Ten new songs countdown, 23

space.againstthesilence

Bibio – Dye The Water Green

Πολύ μελωδία βρε αδελφέ. Πως η Warp κατέληξε να βγάζει indie pop (ο χειρότερος μουσικός όρος που ανακαλύφθηκε ποτέ) είναι κάτι που μένει να απαντηθεί από τις επόμενες γενιές. Πάντως το νέο κομμάτι του Bibio που ανήκει στο επερχόμενο The Green ep αποτελεί μια αλκυονίδα ηλιαχτίδα χαμηλών τόνων.

Stephen Malkmus & The Jicks – Lariat

Ο Stephen ήταν ο τραγουδιστής/στιχουργός/μουρλός των Pavement, της μπάντας από τα 90’s που από το πουθενά άφησε μια πολύτιμη δισκογραφία και ένα πρωτότυπο στυλ γραφής. Έχουμε όμως 2014 και πλέον οι προσωπικοί του δίσκοι είναι περισσότεροι από αυτούς με την πρώην του μπάντα, αποκαλύπτοντας έτσι και την ηλικία του. Το άκουσμα πάντως του Wig Out At Jagbags είναι χαρωπό, επηρεασμένο ίσως από τους ρυθμούς της ζωής του Βερολίνου το οποίο αποτελεί την νέα του πατρίδα.

Thee Silver Mt Zion Memorial Orchestra – Austerity Blues (excerpt)

Πλέον δεν νομίζω να περιμένει κανείς να γυρίσει αυτή η μπάντα σε ορχηστρικά/post rock μονοπάτια που με επιτυχία χάραξε στα πρώτα βήματα της. Ο νέος της δίσκος ονομάζεται From Fuck Off Get Free We Pour Light On Everything και βγαίνει τέλη του μήνα. Το δείγμα που έχουμε στα χέρια μας είναι συμπαθητικό πάντως σε σχέση με τα προηγούμενα άστοχα τους album.

Manners – Boiling Point

Το hardcore τελικά ανθίζει και σε κρύα κλίματα. Η νέα αυτή μπάντα από το Connecticut συνεχίζει την παράδοση των εκεί περιοχών να βγαίνουν μπάντες που ψάχνουν νέες τεχνικές στο αμερικάνικο hardcore. Ο νέος τους δίσκος βγήκε αυτές τις μέρες και το εισαγωγικό κομμάτι είναι ενδεικτικό της ποιότητας και του χαρακτήρα της δουλειάς τους αυτής.

 Doom – Pray For Our Souls

Στην κλασσική πλέον ερώτηση “Καλά. υπάρχουν ακόμη αυτοί;”, η απάντηση είναι αυτό το νέο τους τραγούδι από τον φρέσκο τους δίσκο Corrupt Fucking System. Το πανάρχαιο anarchopunk συγκρότημα επιστρέφει και είναι σαν να μην άλλαξε τίποτα από τότε που είχε πρωτοεμφανιστεί, εκτός βέβαια από το γεγονός ότι πλέον μια Pop star όπως η Lady Gaga μπορεί να φορά με άνεση ένα μπλουζάκι της μπάντας αυτής σε ένα βίντεο κλιπ της! (listen )

Vaccine – Blood Money (an ode to Eduardo Galeano)

Πως να νιώθει άραγε ο διάσημος συγγραφέας ακούγοντας αυτό το κομμάτι που αφιερώθηκε σε αυτόν; Πάντως και να μην του αρέσει, το πιθανότερο δηλαδή, ένα λεπτό θορύβου είναι που ως είδος ονομάζεται edgeviolence, ως μια σύζευξη του straight edge με το powerviolence, οπότε μέχρι να βρει το κουμπί του stop η μπόρα έχει περάσει. Παρεπιπτόντως η σύνθεση αυτή είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια από τα κομμάτια των Vaccine που κοσμούν την πλευρά τους στο νέο split με τους No Faith.

SUNN O))) & Ulver – Eternal Return
Να ένας δίσκος που σίγουρα τον περιμένει αρκετός κόσμος που προτιμά τα ακούσματα του σκοτεινοπερίεργα. Οι δυο αυτές μπάντες συνεργάζονται για δεύτερη φορά και αυτό το μικρό δείγμα αποτελεί ένα όμορφο πρελούδιο του τι να περιμένουμε.

Celer – Opening Titles

Το ζήτημα με τις δουλειές που συνοδεύουν θεατρικά έργα, ταινίες ή χορευτικές παραστάσεις πάντα είναι αν μπορούν αυτές να σταθούν αυτόνομες. Να απεγκλωβιστούν από την εικόνα που προορίζονταν να ντύσουν και να θρέψουν μια ευκίνητη φαντασία. Το νέο album του Celer βασισμένο πάνω σε μια ταινία που δεν συνταίριαξε ποτέ ίσως θεωρηθεί υπερβολικά αφαιρετικό για να λειτουργήσει έξω από τον σκοπό που γεννήθηκε. Το εισαγωγικό κομμάτι είναι ενδεικτικό του όλου δίσκου.

Sádon – Desolation

Αιθέριο και ονειρικό το νέο τραγούδι των Sádon. To album βγαίνει τέλη Γενάρη από την ανεξάρτητη με εμμονή στις κασέτες BLWBCK. Η στενή παρακολούθηση σε αυτό το γαλλικό label συνεχίζεται.

Nadja – Queller

Να τοι πάλι αυτοί. Ακούραστοι βαδίζοντας στην καρδιά ενός αργοπορημένου χειμώνα, είπανε να κάνουν στροφή σε πιο uptempo ρυθμούς. Η αλλαγή και η ανανέωση είναι έτσι κι αλλιώς το σταθερό στοίχημα. Το νέο τους κομμάτι με τις πλούσιες δυναμικές του προτείνεται και σε φίλ@ς που βουβαινόντουσαν από τις προηγούμενες θορυβώδεις δουλειές τους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.