5 Comments Add yours

 1. Αγνωστος says:

  Αναδημοσίευση στα σχόλια εδώ
  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=474757

 2. prismaprisma says:

  Μπράβο Μπάμπη, εξαιρετικό άρθρο!

  Θα έλεγα ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια ακροδεξιά οργάνωση αλλά μια καθαρά νεοναζιστική οργάνωση (με βάση την νεοελληνική πραγματικότητα) που το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να μαζέψει όλους τους εθνικιστές και τους δεξιούς πατριώτες.
  Δεν μπορεί κανείς παρά να συμφωνήσει μαζί σου για τις αλλαγές στα ελληνικά ΜΜΕ και στο διαδίκτυο. Επειδή δεν πιστεύω σε συνωμοσίες, χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους που προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες. Καιρό τώρα είχαμε επισημάνει, το ανερχόμενο ρεύμα του νεοναζιστικού αγριανθρωπισμού. Ο μεταμοντερνισμός του anything goes, η αφασία μεγάλου τμήματος της αριστεράς και η επιδείνωση των συνθηκών ζωής μας έφεραν εδώ. Η απάντηση στους φορείς του μίσους πρέπει να είναι ισχυρή και οργανωμένη. Ενδέχεται να μην έρθει ποτέ ή όταν έρθει να είναι πλέον αργά. Στο χέρι μας είναι…

  Haftling: έμαθα ότι είμαι ένας Haftling. Το όνομα μου είναι 174517: Μας βάφτισαν, για όλη την υπόλοιπη ζωή μας θα έχουμε το νούμερο χαραγμένο στο αριστερό μας μπράτσο.
  Η επέμβαση ήταν ελαφρά επώδυνη και εξαιρετικά γρήγορη: μπήκαμε στη σειρά και ένας ένας, κατ’ αλφαβητική σειρά, περάσαμε μπροστά από έναν επιδέξιο εκτελεστή, εφοδιασμένο μ’ ένα εργαλείο με λεπτότατη βελόνα. Τώρα αρχίζει η πραγματική μύηση: γιατί μόνο ”δείχνοντας το νούμερο” παίρνεις το ψωμί και τη σούπα. Χρειάστηκαν αρκετές μέρες και όχι λίγα χαστούκια και γροθιές, μέχρι να συνηθίσουμε να δείχνουμε αμέσως το νούμερο, χωρίς καμία καθυστέρηση, για να μην παρεμποδίζεται η καθημερινή διανομή του συσσιτίου. Χρειάστηκαν μήνες ολόκληροι για να συνηθίσουμε στο άκουσμα των γερμανικών. Και για πολλές μέρες μετά, όταν από συνήθεια, μια συνήθεια που ερχόταν από την προηγούμενη ζωή μου, έψαχνα την ώρα στο ρολόι του χεριού, τότε έβλεπα μόνο το καινούργιο μου όνομα, το διάστικτο γαλαζωπό νούμερο.

  Εαν αυτό είναι ο άνθρωπος,

  Πρίμο Λέβι
  __________

  Haftling: φυλακισμένος κρατούμενος. Στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο η έννοια του είναι αυτή του φυλακισμένος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

  Από το βιβλίο του Πρίμο Λεβι, Εαν αυτό είναι ο άνθρωπος, μετάφραση: Χαράς Σαρλικιώτη, εκδόσεις Άγρα, Αθήνα, 1997.

  Το κείμενο σου το έχουμε αναβάσει στο facebook
  http://www.facebook.com/skatastousfasistes και http://www.facebook.com/antifa.athens.
  Θα ήθελα να το αναδημοσιεύσω στην ιστοσελίδα μου http://prismaprisma.net/ και να το μεταφράσουμε στα αγγλικά για να το ανεβάσουμε σε διάφορες ιστοσελίδες αν συμφωνείς!

  1. εννοείται πως η χρήση του κειμένου αυτού και οποιουδήποτε άλλου εδώ μέσα είναι ελεύθερη. ευχαριστούμε για την στήριξη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.