Ten new songs countdown, 21

Ομίχλη.againstthesilence

War On Drugs – Red Eyes

Νέα παραλαβή κομματιών κυριολεκτικά. Η μπάντα από την Philadelphia επιστρέφει με ένα κομμάτι που μάλλον είναι πιο Arcade Fire από το τελευταίο της καναδέζικης αυτής μπάντας. Ραδιοφωνικό, κολλητικό και παραδόξως με σύγχρονο ήχο κάνει τον Μάρτη, οπότε και θα βγει ο δίσκος τους, να μην φαντάζει τόσο μακρινός.

Mono – Kanata

 Μάλλον χρειαζόταν ένα γιαπωνέζικο σήριαλ και μια ηχογράφηση μακριά από το στούντιο του Steve Albini για να ακούσουμε κάτι που να θυμίζει τις παλιές ημέρες των Mono. Αθώα, προσφέρουν ένα κομμάτι λυρικό που ακούγεται σαν κάτι μεταξύ ιντερλούδιου και μπαλάντας, αφήνοντας μας με ένα χαμόγελο στα χείλη και μια χαμένη θύμηση μέσα μας.

 

Mogwai – The Lord Is Out Of Control  

Άλλ@ πάνε για διακοπές το καλοκαίρι στην Χαβάη και άλλ@ το χειμώνα για να γυρίσουν βίντεο κλιπ! Στην δεύτερη κατηγορία μόνο μπάντες σαν τους Mogwai θα συμπεριλαμβανόντουσαν. Αρτιστίκ προσέγγιση, όπως πάντα, απαλοί ήχοι με μυστήριες διαθέσεις και μια ανάσα μακριά από το επερχόμενο τους album…(view)

Forest Swords – Thor’s Stone (Lee “Scratch” Perry Remix”)  

Τι συμβαίνει όταν ένα σύγχρονο κομμάτι έρχεται στα χέρια του πνευματικού πατέρα του είδους που πρεσβεύει; Μάλλον η αρχική ιδέα σουλουπώνεται ακόμη περισσότερο και τα γηρατειά απομένουν ένας απλός ρόλος.

Prins Obi – Mary Ann’s Delight

Σε περίτεχνη βουτιά στην ψυχεδελική pop των μακρινών 60’s, με επίπεδο δυσκολίας τρία, επιδίδεται ο Prins Obi στην πρώτη προσωπική του δουλειά. Το ep Love Songs for Instant Success  κυκλοφορεί μέσω της inner ear σε ψηφιακή μορφή μόνο (τουλάχιστον προς το παρόν). Μεγάλη αναβίωση ζει η προαναφερθείσα μουσική δεκαετία τα τελευταία έτη από μπάντες της αλλοδαπής αλλά και της ημεδαπής. Φωτεινό παράδειγμα του τελευταίου αποτελεί το Pieces των Baby Guru, στους οποίους παίζει ο Prins Obi (aka Γιώργος Δημάκης). Οι υπόλοιποι από τους BG συμμετέχουν, αναπόφευκτα νομίζω, με τον ένα ή άλλο τρόπο σχεδόν σε όλες τις συνθέσεις εδώ.

The Noise Figures –  Out Of Your Mind

Το νέο αυτό σχήμα δημιουργήθηκε από τον γνωστό για την συμμετοχή του στους Zebra Γιώργο Νίκα. Ο ίδιος πίσω από τα τύμπανα μαζί με τον Στάμο Μπάμπαρη στις κιθάρες, παρουσιάζουν εικόνες  αποτελούμενες από αχανείς παράλιες και κύματα που ξεπερνούν την φαντασία του νότιοανατολικοευρωπαίου λαού μας. Εικόνες από ακτές του San Francisco. Ένα garage-psycho ταξίδι με αποσκευές την καλή παραγωγή υπό τα άγρυπνα βλέμματα των Sillyboy και Gou. Απαρτίζεται από ρεφρέν που σου κολλάνε στο μυαλό, από τα πρώτα κιόλας ακούσματα, και πολλές καλές στιγμές. Μια από αυτές βρίσκεται εδώ. (view)

Title Fight – Blush

Πριν καιρό είχαμε βάλει ένα κομμάτι από το επτάιντσο που θα έβγαινε τις μέρες αυτές. Λοιπόν, βγήκε και το πρώτο απίστευτο κομμάτι τελειώνει με αυτούς τους στίχους…I’m the fly on my wall but I am too blind to see. I ‘m the view from your room, come look straight through me. Τα σχόλια περιττεύουν.

Swervedriver – Deep Wound

Είπαμε, για όλους υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία. Μια από τις πολλές μπάντες που δεν διέπρεψαν εμπορικά στα 90’s, αν και θα μπορούσαν λόγω του μελωδικού και συνάμα κιθαριστικού ύφους τους, επανέρχονται με νέο δίσκο, αλλά με τον ίδιο και απαράλλαχτο ήχο. Ιδού το πρώτο δείγμα.

Hammock – My Mind Was a Fog… My Heart Became a Bomb

Ok, ο νέος τους δίσκος ήταν μια από τα ίδια και μάλιστα στο πιο υποτονικό, αλλά δεν παύουν να βγάζουν καλαίσθητα βίντεο και να παράγουν μουσική για γιόγκα. Απόδειξη αυτό εδώ το χιονισμένο φιλμάκι. (view)

Bernhard Weiss – Varanasi

Έτοιμη και η συλλογή της Future Sequence, νούμερο επτά. Μετά από μια ενδελεχή μελέτη σε εκατοντάδες κομμάτια που στάλθηκαν, επιλέχθηκαν 35, άγνωστο με ποιον τρόπο, και ιδού ένα από τα κατά μια έννοια διακριθέντα. Μην μπερδευτείτε πάντως με κάτι κόρνες που θα ακούσετε, πρόκειται για εξωτερικούς ήχους ενσωματωμένους στο ambient ύφος του κομματιού. (free download)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.