Ten new songs countdown, 14

Allah Las – Every Girl

Oι  Allah Las,τα cool αγόρια από την Καλιφόρνια, πρόσφατα κυκλοφόρησαν ένα 45άρι με δύο κομμάτια τα οποία δεν περιέλαβαν στον μοναδικό μέχρι τώρα δίσκο τους. Η μια πλευρά αυτού φιλοξενεί το  Beach  boy-ικό “Εvery girl”. Όσο  περισσότερο παλιομοδίτικα ηχούν τόσο περισσότερο μας αρέσουν.

Whinnie Williams – You Don’t Love Me

Η  Jade Williams  συστήνεται στο κοινό της πότε ως  Sunday Girl – όνομα που “τσίμπησε”  δουλεύοντας σε ένα pet shop συνήθως Κυριακές – και πότε ως Whinnie Williams. H Williams έχει κυκλοφορήσει μεμονωμένα κομμάτια ως singles μέχρι τώρα, κάτω από το ένα ή το άλλο καλλιτεχνικό όνομα της ενώ ετοιμάζεται σίγα-σιγά για ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. Εμείς θα δείξουμε την συμπάθεια μας περισσότερο στην δουλειά της ως Whinnie Williams διότι στα δείγματα που έχει δώσει  διακρίνεται μια 60’s αισθητική.

Ty Segall – The Man Man

Χωρίς “γκάζια” αυτή τη φορά ο Ty Segall  παρουσιάζει έναν acid folk δίσκο. Δεν θα μπορούσε να γράψει δυνατά κομμάτια τον καιρό που γραφόταν το Sleeper, όπως αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξη του,  λόγω της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης που βρίσκετε  μετά  την απώλεια του πατέρα του. Έτσι αφήνει για λίγο την αγαπημένη του Fender και τα βρίσκει  με ακουστικές κιθάρες σε έναν αμιγώς ακουστικό δίσκο.

Pond – O Dharma

Η μπάντα που είναι άρρηκτα συνδεμένη με τους επιτυχημένους, πλέον, Tame Impala κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ. Έχει στα σκαριά ένα ακόμα  που θα κυκλοφορήσει στο άμεσο μέλλον και γενικά φαίνεται πως βρίσκεται στο ζενίθ της δημιουργικότητας της. Μετά και την αναχώρηση του Nick Allbrook, μπροστάρη των Pond, από τους Tame Impala,  η μπάντα κυκλοφόρησε το Hobo Rocket. Ο δίσκος τριγυρνά στα γνωστά ψυχεδελικά μονοπάτια της μπάντας. Αξίζει να τα εξερευνήσετε ένα ένα.

Circle – Day Five

Στη Νέα Υόρκη διοργανώνεται κάθε χρόνο ένας διαγωνισμός με σκοπό να δοκιμάσει τις αντοχές του ανθρώπινου είδους. Νικητής του διαγωνισμού αυτού αναδεικνύεται όποιος τρέξει μια κυκλική διαδρομή ενός μιλίου μέσα σε έξι μέρες  με όσο το δυνατόν λιγότερο ύπνο και ξεκούραση μπορεί. Ο Mika Taanila έκανε το έθιμο(;) αυτό ντοκιμαντέρ και οι Circle ανέλαβαν δικαιωματικά το σάουντρακ το οποίο κινείται σε Kraut ρυθμούς. Έξι κομμάτια, ένα για κάθε ημέρα αποτελούν τη μουσική επένδυση της τρεχάλας αυτής.  

Silent Servant – Songs For Sleep

Νέο track με διάρκεια μεγαλύτερη της μίας ώρας ανέβασε ο Silent Servant στη σελίδα του στο soundclound. Με το “songs for sleep” o Αμερικανός κάνει διάλλειμα από τις Τechno συνθέσεις του και δημιουργεί  ένα mixtape για γαλήνη και χαλάρωση πριν τον ύπνο. Σύμφωνα πάντα με τον τίτλο που διάλεξε να δώσει. Εμείς το δοκιμάσαμε αλλά δεν έπιασε.

May Roosevelt – Σε πήρα να με επισκευάσεις, κι εσύ με ξεχαρβάλωσες

Την May Roosevelt την γνωρίσαμε ως τη μουσικό που “εξημέρωσε” το θέρεμιν. Με τρεις δίσκους στο ενεργητικό της και πολλές συνεργασίες  με καλλιτέχνες και συγκροτήματα, έχει μια σταθερή εξέλιξη στην εγχώρια σκηνή. Το μεγάλο βήμα για να γράψει μουσική  για την ποίηση του Ντίνου Χριστιανόπουλου  ήταν –σύμφωνα πάντα με την ίδια-  ο θαυμασμός απέναντι στο πρόσωπο και το έργο του ποιητή. Ζήτησε και πήρε την άδεια από τον ίδιο για να χρησιμοποιήσει κάποια από τα ποιήματα του. Ο δίσκος κινείται σε λόγιους δρόμους με κύρια συστατικά το πιάνο, το βιολί και το θέρεμιν, με λοξές ματιές στον πειραματισμό. Έχει ντύσει με αρκετά λιτό τρόπο τα λόγια του Χριστιανόπουλου.  H υπέροχη μουσική που σκάρωσε για το “Σε πήρα να με επισκευάσεις, κι εσύ με ξεχαρβάλωσες” σε στοιχειώνει.

Vassilikos – Συννεφιασμένη Κυριακή

Συνεχίζει με άλμπουμ διασκευών ο Vassilikos. Αυτή τη φορά ασχολείται με το έργο του μεγάλου Βασίλη Τσιτσάνη. Το “Sunday cloudy Sunday”, εκτός από τον όμορφο  και ευφάνταστο τίτλο του διαθέτει pop αύρα και αισθητική που μόνο ο Vassilikos ξέρει να δημιουργεί. Αν και εδώ έχει κρύψει την λαϊκή διάσταση των τραγουδιών, καταφέρνει με χάρη να δημιουργήσει ένα όμορφο αποτέλεσμα και να απαντήσει σε ερωτήματα τύπου: Μα, νοείται Τσιτσάνης δίχως μπουζούκι;  Cloudy Sunday λοιπόν.

Tropic of Cancer – More Alone

Το “More Alone” είναι το νέο κομμάτι των Tropic of Cancer που τους περιμένουμε  για live αυτές τις μέρες στα μέρη μας. Το “More Alone” δεν ξεφεύγει από τις dark wave καταστάσεις που οι Καναδοί ξέρουν να στήνουν. Αυτό δεν σημαίνει  βέβαια ότι δεν είναι  ένα όμορφο κομμάτι με ρυθμό και στυλ.  Ακουστέ το από εδώ.

Arcade Fire -Reflektor

Οι Arcade Fire βρίσκονται πολύ κοντά στην κυκλοφορία τους τέταρτου άλμπουμ τους, reflektor. Το ομώνυμο κομμάτι  του δίσκου είναι διαθέσιμο και αποτελεί ένα πρώτο δείγμα για το τι έπεται. Και η αγωνία μου φουντώνει που έλεγε και το άσμα, ώσπου να κυκλοφορήσει ολόκληρος ο δίσκος θα μας βρείτε με τσάι στο μπαλκόνι.

mu | te

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.