Το againstthesilence παρουσιάζει…Adolf Plays The Jazz, Λάμδα & Stereovoid ζωντανά στο Zero 14.12.13

Ήρθε η στιγμή λοιπόν να ανακοινώσουμε τη δικιά μας βραδιά. Τη βραδιά που θα βγούμε για λίγο από τον ημιπραγματικό κόσμο του Διαδικτύου και θα μοιραστούμε από κοντά μουσικές και ιδέες. Χωρίς σπόνσορες που θα μοχθούν για το καλό μας και μπάστακες που θα επιθεωρούν την ασφάλειά μας και το όποιο αντίτιμο στην είσοδο. Όλα αυτά που γράφουμε ως againstthesilence δεν είναι απλά το αποτέλεσμα πατήματος ψυχρών κουμπιών και μπερδεμένων γραμματοσειρών, αλλά αυτό που θέλουμε να μοιραστούμε πάνω στο τι μας ελκύει ή τι μας απωθεί σε έναν κόσμο που ξορκίζει τη δημιουργικότητα. Στην έως τώρα πορεία μας συναντήσαμε σχήματα και πρόσωπα με τα οποία μοιραστήκαμε απόψεις και ενδιαφέροντα. Η συνέχεια όλων αυτών, όπως και ένας σημαντικός σταθμός τους, είναι αυτή εδώ η συναυλία.Ένα τεράστιο ευχαριστώ στα σχήματα και στο Zero που συμμερίστηκαν την ιδέα μας για την όλη διοργάνωση.

 

againstthesilence.live 14.12

 

Adolf Plays The Jazz

 

Οι Αθηναίοι APTJ υπάρχουν από το ’98 και έχουν κυκλοφορήσει αρκετό υλικό για να παιδέψουν όσ@ τους ανακαλύπτουν με τον νέο τους δίσκο. Περιγράφοντάς τους, σίγουρα δεν μπορεί να παραβλεφθεί ο αφαιρετικός ήχος που έρχεται από το κύμα του post rock που έσκασε πριν περίπου 15 χρόνια. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι το κινηματογραφικό υπόβαθρο. Ασχέτως αν τις περισσότερες φορές δεν παρεμβάλλονται φωνές, θυμίζοντας βουβές ταινίες, είναι παντού έκδηλοΑυτές τις μέρες η μπάντα έχει ήδη έτοιμο τον νέο της δίσκο.

 

http://adolfplaysthejazz.weebly.com

 

Λάμδα

 

Οι Λ είναι μια νέα μπάντα η οποία χρησιμοποιεί αποκλειστικά τον ελληνικό στίχο. Εδώ έχουμε μια λιτή αντίληψη που θέτει ως βάση την ειλικρίνεια των ήχων και τη μελωδία και δεν μπαίνει ως αυτοσκοπός, αλλά αναδεικνύεται στην πορεία κάθε κομματιού. Αυτό που κυριαρχεί είναι μια ήπιων τόνων μεταδοτικότητα στίχων με νόημα που η πυξίδα τους είναι ο ευνόητος minimal τίτλος που διαθέτουν.

 

http://www.lamdaband.gr/p/home.html

 

Stereovoid

 

Η νέα αυτή μπάντα μπορεί ως τώρα να έχει παρουσιάσει μόνο μια μικρή αρμαθιά κομματιών, αλλά καταφέρνει με τον ήχο της να ξεφεύγει από την κατηγορία “άλλη μια νέα ελπιδοφόρα μπάντα”. Διαθέτοντας μια διακριτική σκοτεινότητα και μια προσεγμένη αισθητική στον συνθετικό τομέα, δημιουργεί μια συμπαγή και αισθαντική ατμόσφαιρα. Πέρα από τη ζωντανή μεταφορά του υλικού τους, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι πρώτες δισκογραφικές τους καταθέσεις τον Φλεβάρη.

 

https://www.stereovoid.bandcamp.com/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.