Ten new songs countdown, 16

dekalogoi16

Au Revoir Simone – More Than

Oι τρεις Νεοϋορκέζες κορασίδες κυκλοφορήσαν πρόσφατα τον νέο τους δίσκο. Σε πιο uptempo  ρυθμούς και διάθεση σε σχέση με τις προηγούμενες δουλείες τους κινείται το Move in Spectrums. Ξεχωρίζουμε και προτείνουμε το εναρκτήριο κομμάτι του δίσκου για έναν και μοναδικό λόγο. Το ότι είναι το πρώτο κομμάτι και ίσως σας παρασύρει να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο, ο οποίος θα καταβάλει τα μέγιστα για να σας φτιάξει την διάθεση. Αν λοιπόν ένα κρύο πρωινό του Οκτώβρη σηκωθείτε από το κρεβάτι σας και η μουντίλα του καιρού ή η κατήφεια των ημερών σας έχει καταβάλει αφήστε την μουσική να λειτουργήσει καταπραϋντικά. Πιέστε το play σε αυτό το τραγούδι με σοβαρό ενδεχόμενο να ξεχαστείτε. Σε εμάς λειτούργησε. (view)

Οδός 55 – Από Την Άκρη Της Νύχτας / Ο Αόρατος Άνθρωπος 

 Μια προσπάθεια αναβίωσης της εγχώριας  dark wave/synth pop σκηνής των  80’s είναι ορατή εδώ και καιρό.  Πάρτι με ανάλογη θεματολογία, μπάντες  που ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια αλλά και μαγαζιά που φιλοξενούν τις  εμφανίσεις τους θα ανακαλύψει  κανείς  χαζεύοντας τις  αφίσες στους δρόμους της  πόλης. Εκτός αυτών οι δίσκοι που αντιπροσωπεύουν την εν λόγω σκηνή  γίνονται σιγά σιγά συλλεκτικοί και ανταλλάσσονται σε αστρονομικά ποσά. Οι Οδός 55 είναι μέρος αυτής της αναβίωσης με έναν εξαιρετικό δίσκο  τον  χειμώνα που μας πέρασε και με αυτό το  7’’ τους  εδραιώνονται στην εγχώρια σκηνή.

Κόρε Ύδρο – Ζεστασιά πριν το τέλος 

Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία σε βινύλιο ο δίσκος  Απλές Ασκήσεις στον Υπαρξισμό έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Ακούσαμε ολόκληρο τον δίσκο, για ακόμη μια φορά, που δίχασε κοινό και κριτικούς και ξεχωρίσαμε – αυτή  τη φορά – το  “Ζεστασιά Πριν Το Τέλος”.  Μια jazzy σύνθεση με κυρίαρχο όργανο το πιάνο.

The Next Step Quintet – Connection  

…Και μιας που κάναμε λόγο περί jazz, να ένα σχήμα από την Αθήνα που αντιπροσωπεύει το είδος περήφανα.  Πενταμελής μπάντα με πιάνο μπάσο, τύμπανα, κιθάρα και πνευστά οι The Next Step Quintet δείχνουν ότι έχουν να δώσουν αρκετά ακόμα σε αυτόν τον ήχο. Με τον πρώτο δίσκο ήδη να κυκλοφορεί  από την puzzle musik θέτουν γερές βάσεις για το επόμενο βήμα… (listen)

Τεφλόν – Κάποτε Έρχεται Το Τέλος

Εντελώς τυχαία, χάρις σε μια συναυλία με τους Λάμδα, πέτυχα το συγκεκριμένο τραγούδι από την Αθηνέζικη αυτή μπάντα. Μπορεί να υπάρχουν κάποια στοιχεία που να παραπέμπουν σε εμφανείς επιρροές, αλλά ο ήχος στο σύνολο του ακούγεται ζεματιστός.

Crosses – The Epilogue

Μετά το πρόσφατο δίσκο των Palms, o τραγουδιστής των Deftones έχει έτοιμη την συνέχεια των δυο ep που έχει βγάλει με τρεις σταυρούς να κοσμούν το εξώφυλλο. Πάλι αυτ@ που περιμένουν να τον σταυρώσουν θα απογοητευτούν καθώς για άλλη μια φορά βγάζει κάτι διαφορετικό, πιο ελαφρύ βέβαια, αλλά εξίσου μελωδικό. (view)

Best Coast – This Lonely Morning

Ναι, είναι κάργα εμπορική και έχει φάει την τρελή προώθηση αυτή η καλιφορνέζικη μπάντα, αλλά αυτό εδώ το νέο κομμάτι τους είναι ο ορισμός του κιθαριστικού κολλήματος με γυναικεία φωνητικά. Έτσι ραδιοφωνικά λοιπόν…(view)

Saves The Day – Remember (live on Audiotree)

Ok, οι συγκεκριμένοι θυμήθηκαν να βγάλουν αξιόλογο δίσκο μετά από αρκετά χρόνια και όλα αυτά στην Equal Vision από όπου ξεκίνησαν. Αν έχετε απορίες πώς είναι να παίζεις emo όταν μπαίνεις στα -άντα για τα καλά, ιδού η ευκαιρία. (view)

Year Of No Light – Tocsin

Η μπάντα ή οποία μπορεί να μην παίζει τα πάντα, αλλά είναι ικανή για τα πάντα ως προς την δημιουργία θεόβαρων και ταυτόχρονα υπερλυρικών συνθέσεων επιστρέφει με νέο δίσκο τον Νοέμβρη. Το πρώτο μνημειώδες δείγμα ήδη δείχνει να αργοσαλεύει στην αρχή και στην συνέχεια αποκτά έναν εφιαλτικό σαμπαθικό όγκο. Φαντάζει η φυσική συνέχεια τους ως προς την όξυνση των μεταλλικών τους ριζών, μετά τα πιο μυστήρια Ausserwelt και Vampyr που χωρίς παίδεμα μας αφόπλισαν.

ÄÄNIPÄÄ – Matters Principle 

Δεν σας φτάνει το προηγούμενο “Marcia Finebre” ; Ορίστε η νέα συνεργασία του Mika Vainio των Pan sonic (η οποίοι επιστρέφουν οσονούπω με νέο live album) με τον Stephen O ‘Malley των Sunno! Για τ@ς γνωρίζοντες μάλλον δεν χρειάζονται εισαγωγικά, μιας και φαντάζει φυσικό το αποτέλεσμα να ακούγεται θεοσκότεινο, απόκοσμο, στα όρια του μισανθρωπικού. Για Νοέμβρη πάει και αυτή η κυκλοφορία, οπότε θα δέσει καλύτερα η βιομηχανική καταχνιά του κομματιού αυτού με το πλάκωμα των γκριζόχρωμων σύννεφων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.