Ten new techno tracks countdown, 18

tresor1991_101613

Benjamin Damage – Revolve

Αν ακούγεται διαστημική αυτή η μουσική είναι γιατί πολύ απλά είναι. Απλώς ο ρυθμός ξεγλιστρά πάνω σε ρυθμικά κοψίματα και όλα μπαίνουν σε κίνηση μανιώδη. Το νέο χτύπημα του σουξεδιάρη BD έρχεται στο label των Modeselektor και για άλλη μια φορά προορίζεται για τις σφιχταγκαλιασμένες πίστες.

Reeko – Psychodelic Vision

Τι συμβαίνει όταν δυο από τα σημαντικότερα label του χώρου αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους; Κυκλοφορούν μια δυάδα 12ιντσων με ονόματα που ανήκουν σε αυτά και για ορεκτικό προσφέρουν δυο ξεροκόμματ(ι)α. Η αλήθεια βέβαια είναι πως του Ισπανού Reeko χαράζει για τα καλά τον εγκέφαλο με τις ψυχό γραμμώσεις του. (free download)

Peter Van Hoesen – Exacting Reward

Η Tresor φαίνεται να γύρισε για τα καλά στα καλά της. Ο σοβαρός αυτός Ολλανδός λένε οι φήμες πως έστησε τρελό πανηγύρι στα υπόγεια του γνωστού club πριν λίγο καιρό και είπε να το εκδώσει σε album καθώς προς τιμήν του περιείχε εντελώς νέο υλικό. Για την ακρίβεια εδώ ακούμε το σετ της καλοκαιρινής του εμφάνισης. Δεν χρειάζεται να ειπωθεί πως μιλάμε για το δυναμικότερο υλικό που έχει εκδώσει ο συγκεκριμένος.

Cristian Wünsch  – Unexplained Lights

Ο τίτλος του κομματιού τα λέει όλα. Αδιευκρίνηστα φώτα που αναβοσβήνουν στην σειρά, δείχνουν κατευθύνσεις που δεν πάρθηκαν ποτέ. Ίσως όμως είναι και προειδοποιήσεις για κάτι επικίνδυνο που πλησιάζει, όπως αυτή η μπασογραμμή που έρπει απειλητικά.

Recondite – Stems (Into The Dew mix)

Για χαλαροπειραματικό προσεγγίστηκε το συγκεκριμένο με βάση το εξώφυλλο και το που βγήκε, αλλά τελικά βγήκε techno, μελωδικό και παλιομοδίτικο αλλά ευχάριστο ως άκουσμα. Το πόσο φέρνει στον νου Βαυαρικές εικόνες του παρελθόντος του συνθέτη, είναι κάτι που μένει να ανακαλυφθεί!

Alex Cortex – Hyperfocus

Αν και έχει βγει εδώ και ένα μήνα, δεν παύει να είναι κολλημένο στα ακουστικά καθώς διαθέτει μια σπάνια για το είδος μελωδία και ένα στακάτο ρυθμό που σε κάνει να κουνάς το πόδι σου αβασάνιστα. Η τελευταία κυκλοφορία της Killekill πραγματικά δείχνει τον δρόμο για το προς τα που πρέπει να κινηθεί το είδος.

Ø [Phase] – Misaligned

Να και το ντεμπούτο του κυρίου που χωρίς πολλές φανφάρες, έχει αναδειχθεί σε υπερήφανο τέκνο της νέας techno γενιάς. Ο δίσκος βέβαια όπως αναμενόταν δεν έχει αυτήν την συνοχή που έχουν τα προηγούμενα δωδεκάιντσα του και ακροβατεί ανάμεσα σε ήπια ρυθμικά παιχνιδίσματα και απειλητικές βόμβες σαν κι αυτό εδώ το κομμάτι.

Ben Sims – Raw Hide 

Έχει ονομαστεί ο ήχος αυτός big room techno για προφανείς λόγους. Με αυτόν τον ρυθμό να παίζει είναι πολύ πιθανό να αγκαλιάζονται ηχεία, να φεύγουν μυαλά και να αναπτύσσονται περίεργες κινήσεις στα τέσσερα άκρα. Με αυτά τα 4/4 ο συγχρονισμός είναι παιχνιδάκι. (free download)

Pfirter – Crash

Εφόσον αντέξατε μέχρι το τέλος, σας έχουμε το φετινό μας πουλέν που δεν το ηρεμεί με τίποτα. Ενώ ξεκινά με ένα κομμάτι ήρεμο στην πρώτη πλευρά του νέου του 12ιντσου, στην δεύτερη πλευρά κάνει τα τζάμια να τρίζουν από ένα αόρατο πάρτι που έχει στηθεί στην μέση του πουθενά. Όπως πάντα ακούγεται δυνατά.

Μπάμπης Κολτράνης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.