Ten new songs countdown, 17

Br.1-againstthesilence

Caspian – Hymn For The Greatest Generation

Την εργασιοθεραπεία επέλεξαν οι συγκεκριμένοι για να αντιμετωπίσουν τον πρόσφατο χαμό του μπασίστα τους. Μια μακριά περιοδεία η οποία περιλαμβάνει την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και ένα ep με τρία νέα κομμάτια, ένα ντέμο και δυο remix είναι ήδη εδώ για να μας προετοιμάσουν για το επόμενο δισκογραφικό χτύπημα της μπάντας που κατά τα φαινόμενα δεν θα αργήσει.

DalotAncestors

Πίσω από το όνομα Dalot κρύβεται η Μαρία Παπαδομανωλάκη η οποία  με έδρα το Λονδίνο γράφει και προσφέρει αξιόλογες μουσικές  από το 2009. Οι περισσότερες από αυτές κυκλοφόρησαν  σε cd  και κάποιες σε κασέτες των οποίων η ίδια επιμελήθηκε και διέθεσε  μέσω Internet. Το “Ancestors” είναι το ομώνυμο κομμάτι από την τρίτη δουλεία μέσα στο τρέχοντα έτος. Μια ambient ελεγεία που υπνωτίζει.

Paradise Lost – Gothic 2013

Περίεργο να ακούς μια μπάντα που την πέτυχες στα ντουζένια της να φτάνει τα 25 χρόνια παρουσίας στα μουσικά κοινά. Ακόμη πιο περίεργο να ακούς ένα παμπάλαιο κομμάτι της να το επανεκτελεί με σεβασμό για χάρη της συλλογής με σπάνια τραγούδια που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες. Μεταξύ μας το μοναδικό νέο κομμάτι που κοσμεί την συλλογή δεν λέει πολλά οπότε ας ακούσουμε κάτι από τα παλιά παιγμένο σήμερα. (listen)

The Crusades – The Torchbearer

Aπό Καναδά μεριά, νέο αίμα και να το το punk rock κόλλημα. Οι συγκεκριμένοι ετοιμάζονται για το δεύτερο τους δίσκο στην Noidearecords τον Νοέμβρη και μόνο μια ματιά στο εξώφυλλο και μια αυτιά στο νέο αυτό κομμάτι τους πείθει αμέσως.

White Lung – Blow It South

Περιέργως το κομμάτι του μήνα έρχεται από μια καναδέζικη μπάντα που έχει βγάλει μόλις ένα ωμό και απέριττο κιθαριστικό album. Η πρώτη πλευρά του επικείμενου επτάιντσου προορίζεται για λυσσασμένες ακροάσεις, απορίες για το πως βγαίνει αυτή η κεραυνοβόλα κιθαριά και μόνο αγάπη για τον ώριμο πλέον τσαμπουκά που βγάζει η ανέμελη τραγουδίστρια.

Radioactivity – World Of Pleasure 

Το Τέξας εκτός από πανέξυπνους προέδρους των Η.Π.Α. έχει να περηφανεύεται για άπειρα punk rock συγκροτήματα, παλαιά και νέα, που κοσμούν την αχανή επικράτεια του. Δυο από τα μέλη των Marked Men που αν δεν ξέρετε, καλό θα ήταν να τους μάθετε, έφτιαξαν τους Radioactivity και αυτό εδώ το άσμα αποτυπώνει ακριβώς το κλίμα του επερχόμενου ντεμπούτου τους.

Expert Medicine – Mirror

Στροφή στη δεκαετία του ’70 επιχειρούν οι Expert Medicine με το κομμάτι “Mirror”, πρώτο δείγμα από το επερχόμενο EP της μπάντας, Tightrope. Μια χαρούμενη, ζωντανή μελωδία με χορωδιακά φωνητικά στο μεγαλύτερο μέρος της  ωθεί το σώμα σε διαρκή κίνηση. Με περιτύλιγμα την προσεγμένη παραγωγή του ανεβάζει τον πήχη της προσμονής για τα επόμενα τραγούδια του (listen).

Hilary Parkin  – How Long (Has It Been Going On)?

H Hilary Parkin δεν θα σας σκοτώσει όπως η ίδια λέει στον τίτλο του album της, ούτε θα σας εκπλήξει με την πρωτοτυπία των συνθέσεων της, μιας και σε αυτές  είναι φανερές οι επιρροές της από την τραγουδοποιΐα των 60’s κάτι που συμβαίνει συχνά στις μέρες μας. Θα εκπλαγείτε όμως – και αν όχι, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο –  από την ειλικρίνεια που φανερώνει η φωνή της, μια ζεστασιά που θα σας αγκαλιάσει σε τραγούδια όπως τα “It’s You” και “Salt Wind”   και θα σας κάνει να τα επιλέξετε να τα ακούσετε ξανά και ξανά. Έτσι και εμείς – διότι είναι σίγουρο το τελευταίο – προτείνουμε το “How Long (Has It Been Going On)?”, το οποίο είναι σαφώς πιο χαρμόσυνο, με τα πνευστά να συμβάλουν τα μέγιστα για το αποτέλεσμα αυτό.

Jake Bugg – What Doesn’t Kill You

Ο Jake Bugg ξαναχτυπά με νέο τραγούδι και video που η εταιρία έσπευσε να κυκλοφορήσει με σκοπό την προώθηση του επόμενου άλμπουμ του. Το “What Doesn’t kill you” είναι ένα ηλεκτρικό κομμάτι, σε σχέση με τα folk-rock  στοιχεία που απαρτιζόταν ο πρώτος  δίσκος.  Ο  Jake εδώ με ηλεκτρική κιθάρα και δερμάτινο μπουφάν αλά  James Dean δείχνει να μην φέρνει αντιρρήσεις στις ορέξεις και τα γούστα της πολυεθνικής που τον έχει κάτω από την στέγη της.

Cults – High Road

Επιστρέφουν και οι Cults, που πολύ αγαπήσαμε, με νέο δίσκο. Το δίδυμο από την Νέα Υόρκη ρίχνει λίγο τα «γκάζια» που στον πρώτο δίσκο είχε δώσει για τα καλά  και το ρίχνει σε πιο pop μελωδίες και dreamy φωνητικά.  To “High Road” ίσως είναι το κομμάτι που δικαιολογεί τον παραπάνω συλλογισμό.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.