Ten new songs countdown, 15

dekalogoi

Ryan Harvey – Our Friends Are Going to Crush the Golden Dawn / Οι φίλοι μας θα συντρίψουν την Χρυσή Αυγή

Fascism only spreads when it’s given space to spread

And history has failed to prove this wrong

So by organizing smart and struggling with heart

Our friends are gonna crush the Golden Dawn, fuck yeah

Our friends are gonna crush the Golden Dawn

Thisquietarmy – Spirits In Oblivion

Μπορεί να ξεκινά το συγκεκριμένο κομμάτι του Eric Quach όπως μας έχει συνηθίσει σε όλη την προσωπική του δισκογραφία, αλλά κάποια επίμονα τύμπανα μας βάζουν στο κλίμα της νέας του επιλογής να βάλει και άλλους μουσικούς στην υπόθεση της μουσικής του. Το Hex Mountains κυκλοφορεί στην Denovali τον Οκτώβριο και αν ακούσετε προσεκτικά την νέα σύνθεση, θα καταλάβετε γιατί ισχύει το γνωμικό “Η ισχύς εν τη ενώσει”.

Tricky – Valentine (Andy Stott Remix) Feat. Francesca Belmonte

Το παλιό έρχεται να αγκαλιάσει το νέο. Η νύχτα το σκοτάδι. Το παρελθόν της ναρκωτικής μουσικής με την πρόσφατη πρόταση που φαίνεται πως βρίσκει την απήχηση που αξίζει. Νέο remix του Andy πάνω σε ένα κομμάτι από το πρόσφατο δίσκο του αναστημένου Tricky. Αυτή η εναλλαγή φωνητικών παρ’ όλη το αργό σούρσιμο του κομματιού, είναι το κύριο ατού εδώ.

 

Cloud Boat – Amber Road (The Haxan Cloak remix)

Ήδη ο δίσκος του Haxan έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο ιντελεκτουέλ της χρονιάς, κάτι σαν αντίδοτο σε κάθε παραλλαγή του αισθήματος του φόβου. Εδώ στρώνεται στην δουλειά του remixer και βγάζει ένα διαολεμένο ήχο ο οποίος όσο ακούγεται διακριτικός στην αρχή, τόσο υποτάσσει τα πάντα στην συνέχεια. Ας τρέξουν πανικόβλητοι οι ειδικοί να βρουν ταμπέλα για αυτό που παίζει ο συγκεκριμένος. Εμείς οι πτωχοί θα αρκεστούμε στα μουσικά γραπτά του.

 

Perc & Einstürzende Neubauten – Sado Masodub

Ακούγεται απίστευτο αλλά ο techno πειραματιστής Perc συναντά εν τέλει τους μουσικούς του προγόνους του σε ένα ep σίγουρα διαφορετικά από τα άλλα. Η λογική είναι να υπάρχει ένα μέρος από το οπλοστάσιο της γερμανικής μπάντας και πάνω του να κάνει τα περίεργα του ο Perc. Πλησιάστε πάντως με προσοχή.


James Ruskin – What Falls To The Ground

Άλλη μια σημαντική φιγούρα από το πρόσφατο παρελθόν λέει να εξασκήσει τις δυνάμεις της στο σύγχρονο σκοτεινό ήχο που κυρίως προορίζεται για ιδιωτική χρήση. Βέβαια πάντα ο ίδιος δεν ξεχνούσε να βγάλει και την πιο μυστήρια πλευρά του στους δίσκους που έβγαζε μαζί με τα στρωτά χορευτικά κομμάτια. Εδώ πάντως ο ήχος ακούγεται εντελώς εκσυγχρονισμένος.

Stitched Vision – Lay Down On The Sand

Ναι, οι κασέτες είναι πάλι στην μόδα. Τουλάχιστον στους κύκλους του underground βγαίνουν αρκετές κυκλοφορίες, μερικές ακόμη και αποκλειστικά σε αυτή τη πρακτική μορφή που όλοι αγάπησαν. Ο συγκεκριμένος μουσικός από την μακρινή Αυστραλία, επιλέγει να βγάζει μόνο σε αυτήν την έκδοση τις δουλειές του πέρα από την μορφή download. Αφήνει το δικό του label και πάει στην BLWBCK για να βγάλει ένα ηλεκτρονικό album, γεμάτο στις υποβλητικές ατμόσφαιρες. Κάπως έτσι ξεκινά…

Ps Stamps Back – The End Of The World, Again

Πριν λίγο καιρό έφτασε στα χέρια μας η νέα σύνθεση του PSB. Αν και ο τίτλος κανονικά θα έπρεπε να μας αποτρέψει να ανοίξουμε τον επικίνδυνο φάκελο, εν τούτοις, λόγω γνωστού και μη εξαιρετέου παρελθόντος, δοκιμάσαμε την τύχη μας και μας βγήκε σε καλό. Ξεκούρδιστα ηλεκτρονικά που σαμποτάρουν κάθε πρωινό ξύπνημα; Ίσως.

Aidan Baker – 12 String Melody

Σαν πολλές συλλογές βγαίνουν αυτόν τον καιρό. Μια από αυτές είναι αυτή της Pinmusik στην οποία κάνει το ξεκίνημα ο γνωστός σε όσ@ς μας διαβάζουν προσεκτικά, Aidan. Μια απλή ambient κιθαριστική άσκηση που όμως απλώνεται γλυκά στο δωμάτιο σαν ονειρόσκονη.

Pausal – Celestial

Αυτήν την εποχή κυκλοφορεί η νέα δουλειά του ντουέτου των Alex Smalley και Simon Bainton. Η πρώτη γεύση του τι να περιμένουμε αφήνει μια αστρική γλύκα και αν συμπεριλάβουμε την πανέμορφη πρόσφατη κυκλοφορία του Simon, ο πήχης των προσδοκιών ανεβαίνει κατακόρυφα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.