Ten new songs countdown 3

Girls-Against-Boys-Its-A-Diamond-Life

Girls Against Boys – It’ s A Diamond Life

Τόσο εθιστικοί και ευτυχώς όχι τόσο εμπορικά επιτυχημένοι ώστε να σέρνουν θλιβερά την ύπαρξη τους, οι GVSB είπαν να γιορτάσουν τα είκοσι χρόνια του πανέμορφου δίσκου τους Venus Luxury No1 Baby. Προφανώς καταλάβατε πώς…μια τουρνέ και ένα νέο ep το φθινόπωρο, έρχονται να μας ξαναθυμίσουν μετά τον τελευταίο τους πόνημα το 2002, το γιατί ξεχώριζαν στα 90’s με άνεση μέσα από έναν χαμό συγκροτημάτων που είχαν βγει από το αμερικάνικο underground. Ιδού το νέο τους τραγούδι σε free download μορφή.

David Yow – Thee Itch

Ας μην απομακρυνθούμε όμως πολύ από τα χωράφια του προαναφερθέντος, ας πούμε μετά-punk ήχου και ας πάμε στον τραγουδιστή και στιχουργό των Jesus Lizard. Αυτές τις μέρες βγάζει το ντεμπούτο του με προτροπή του Mike Patton. Μόνο να αναλογιστούμε πως ο τίτλος του δίσκου Tonight You Look Like Spider, βγήκε ένα βράδυ που ο Δαβίδ είδε μια αράχνη σπίτι του (και ανάπτυξε μαζί της μια φιλία) ή να αναφέρουμε πως κυκλοφορεί μια περιορισμένη έκδοση με τσιμεντένιο εξώφυλλο φτιαγμένο από τον ίδιο, αρκεί.

Deafheaven – Dream House

Καλά όλα αυτά, αλλά το νέο όπως και να το κάνουμε δεν θα έρθει από τύπους που έχουν περάσει τα -αντα. Ευτυχώς η μουσική προχωρά και ειδικά στον σκληρό ήχο όπου πλέον στερεότυπα και σύνορα συνθλίβονται από ιδέες που κουβαλάνε οι πιτσιρικάδες. Παράδειγμα οι Deafheaven οι οποίοι αν και δεν με κέρδισαν με το ντεμπούτο τους, σε αντίθεση με αρκετό κόσμο, ετοιμάζονται για το επόμενο δισκογραφικό βήμα και το πρώτο δείγμα είναι εκρηκτικό. 

Silence Kit – Sedna

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να λογιστούν οι συγκεκριμένοι Μοσχοβίτες ως νέο σχήμα, αλλά το νέο τους κομμάτι βγάζει αυτήν την φρεσκάδα του πρωτάρη. Από το 2002 υπάρχουν με σταθερή δισκογραφική παρουσία, φτάνοντας σήμερα με την κυκλοφορία αυτή, η οποία είναι ουσιαστικά τρία οκτάλεπτα μέρη σε μια σύνθεση, να βρουν το χρυσό σημείο μεταξύ post rock απλότητας, πειραματισμού και αφαιρετικότητας. Με επιλογή name your price, απλά βάζετε μηδέν στον διαδικτυακό κουμπαρά και με τις υγείες σας.

Saltland – Unholy

Με την Rebecca Foon έχουμε ξανανασχοληθεί. Λίγες βδομάδες πριν το προσωπικό της ντεμπούτο, έχουμε το πρώτο αρτιστίκ βίντεο του δίσκου, σε πιο προσβάσιμο ερμηνευτικό ύφος. Κάτι σαν οι Calexico συναντούν την Nico, αλλά σε lo-fi έκδοση!(view)

Troy Von Balthazar – About Being Hurt (demo)

Λίγο καιρό μετά το τρίτο του προσωπικό δίσκο, ο πρώην τραγουδιστής-στιχουργός-κιθαρίστας των Chokebore, νυν περιηγητής, συγγραφέας κλπ, μας ξαναχτυπά την πόρτα με μια συλλογή άλλων σχημάτων που τον διασκευάζουν ασύστολα. Στο τέλος της συλλογής όπου την πρώτη βδομάδα, ξεπέρασε το όριο των ελεύθερων κατεβασμάτων και φράκαρε το σύστημα, βρίσκεται ένα πεσκέσι δικό του. Τελευταία αποκλειστικά νέα κάνουν λόγο για ένα μικρό διάλειμμα μετά το πέρας της περιοδείας του και ξανά δουλειά πάνω σε νέο βιβλίο και  album.

Jimmy Eat World – Steal You Back

Στροφή στο mainstream με ένα σχήμα που μόχθησε πολύ για να φτάσει να πουλά τα άντερα του και να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια των παλαιμάχων. Έλα όμως που το τελευταίο τους κομμάτι που προαναγγέλλει τον επερχόμενο τους δίσκο, κολλά σαν σφήνα στον εγκέφαλο με αυτό το απαλό συναίσθημα και την ρυθμική ενέργεια του. Επιστροφή στις παλιές καλές ημέρες; Αν και δεν το νομίζω, ας αρκεστούμε στο κομμάτι προς το παρόν. (view)

Daft Punk feat. Pharrell Williams – Get Lucky

Αφού μπήκαμε στα άδυτα του εμπορικού ήχου, ας τσεκάρουμε και το νέο κομμάτι των Daft Punk το οποίο και να θες, μισή φορά να το ακούσεις θα το σιγοτραγουδοχορεύεις συνέχεια. Υπερβολές; Ακούστε το και εκτός από το να διακρίνετε το κωμικό στυλ του 70’s disco ήχου, δείξτε το στην ετερόκλητη παρέα σας ως το καλοκαιρινό σουξέ που θα παιχτεί παντού. (view)

Mary Velo – Detune

Ακούγοντας το νέο Fabric mix των Sandwell District, δηλαδή του Regis και του Function, ένα κομμάτι ξεχωρίζει μεμιάς. Η περιέργεια μπορεί να σκοτώνει τις γάτες αλλά μερικές φορές σε μαθαίνει και νέες μουσικές. Το “Detune” λοιπόν βρέθηκε στην techno συλλογή Minutes In Ice και μια νέα dj/παραγωγός μπαίνει στην λίστα με τα ονόματα που θα ελέγχουμε την “διαγωγή” τους ανά τακτά διαστήματα.

Audralic – Algorythmic Emotion

Κλείσιμο με ένα κομμάτι από μια πρόσφατη κυκλοφορία της βομβαρδίζουσας Etched Traumas. Σε electro μοτίβο, το όχημα του Jez Mond ο οποίος ζει στο μακρινό Dubai, βάζει κάτω την πλούσια παράδοση της ηλεκτρονικής μουσικής και προσφέρει ένα μεστό δίσκο. Όπως και οι υπόλοιπες κυκλοφορίες του άκρως ενδιαφέροντος αυτού label, έτσι κι αυτή προσφέρεται χωρίς αντίτιμο.

Μπάμπης Κολτράνης

One Comment Add yours

  1. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.