει παρουσιάζοντας ένα καινούργιο κομμάτι που στα σχεδόν πέντε λεπτά που διαρκεί περιέχει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον ήχο τους, συν τα φωνητικά της Χρύσας Τ. Να τα χιλιάσουνε λοιπόν…

Comeback Kid – Should Know Better

Ok, το έργο να συνεχίσουν από το σημείο που μας άφησαν στο Symptoms & Cures, φαντάζει χλωμό. Μελωδικό πατροπαράδοτο hardcore είναι αυτό και έχει επισημανθεί πως η κυκλοφορία δυνατών δίσκων στην σειρά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον πλανήτη. Πάντως αυτό εδώ το άσμα, αν και δεν πρόκειται για κανένα αριστούργημα, μας φουντώνει την περιέργεια για το πως θα ακούγεται ο όλος δίσκος. Ραντεβού τον Μάρτη.(listen)

Βayside – Big Cheese

Αν ήταν να κρατήσουμε ένα σχήμα με φράντζες από όλο τον emo rock συρφετό, θα ήταν αυτοί εδώ, καθώς με την εμμονή τους σε καλοπαιγμένα κιθαριστικά κλαψοτράγουδα κερδίζουν επάξια την συμπάθειά μας. Ο νέος δίσκος είναι ακριβώς ίδιος με τα παλιά τους και ο τίτλος του αναφέρεται στον σχετικά μικρό αλλά φανατικό κύκλο οπαδών της μπάντας. Μην το πολυψάχνουμε δηλαδή…

A Winged Victory For The Sullen – Atomos VII

Το τι παίζουν τα άτομα το ανακαλύψαμε στο ντεμπούτο τους, όπου και είχαμε ένα από τα καλύτερα δείγματα της neoclassical των τελευταίων χρόνων. Εδώ έχουμε μια νέα σύνθεση από το νέο τους ep που θα είναι προάγγελος του δεύτερου δίσκου τους. Όλα αυτά βασισμένα πάνω σε ένα χορευτικό έργο του χορογράφου Wayne McGregor. Χορεύεται άραγε αυτή η μουσική;

Sarah Neufeld – Breathing Black Ground (Orchestral Version)

Νέα μίνι κυκλοφορία για την βιολίστρια των Arcade Fire και, ενώ τα δυο από τα τρία κομμάτια θυμίζουν τις μέτριες στιγμές του προσωπικού της πρόσφατου ντεμπούτου της, έρχεται αυτή η ορχηστρική μεταμόρφωση του ήδη κατατεθειμένου αυτού άσματος και σαν να παίρνει νέα πνοή όχι μόνο το κομμάτι αυτό, αλλά και η ίδια της η μουσική.

Panos Alexiadis  –  Noumenon

Γνωστός από το project  Lunar Miasma έχει εισχωρήσει για τα καλά στον χώρο του drone, ambient ήχου.  Αρκετές οι  κυκλοφορίες  σε εγχώρια και αλλοδαπά labels κυρίως κάτω από το όνομα των L M. O Αλεξιάδης συνεχίζει να εξερευνά μουσικά τοπία που ο ίδιος δημιουργεί  με αναλογικά  synthesizers και ήχους από φυσικά όργανα κάτω από το πραγματικό του όνομα πλέον. Ο πρώτος του δίσκος Katabasis κυκλοφορεί σε βινύλιο από την Rekem Records και αυτό εδώ το ηχητικό δείγμα είναι από το νέο του ep.

Rafael Anton Irisarri – Her Rituals

Ο τίτλος του κομματιού αυτού αναφέρεται στις ιεροτελεστίες του νερού. Αυτού του στοιχείου από το οποίο προήλθαμε, μας ζώνει και το εμπερικλείουμε ταυτόχρονα μέσα μας. Όχι ως έννοια μετρήσιμη ή εμπορεύσιμη λοιπόν, αλλά ως κάτι ζωντανό και ιερό. Ο δίσκος του πειραματιστή από το Seattle έχει ως θέμα μια καταστροφική εκτροπή που έγινε σε ποταμό στην Καλιφόρνια, εξού και ο τίτλος The Unintentional Sea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.