Ten new songs countdown, 19

Fred and Adele.againstthesilence

Mogwai – Remurdered

Μόνο σε ησυχία  δεν μας αφήνουν αυτοί οι Σκωτσέζοι. Μετά το πολύ καλό soundtrack για την επιτυχημένη σειρά του Canal+  Les Revenants, οι Mogwai έχουν έτοιμο σχεδόν τον επόμενο δίσκο τους ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 20 Γενάρη του 2014 – περίπου ένα χρόνο μετά το s/t – σύμφωνα πάντα με ανακοίνωση των ιδίων. Rave Tapes θα ονομάζεται ο νέος δίσκος και σαν πρώτο δείγμα προσφέρουν το κάπως περίεργο, θα έλεγα, Remurdered. Aναμένουμε την συνέχεια.

Warpaint – Love Is To Die

Όπως μας πιάνει το ποιητικό μας, σε λίγο θα θυμίζουμε τον Αργύρη Ζήλο στα καλά του. Από την άλλη είναι και αυτός ο κυνισμός των εμπορευμάτων όπου σου κόβει με το ζόρι την όποια όρεξη για πολλές κουβέντες. Ελπίζουμε οι κοπέλες που απαρτίζουν τις Warpaint να μην έχουν την ίδια συνέχεια μετά από την διαφήμιση που έκαναν για γνωστή μάρκα ρούχων, με αυτήν που είχε η Bat For Lashes μετά την διαφήμιση της για ένα γνωστό άρωμα, όπου στο καπάκι έβγαλε έναν απογοητευτικό δίσκο. Τον Γενάρη βγαίνει ο νέος τους δίσκος. (listen)

A Perfect Circle – By And Down

Εντελώς στα καλά καθούμενα η μπάντα του γνωστού ψυχάκια που κρατά το μικρόφωνο των Tool, αποφάσισε να βγάλει συλλογή με τα καλύτερα της κομμάτια. Θα μπορoύσε βέβαια να βάλει την πρώτη πλευρά του ντεμπούτου της, συν τα 2-3 δυνατά κομμάτια του δεύτερου δίσκου της και να πει πως αυτό ήταν και παραμένει ο καλύτερος εαυτός της. Το μοναδικό νέο κομμάτι βέβαια δεν είναι κακό, θυμίζει και λίγο Cure και απλά αποτελεί τον λόγο για τους φανατικούς φίλους της μπάντας να αγοράσουν αυτό το best of. (listen)

Year Of No Light – Stella Rectrix

Η αλήθεια είναι πως προσπαθούμε να μην γράφουμε συνέχεια για τις ίδιες μπάντες, μιας και νέες μουσικές προτάσεις συνεχίζουν να βγαίνουν ακατάπαυστα. Οι εξαιρέσεις όμως είναι και παραμένουν τρόπον του λέγειν φωτεινές, καθώς στην περίπτωση των συγκεκριμένων μαλλιάδων, το σκοτάδι ρέει άφθονο. Το δεύτερο κομμάτι που προoιωνίζει το επερχόμενο τους δίσκο, ξεκινά με κάτι ηλεκτρονικά σε στυλ Jean Michel Jarre, μετά σκάει ένα βρωμόdoom στυλ Bathory και απογειώνεται με μια εκρηκτική παντιέρα στυλ GYBE! Το περίεργο είναι πως παραμένει αυτός ο χαρακτηριστικός καθηλωτικός ήχος της μπάντας. (view)

Strung Out – Soulmate

Μπορεί πολλές γενιές να θρηνούν τον χαμό μουσικών όπως ο Lou Reed και ο Ray Manzarek, αλλά υπάρχει μια μερίδα μιας συγκεκριμένης που έχει εγκαινιάσει πρόσφατα τα -άντα και η οποία πένθησε σφοδρά πριν έναν περίπου χρόνο τον ξαφνικό θάνατο του τραγουδιστή των No Use For A Name, Tony Sly. Επειδή έχει τύχει να έχει ξοδέψει ο γράφων άπειρες ώρες στην αποστήθιση κομματιών γραμμένων από τον μακαρίτη, αυτή η συλλογή με διασκευές στο έργο του, φαντάζει κάπως άστοχη, με εξαίρεση αυτήν εδώ την κατάθεση των Strung Out.

China Rats – N.O.M.O.N.E.Y 

Ένα νέο group τόσο ηλικιακά όσο και ως μπάντα – παίζουν μαζί μόλις δύο χρόνια – κάνει τα πρώτα του δισκογραφικά «χτυπήματα». Οι Πιτσιρικάδες από το Leeds δεν έχουν καταφέρει και λίγα μέσα σε αυτό το διάστημα. Κυκλοφόρησαν ένα single με τρία κομμάτια και πολύ πρόσφατα το EP Don’t Play With Fire. Το κομμάτι που ανοίγει το νέο αυτό EP είναι το “N.O.M.O.N.E.Y ” για το οποίο έχουν φτιάξει ένα αρκετά πρωτότυπο video. Δείτε το εδώ.

Wooden Shjips – Back To Land 

Με νέο δίσκο και την προώθηση του θα ασχοληθούν οι αγαπημένοι Wooden Shjips τους επόμενους μήνες. Στο τέλος του 2013 έχουν ορίσει την κυκλοφορία του Back Land και συγκεκριμένα στις 12 .11 θα είναι διαθέσιμο το έκτο κατά σειρά άλμπουμ του group από το μακρινό San Francisco. Το πρώτο δείγμα – το ομώνυμο  “Back to Land” –  δείχνει ότι έχουν βρει τη συνταγή του μαγικού φίλτρου και διόλου αποκλίνουν από δαύτη. Την  ακολουθούν πιστά σε κάθε δημιουργία τους, διότι αυτήν ξέρουν αυτήν εμπιστεύονται. Κάτι σαν το Άλτις και την τελευταία του σταγόνα δηλαδή. Πράγμα που δεν μας χαλάει καθόλου. Απεναντίας περιμένουμε τον δίσκο αυτόν για δυνατές ακροάσεις. (free download)

Irmin Schmidt – Le Weekend

Ο πληκτράς των Can όπως και οι υπόλοιποι εν ζωή της μπάντας, ως πνεύμα ανήσυχο έβγαλε ένα σωρό προσωπικές δουλειές. Ο σκηνοθέτης Wim Wenders ανέλαβε να συλλέξει τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές σε δυο cd και έτσι έχουμε την ευκαιρία να ξανακούσουμε κομμάτια από το παρελθόν που ακούγονται ως κλασσικά πλέον.

Aidan Baker – Melusine (SchneiderTM Remix)

Το Already Drowning ήταν το φιλόδοξο, βασισμένο σε γυναικείες ερμηνείες, album του Aidan για το έτος 2013 και αδίκως το παραβλέψαμε. Ως φυσική συνέχεια έρχεται η διαδικτυακή αυτή κυκλοφορία με το κομμάτι στα γαλλικά του δίσκου, συν τέσσερα remix από ομοιοπαθείς συνδαιτυμόνες όπως ο Thisquietarmy. Εδώ έχουμε μια σαουντρακική εκτέλεση του “Melusine”, στην οποία οι γυναικείες φωνές της πρωτότυπης εκτέλεσης επανασυναρμολογούνται γουστόζικα. (free download)

Lcoma – Blackbird 

Σχεδόν αθόρυβα εισερχόμαστε σε ένα φυσικό τοπίο όπου κυριαρχούν οι ήχοι από πουλιά και από νερά που κυλούν αέναα. Ο κυματισμός που προκαλείται επιβάλλει την γενικότερη σιωπή απέναντι στο απαλό σκοτάδι. Η νέα σύνθεση μαμούθ του Liam Coleman δίνει μια νέα έννοια πάνω στην ηχογράφηση εξωτερικών ήχων και στην οικειοποίηση του αφαιρετικού αλλά τόσο ζεστού πειραματικού ήχου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.